Mi is babát tervezünk, bár még nem sikerült, de megoszthatom veletek ezt az apró kis örömömet? Hihetetlen hogy az ember ilyen kis dolognak is mennyire tud örülni.
Figyelt kérdés
Kb két hónapja kiderült ,hogy magas a prolaktinom(1282mU/l lett a határ:25-629) és , hogy ez miatt tuti nem fogok teherbe esni :(. A dokim Bromocriptint írt fel napi 1 szemet amitől két hétig nagyon rosszul voltam. Mondta hogy amíg szedem ne essek teherbe :( MR vizsgálatra is kell mennem hogy kizárják a hipofizis adenómát. Teljesen el voltam keseredve mert itt olvasgattam erről a dologról, hogy van aki évekig szedi és utána áll be a prolaktinszintje a megfelelő értékre. Ettől még rosszabbul voltam(lelkileg). Olyan távolinak tűnt a babavállalás esélye. Olyan sokáig nem várhatok hisz már 30 éves vagyok. Múlt héten voltam ellenőrző vérvételen aminek az eredményét ma kaptam meg 94mU/l lett!!! egy hónap alatt vitte le a Bromo. El sem akartam hinni! Hívtam is egyből a dokimat hogy mi a helyzet hisz elég alacsony ,nehogy most meg ebből legyen gond. Azt mondta ,hogy mától napi felet szedjek két hétig és akkor megint lesz egy vérvétel. Komolyan lányok ,nem tudom megmondani mikor éreztem ekkora örömöt. Hihetetlen érzés kerített hatalmába,hogy talán még sincs olyan messze az, amit már ovis koromba is tudtam, hogyha felnövök, ÉDESANYA szeretnék lenni! Köszönöm ,hogy megoszthattam veletek ezt az érzést!2012. aug. 29. 17:31
21/26 anonim válasza:
Megjött az eredményem: a cukor 0:4,6 60perces:7,3, 120 perces: 4,6, de elszúrták, és nem néztek inzulint, most mehetek újra.
A prolaktinom: 278 lett, ref érték: 100-500. Akkor ez szerintetek nem jó?Mert benne van a ref értékbe.
22/26 A kérdező kommentje:
Szia! Megjöttem a dokitól. Azt mondta hogy nem rossz az eredményem de lehetne jobb is. Mégsem kell egy szem Bromo-t szedni ,maradok a fél szemnél aztán kb. egy hónap múlva újra vérvétel lesz,arra már meglesz az Mr vizsgálat is aztán ha jó lesz a prolaktinom, meg az Mr akkor elhagyhatom a gyógyszert, és talán már lehet próbálkozni a babával. A prolaktinod az szerintem jó, ha nekem a doki a 369-es (gyógyszerrel ennyi)értékre azt mondta hogy elmegy akkor a tied az jó. A másikhoz nem tudok hozzászólni. Téged nem borít ki hónapról hónapra ez a várakozás? Mert engem kikészít teljesen:( Minden hónapban ide menni ,odamenni, már szabadságom sincsen, és nem látom mikor lesz már ennek vége. Havonta kb két vérvétel meg az állandó konzultálás a dokival , már nagyon elegem van!:( Mikor lesz már ennek vége!!! Ráadásul a dokinál olyan rossz látni a kismamákat nagy pocakkal!Nagyon szarul érzem magam!:(
2012. szept. 19. 18:46
23/26 anonim válasza:
Nekem vannak már gyerekeim, ez nem hasonlítható össze azzal amit az érez akinek nincs.:(
Az enyémek nagyok, a mostani páromtól már 4 éve szeretnék, és nem találtak más problémát, mint hogy inzulinrezisztenciám van. Eddig január óta rosszul kezeltek, így kevés gyógyszert kaptam, most többet szedek, remélem hamarosan összejön a baba. De felőrli az embert tényleg. Olyat is olvastam, hogy az állandó nyugtalanság is okozhat magas prolaktin- szintet, úgy pedig nem sikerül...sokaknak akkor sikerül amikor megnyugszanak.
24/26 A kérdező kommentje:
Igen azt én is olvastam hogy a sok idegesség is felemelheti a prolaktinszintet. Majd megpróbálok lenyugodni valahogy. Írtad hogy négy éve szeretnétek már babát a párodat vizsgálták már?
2012. szept. 20. 16:30
25/26 anonim válasza:
Egyszer igen, még 2010-ben, akkor jó volt az eredménye. Azóta nem nézték.
26/26 anonim válasza:
Ha még jársz erre kérdező mi van veled?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!