PCOS-s nők, tőletek kérdezhetek? Vagy aki képben van a "betegséggel"?
tudom h nem ide való a kérdés, de tudom h sokan vagyunk itt s hátha tudtok segiteni. kicsit rolam:
kb 10éve diagnosztizták nálam a pcost,zavaros ciklus végett mentem orvoshoz. ez a mai napig igy van évi 3-4mensim van. az utobbi laborom szerint extrém magas inzulin szintem van,minden más jó a laboromban.(pajzsmirigy stb,)
szültem 2gyermeket egymás után:) de az elmult 10évben a terhességeknek köszönhetően is felszedtem 40kg-ot, amitől most szeretnék megszabadulni. elkezdtem járni személyi edzővel edzeni heti3x,(a héten csak tehát még most indul a dolog) s ma kapok egy étrendet amit tartanom kell. valahogy szoba jött a petefészek cisztás dolog, és mondta h háááát akkor nem biztos h sikerül lefogynom,mert h 2 vendége volt akit nem tudott lefogyasztani, az egyiknek vmi anyagcsere betegsége volt, a másiknak petefészek cisztája...:( eléggé elkeseredtem. bár nem tudom elképzelni, hogy ne fogyjon az ember, ha sokatmozog és diétázik is. ez tényleg igy van? nehéz fogyni? (én még sosem álltam neki ugy igazán..ezért nem tudom...)
nagyon köszönöm a segitségetek előre is!
Szia! Én mára 25kg-t fogytam, de még kell egy kicsit. Írj privit, ha bármiben tudok, szívesen segítek. Lehet fogyni, simán! Csak akaraterő kell! Benned megvan a vágy, tettél is azért, hogy elérd a célod. Ez már remek kezdet! A diétával kapcsolatban remek ötleteket és sorstársakat találsz itt is:
www.azendietam.hu
www.pco-szindroma.hu
Azon túl, hogy mozogsz, ami szuper (pulzuskontroll mellett!), diétázol (látom, segítséged is lesz hozzá, még szuperebb), szükséges egy részletes orvosi kivizsgálás is, hátha gyógyszeres segítségre is szükséged van. Azt gondolom, hogy ennyi minden mellett, amit felsoroltál, esetleg beleférhet egy magán orvosi kivizsgálás is, én ide járok Dr. Breyer Helgához (meleg szívvel ajánlhatom őt!):
www.mensmentis.hu
További sok sikert, kitartást, mielőbbi javulást kívánok neked! :)
köszönöm a válaszokat, olvasni fogom az ajánlott oldalakat is!
mivel még reggel-este szoptatom a kisebbik fiam, igy ha jol tudom nem szedhetem még a merckformint(betegtájékoztatóban az van h nem lehet szopi alatt)elmegyek endokrinologushoz is, köszönöm az eddigi hasznos segitéget.
Hogy Te is elmondhasd, hogy képben vagy :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!