Mikor kezdjek vitamint szedni?
Figyelt kérdés
Még 3 szem gyógyszerem van, aztán abbahagyom. Úgy terveztük 3 hónapot várunk, majd belekezdünk a "babagyártásba". Azt hallottam már a teshesség előtt érdemes elkezdeni terhesvitamint szedni. De mikor? És milyet?2012. szept. 29. 20:27
1/6 anonim válasza:
A legnagyobb esélyed a teherbeesésre rögtön a fogamzásgátló tabletta elhagyása után lenne. Ilyenkor egy nő nagyon fogamzóképes. Elméletileg a fogamzásgátlók napi szinten szabályozzák a menstruációt, ezért ugye ha elhagyod már nem is véd, így minek is várni több hónapot. Azonnal kezdj el szedni folsavat, B-vitaminokat, de bármelyik terhesvitamin megteszi. sok sikert :-)
2/6 anonim válasza:
Soha nem szedtem semmit. Külföldön ez nem is szokás. Csak Magyarországon tömik mindenféle mesterséges vitaminnal a babára vágyó és terhes nőket. Ezek a mesterséges szerek többet ártanak, mint használnak.
A gyümölcsökben, zöldségekben, tejben, tojásban stb, van elég vitamin, ami a szervezetnek kell.
3/6 A kérdező kommentje:
A párommal úgy terveztük, hogy januártól megy élesbe a dolog. Akkor 1-es, szedjek még gyógyszert addig? Vagy inkább bizzuk a sorsra?
2012. szept. 29. 20:40
4/6 anonim válasza:
1'-es vagyok és külföldön élek, és nálunk "divat tömni magunkat vitaminnal". Addig amíg nem vagy babás, szedjél nyugodtan folsavat, ezt megkapod kombinálva más vitaminokkal is. Aztán majd ráérsz venni a drága terhesvitaminokat, de tényleg a te döntésed. A folsav megvédi a magzatot a nyitott hátgerinccel való születési rendellenességtől. Én jódos vitamint szedtem, nekem ez segített teherbe esnem, mivel nem tudttuk hogy sulyos pajzsmirigy alulműködésem van. Hála az égnek már korán elkezdtem a terhesvitamin szedését és ez segített, hogy nem vetéltem el még egyszer. ... én csak ajánlani tudom őket. még szoptatás alatt is szedtem és most is szedem már, mert készülünk a kistesóra.
5/6 anonim válasza:
Én is csak folsavat szedtem! Előtte egy hónappal kezdtem, ahogy összejött!
Utána sem szedtem semmilyen vitamint! Viszont változatosan igyekeztem étkezni!
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2012. szept. 29. 20:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!