Az baj, ha a magánorvosom írt fel Clostilbegytet és elmondta hogy szedjem és menjek vissza három hónap múlva, ha nem jön össze a baba. Most akkor ellenőrzés nélkül szedjem? Nem lesz ebből baj? Mi a véleményetek? Valakivel volt már ilyen?
Szia!
Én tavaly év végén (decemberben) szedtem életemben először a menstruációm második napjától napi 2x1-et a Clostilbegyet, most 9 hónapos terhes vagyok, jövő hét végére vagyok kiírva, előtte 3 évig próbálkoztunk sikertelenül, és elsőre összejött a dolog a gyógyszerrel-nekem sem volt peteérésem, ezért nem jött össze előtte a baba.
Szia! Nem olvastam el a válaszokat, a legjobb barátnőmnek nagy gondja lett a Closty ellenőrizetlen szedéséből:o( A doki automatikusan felírta neki, mert 1 éve nem jött össze a baba. Elkezdte szedni és a második ciklus közepe táján érezte, hogy nagyon fáj a hasa. Bement a kórházba, ahol csak a tapasztalt dokinak és a szerencsének köszönhető, hogy megmentették a méhét és a petefészkeit! Az egyik petefészke azért durrant szét, mert 11!!!!! pete érlelődött benne, a másik pedig ciszta miatt - neki sem volt soha azelőtt...
Persze ez nem általános, de azért csak óvatosan!
Én is így kaptam a clostit, ellenőrzés nélkül. Azt mondta az orvos, hogy ettől pikk-pakk lesz baba, mert szerinte csak a peteéréssel/ovuval van gondom.
Megkérdeztem, hogy van-e mellékhatása?!
Annyit mondott, hogy ez annyira kicsi adag a kúra elején, hogy nem lehet, csak a terhesség, ami meg ugye a várt dolog!
Igaz, hogy írja a betegtájékoztató a ciszta képződést, és a többes terhességet, de utóbbinál úgy fokozott az esély, ha már több havi kúrán túl vagy. Erről nincs tapasztalatom.
Biztos jobb, ha követve és figyelve van a kúra...
De én e nélkül is beszedtem/szedem. A teát nem tiltotta.
Ha így eredményesek leszünk, ígérem, beszámolok Neked :)
Egyszer volt cisztám (35 vagyok), de akkor a mesim se jött meg időben, 2 hetet is késett, utána is csak pecsételt, tüneteim is voltak, jól észrevehetőek, ami miatt orvoshoz fordultam (már azt hittem, talán terhes vagyok, de a tesztek negatívok voltak), így a "nagy bajt" el tudtam kerülni. Hozzáteszem a cisztámmal nem foglalkoztak, csak annyit mondott több orvos is, hogy majd felszívódik. Így is lett.
Szerintem, ha kételyeid vannak és bízol a dokidban, keresd meg ismét és kérd ki a véleményét újból, mondd el a problémádat, félelmeidet, ha nem bízol benne, akkor keress másik orvost és vele beszélj nyíltan, őszintén.
Sok sikert! :)
Szia!
Én még a lombik előtt szedtem először, mert inszeminációt próbáltak, de nem sikerült. A lombik után ikreim születtek.
Most 5. hónapja szedem ismét, de ellenőrzés nélkül. Még van itthon 1 havi adag, utána pár hónap szünet lesz. Én nem lettem eddig terhes tőle, sem úgy, hogy néztek, sem úgy hogy nem...
Viszont, mikor az ikreket szültem, a kórházban megismerkedtem egy kismamával, aki ellenőrzés nélkül szedte a clostyt. Már az első hónapban terhes lett tőle, ráadásul ikrekkel!
Szerintem a teherbeesés valószínűsége függ az apajelölttől is, nálunk alig van spermája a férjemnek, ezért nem is lett semmi az inszemből, mert kb 50000 életképes spermium volt az ejakulátumában, a másik lány férje viszont igazi "Sperminátor" a vizsgálatok szerint.
Érdemes elzavarni a párodat egy andrológushoz, mert lehet, hogy vele is baj van.
Sziasztok :)
És ti milyen adagolási utasítást kaptatok?
Már a ciklus 7.napján tartok,késő elkezdeni,ezért marad a következő hónap.
olvastam,hogy férfiak is szedhetik.Erről van valami információtok?Tapasztalatotok?
köszi :)
Én 4 ciklus alatt a 3. naptól 2x1-et szedtem 5 napig. Ebben a hónapban meg már 2x2-öt, meg a következőben is, ha most sem sikerül...
Holnap kell elkezdenem a duphastont, 2x1-et 10 napig.
Az elsőnél nem kellett szedned a Duphastont?
Nekem azt is írt fel a dokim most
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!