Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Pajzsmirigy túlműkődés tényleg...

Pajzsmirigy túlműkődés tényleg fejlődési rendelennséget okoz a babának?

Figyelt kérdés

tSH 0,01

két hónapja nem változott, nem tudom, hogy miért nem?

ha megfoganna a baba, el kéne vetetnem?

persze, elméletileg kérdezem, csak, hogy nyugtassam magam, hogy még sajnos kell várnom.

2012. szept. 6. 13:27
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó:

Azért nem lett beteg a gyereked bakker, mert kezelik a betegséged.

2012. szept. 6. 18:01
 12/19 anonim ***** válasza:
Bocsi, csatlakozom. Nekem is alulműködik (örököltem, mert sajnos, lehet). Igenis nehezíti a teherbeesést, vagy ha az már megtörtént, vetélést okozhat, amennyiben nincs kezelve. Miután elkezdtem szedni rá a gyógyszert, lecsökkent a TSH, terhes lettem és van egy egészséges szép babám. De: nála is elvégezték pár naposan a vizsgálatot, sőt én külön kértem is őket - nehogy öröklődjön nála - de megnyugtattak, hogy minden rendben van. Én is úgy tudom, hogy eleve megnézik minden babánál, mert fejlődési rendellenességet okozhat.
2012. szept. 6. 18:02
 13/19 anonim ***** válasza:
2012. szept. 6. 19:48
 14/19 A kérdező kommentje:

eleve megnézik minden babánál? Az az igazság, hogy már annyit olvastam itt, hogy már tényleg nem tudom, mi az igazság.

Egyikőtök azt mondja, hogy okozhat fejlődsi rendellenességet, mások meg, hogy nem.

Ezek olvasói vélemények, vagy doktor mondta?

Itt a gyakorin néha mindenki összevissza válaszol, ami teljesen összezavarhatja a kérdezőt.

2012. szept. 7. 13:22
 15/19 anonim ***** válasza:

Ez így van, igazad van - az utolsó mondatodra reagálva.

12. vagyok.

Nekem nődokim mondta először, aztán olvastam is róla, szülés után a kórházi gyerekorvost kérdeztem, majd a laborost, amikor az eredményről érdeklődtem.

2012. szept. 7. 13:39
 16/19 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Nekem az endokrinológusom mondta, hogy az alul és a túlműködés is okoz problémát, ezért nagyon fontos, hogy a pajzsmirigy rendesen be legyen állítva már teherbe esés előtt. És valahol a neten egy táblázatban ahol a hormon határértékek voltak feltüntetve, külön sorban volt, hogy teherbe eséshez a TSH-nak 0,5 és 2 között kell lennie.

Belinkelném, de most nem találom. :-(

2012. szept. 8. 06:20
 17/19 A kérdező kommentje:

Ha megtalálod, belinkelnéd?

nagyon megköszönném

2012. szept. 10. 07:22
 18/19 A kérdező kommentje:

12 és 15 válaszolótól?

azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan nézik meg a babánál? születése után? mármint a baba saját pajzsmirigy működését nézik meg? bocsánat, ha értetlenkedem

2012. szept. 10. 07:24
 19/19 anonim ***** válasza:

12.15.

Igen. Nekünk még a kórházban volt egy vérvétel, amiben TSH-t is néztek, sok más egyéb mellett.

A TSH érték nem volt meg, míg bent voltunk. Azt mondták, arról csak akkor értesítenek, ha baj van.

Persze, ismervén az én bajomat, én nem tudtam nyugodt maradni, így egy héttel szülés után, itthonról hívtam fel az 1.Gyermekklinika anyagcsere szakrendelését. Nagyon kedves volt a laboros, és kérésemre 2-szer is megnézte az értéket, hogy minden ok-e.

2012. szept. 10. 11:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!