Szerintetek mennyi időnek kell/illik eltelnie a munkába állástól a gyerektervezésig?
Figyelt kérdés
1,5 éve van határozatlan idejű munkaszerződésem egy biztos cégnél.A párom már nagyon akar gyereket, tulajdonképpen én is...csak gondolom illene még dolgoznom...28 éves vagyok, ő 342012. szept. 8. 11:31
1/7 anonim válasza:
Nehogy már a cég érdekei határozzák meg, hogy mikor vállalsz gyermeket!
Akkor vállaljátok, amikor elérkezettnek látjátok az időt.
Amúgy másfél év már több annál, mint amiről bárki is azt gondolná, hogy "csak a gyerekvállalás miatt" helyezkedtél el ott.
És mi van, ha nem jön azonnal? Esetleg egy-két évet várni kell rá? Akkor nagyon fogod sajnálni, ha mindezt csak két év múlva kezded el...
2/7 A kérdező kommentje:
Köszi a biztatást :)na ilyeneket írjatok nekem :) !!:)
2012. szept. 8. 11:42
3/7 anonim válasza:
Abszolút a gyerekvállalás az első. 70 éves korodban mire emlékszel majd? Hogy hol dolgoztál vagy hogy milyen volt babázni? :)
4/7 anonim válasza:
Olyan nincs, hogy "illik". Amikor ti elérkezettnek látjátok az időt. Nem a munkahely határozza meg. Én 1,5 év (határozatlan szerződéssel) után mentem el szülni. Főnökasszony rögtön meg is kérdezte, mióta vagyok a cégnél, 1,5 éve? Nem volt őszinte a mosolya. Aztán a gyerkőc 2,5 éves lett, bölcsi, én visszamentem melózni 6 órában (szerződés módosítás, persze ez is határozatlan idejű)egy kitalált pozícióba, mert a régit nem is állt szándékukban viszaadni. Most pedig felmondtak, mivel betöltötte a 3 évet...No comment. Szóval ne munkahely és főnök érdekeit nézd, hanem a sajátodét!
5/7 A kérdező kommentje:
na ez az utolsó nem nyugtatott meg... :( sajnálom ami veled történt....
2012. szept. 9. 10:03
6/7 anonim válasza:
Hát sajna én sem foglak megnyugtatni a sztorimmal.Én annó több, mint 5 évet húztam le egy cégnél, mint irodista, aztán nagy nehezen (több évi próbálkozás után)összejött az első gyerkőc , 2 év múlva egy vetéléses terhesség, így a következő terhességemet már betegállományban feküdtem végig és megszületett a 2 gyerkőc.Vissza akartam menni dolgozni,DE időközben becsúszott egy 3. gyerkőc 99%-os védekezés mellett :CSODAGYEREK :))) A 3. gyerkőcöm még nem volt 2 éves, amikor visszamehettem volna de azért nem tudtam elvállalni, mert potom 50.000.-ért tudtam volna berakni bölcsibe, meg még elutazgatom a fizum többé részét a melóhelyig így a gyesnél is kevesebb lóvé maradt volna meg, ráadásul itthon minden szaladt volna, apa, mamák, papa állandó készenlétben ....és még sorolhatnám.Na akkor visszavettek a helyemre egy olyan csajt, akinek csak 1 gyereke van és közelebb is lakik.Most letelt a gyesem és mivel közölték, hogy nem vesznek vissza és jelenleg a cég is úgy áll, hogy a szabijaimat sem nagyon tudják kifizetni, egyenlőre fizetésnélküli szabin vagyok és elmentem gyetre(főállású anyasági)Ez ugyanannyi lóvé, mint a gyes-pont éhen lehet halni belőle :((( És most itt vagyok túl a 3. X-en 3 gyerekkel és hónapok óta munkát keresek, mert ugyebár a csapból is az folyik, hogy így támogatják a gyesről visszatérő anyukák munkavállalását, meg úgy, meg 6 órában dolgozhatok mellette....stb....CSAKHOGY NINCS MUNKALEHETŐSÉG -nemhogy 6 órában 3 gyerekes anyukáknak, hanem 8 órás egyedülállóknak sem.....ENNYI. :((( :((( :(((
7/7 A kérdező kommentje:
Igen, én is sokat küzdöttem, míg végre bejelentett állásom lett, ezért írtam ki ezt a kérdést. pont attól tartok, amit leírtál...de azért köszönöm, mert igen ezzel számolnom kell.remélem hamarosan találsz állást. drukkolok.
2012. szept. 10. 16:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!