Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Kisbabát szeretnénk a férjemme...

Kisbabát szeretnénk a férjemmel, de elég problémás eset vagyok (uterus bicornis, össze-vissza menzesz, stb. ), mit tanácsolnátok nekünk? Mire figyeljünk oda?

Figyelt kérdés

Elég bonyolult a történetem, próbálom röviden összeszedni a szerintem fontos infókat.

14 éves korom óta szedtem a fogamzásgátlót (Lindinette 20), amit idén márciusban abbahagytam, mert kisbabát szeretnénk a férjemmel. A gyógyszer abbahagyása után úgy gondoltuk, hogy jobb tartani pár hónap szünetet mielőtt próbálkozunk, mert elég sokáig szedtem a bogyót. Áprilisban, és májusban a ciklusom normális volt, 28-28 napos, aztán egy jó hosszú szünet következett. Augusztusban meguntam, hogy ráfogjuk, biztosan a 10 évnyi bogyószedés miatt nem jön meg, így hát orvoshoz fordultam, aki egy ultrahang vizsgálat során megállapította, hogy uterus bicornis-om van (kétszarvú méhem), de azt mondta ne essek pánikba, ettől még simán lehetek terhes hagyományos úton is.

Így végülis szeptember közepén (13-án) intenzíven (2 naponta) "nekiláttunk a feladatnak" :) , majd igaz, kevés reménnyel, de tegnap csináltam egy terhességi tesztet, ami sajnos negatív lett. Sejtettem, hogy ilyen hamar nem lesz pozitív a teszt, így nem is kenődtem el annyira.

Mivel az eddigi menzeszek össze-visszasága miatt nem tudom, hogy mikor volt, vagy volt-e egyáltalán peteérésem az utóbbi hónapokban, így azt sem tudom, hogy ezentúl hogyan tudnám nyomon követni, mérni.

Ha van, akinek hasonló problémás a helyzete, az adhatna pár jó tippet. Mikor csináljam az ovulációs tesztet? Mikor kezdjem el a testhőmérséklet mérést? Az utolsó menzeszem 22 napja volt, viszont a fentiek értelmében nem tudom, hogy meg fog-e jönni 25-30 napra, ahogyan kellene, viszont azt se akarom, hogy ölbe tett kézzel várjam a csodát.

Bocsánat, egy kicsit hosszúra sikeredett a történetem :)

2012. szept. 30. 14:45
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Én megvárnám, hogy megjöjjön. Ha nem jönne pontosan ahoz képest amikorra te számolod akkor tesztelnék újból. Ha negatív akkor kezdeném el mérni a hőmet reggel első vizeletből. Bár szerintem annyira az elején vagytok, hogy ne számolgass legyetek az öröm kedvéért együtt és ne azért, mert kell.

Ja még egy tanács. Tessék nem rágörcsölni. Mert ez nem tesz jót a fogantatásnak.

2012. szept. 30. 15:18
 2/12 A kérdező kommentje:
Igen, értem, csak az a baj, hogy mivel a gyógyszer abbahagyása óta egy nagy össze-visszaság az egész ciklusom, így nem tudom, hogy mikorra is számíthatok arra, hogy megjöjjön. Tehát azt sem tudom, hogy meddig kellene várjak. Az előző menzesz elég rövidke volt, 3 napos, így a ciklusom 25. napjában vagyok, de sajnos fogalmam sincs, hogy ez mit jelent. Ha a nagy könyv szerint nézzük, és a 28 napos ciklust vesszük alapul, akkor elvileg már csak pár nap, és meg kell, hogy jöjjön. De ha mégsem, akkor szerinted mikor csináljak tesztet? Mert azt sem akarom, ahogyan te is írtad, hogy túlságosan rágörcsöljek erre a baba dologra, mert ugyan nagyon szeretnénk már mindketten, de jó lenne nem túlzásokba esni sem :)
2012. szept. 30. 15:43
 3/12 anonim ***** válasza:

Én a helyedben már holnap reggel elkezdeném a hőmérőzést. A ciklus követésére egy nagyon jó dolog, bár csak utólag, de legalább látszik, hogy volt e peteérésed és tüszőrepedésed.

Egy pár jó tanács:

- minimum 5 percig mérj, digitálissal is, nem csipogásig

- hüvelyben vagy szájban, nyelv alatt

- reggel az első mozdulatod, hogy a hőmérő után nyúlsz, közben se mozogj

- mindig ugyanabban az időpontban mérj (nekem be van állítva a telefonom 6-ra, hétvégén is akkor mérek, utána visszaalszom)

2012. szept. 30. 17:11
 4/12 A kérdező kommentje:

Igen, most is a baba oldalakat bújom, találtam egy nagyon jót (ciklus.hu), ahol vezethetek online naptárat, meg hőgörbét, meg szóval mindenfélét, ami hozzásegít a termékenység kiszámításához, és én is arra az elhatározásra jutottam, hogy már holnap reggel elkezdem a hőmérőzést, mert mivel ilyen össze-vissza jött meg gondolom a gyógyszer abbahagyása miatt, így semmit nem tudok kiszámolni. Sem a menstruáció várható időpontját, sem a peteérést, sem az ovulációt, sem tulajdonképpen semmit :)

Viszont valamit mindenképpen szeretnék tenni azért, hogy közelebb kerüljek a célhoz.

Mondjuk mindennap sajnos nem fogok tudni mérni a munkám miatt (sajnos van, hogy éjszakáznom kell, 1 hónapban 4 napot), de ez talán nem akkora katasztrófa, majd azokat a napokat kihagyom, és kész.

Te mióta hőmérőzöl? És mióta próbálkoztok a pároddal? Ovulációs tesztet próbáltál már? Van annak valami értelme, vagy elég ha csak hőmérőzök?

2012. szept. 30. 17:19
 5/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is így voltam mint te,és nem figyeltem mikor jön meg,meg nem néztem semmit!Nekünk úgy sikerült végre hogy miután elmúlt már azt követő naptól folyamatosan együtt voltunk!Ha nem is minden nap de minden másnap,és bejött! :)

Egy próbát mindenesetre nektek is megérne!

Sok sikert!

2012. szept. 30. 20:52
 6/12 anonim ***** válasza:
Bocsi az lemaradt hogy nekem is kétszarvú méhem és méhsövényem van egyben!
2012. szept. 30. 20:54
 7/12 anonim ***** válasza:

Szia, mi egy éve próbálkozunk, azóta vezetem a görbéket.

Én a tervezettbabát használom, mert ott változtatja a termékenységi időszakot, ha kell.

Ovutesztet nem használok, így ebben nem tudok neked segíteni.

Mielőbbi babásodást kívánok neked :)

3-as voltam

2012. okt. 1. 06:32
 8/12 firstbaby válasza:

Probalkozz Aviva tornaval! En Toth Julinal voltam betanito tornan majus elejen. Elotte mar egy honapja probalgattam itthon en is jegyzetbol tornazni, de jobb ha elmesz egy betanitasra mert jobban el tudod sajatitani a gyakorlatokat es minden problemara mas-mas feladatsor van. Szemely szerint azert kerestem fel mert januar ota pco-s voltam, valamint 1.szintu diabeteszem. A menstruacium mar 1honap utan visszaallt a 6-8hetesrol 4hetre, majd 2honap torna utan pozitiv lett a tesztem :) En csak ajanlani tudom, nem csak azoknak akik babat szeretnenek hanem annak is aki nogyogyaszati problemaval kuzd!

Sok sikert neked!

18hetes egeszseges kismama

2012. okt. 1. 11:11
 9/12 A kérdező kommentje:

Hát, sziasztok! :) Nagyon szépen köszönöm, hogy ennyien válaszoltatok, és ilyen pikk-pakk.

Végülis úgy döntöttem, hogy elkezdem ezt a hőmérőzéses dolgot, úgyhogy tegnap bele is kezdtem. Nagy csodát nem várok én a dologtól, csak azt szeretném kideríteni, hogy egyébként van-e peteérésem (mert az előző nőgyógyászom szerint még az is lehet, hogy egyáltalán nincs, mondjuk sokat nem adok a szavára, miután közölte, hogy nem lehet kisbabám, amitől majdnem el is ájultam ott akkor, aztán felkerestem ezt a másik nődokit, ő meg majdhogynem kinevetett, hogy szó sincs ilyesmiről).

De még az is előfordulhat, hogy mire letelne a 2-3 ciklus, amiből már lehet látni valamit, addigra mondjuk tesztelek egy pozitívat :) Ez lenne a legjobb, de azért mivel így rám ijesztettek, szeretnék minden eshetőségre felkészülni.

5. hozzászóló: Először is, köszönöm a jó kívánságodat, remélem, hogy minél hamarabb pocakos leszek :) Örülök, hogy írtál, főleg, hogy végre láthatok, vagyis olvashatok egy élő példát arra, hogy kétszarvú méhhel, mindenféle beavatkozás nélkül, simán teherbe lehet esni, és ez azért erőt ad, nem keveset :) Mi is általában 2 naponta vagyunk együtt a férjemmel, ha van peteérésem, akkor elméletileg előbb-utóbb össze kell jönnie :) Egyébként hányadik héten vagy? Vagy már megszületett a picurka?

7. hozzászóló: Köszönöm szépen a tanácsaidat, hasznomra vált, mert pl fogalmam sem volt, hogy a digitális hőmérővel is 5 percet kell mérni :) Te mióta hőmérőzöl? Te is babát szeretnél, vagy csak a ciklus követése céljából alkalmazod ezt a módszert?

8. hozzászóló: Neked is nagyon köszönöm. Nem hallottam még erről a tornáról, de mindenképp utána fogok nézni a neten, főleg hogyha ennyi mindenre jó. Gratulálok a várandósságodhoz, vigyázz magatokra! Kellemes, nyugodt babvárást neked! :)

2012. okt. 2. 20:57
 10/12 A kérdező kommentje:
vagyis babavárást, bocsánat! :D
2012. okt. 2. 20:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!