Milyen vitamint szedjek még, hogy egészséges babám legyen?
Figyelt kérdés
Tervezzük a babát és szertnék sok vitamint bejuttatni a szervezetembe.Magnéziumot szoktam inni.2012. aug. 20. 18:13
1/6 anonim válasza:
Ha egy féle terhesvitamint szedsz (elevit, gravida, stb)az bőven elég, semmit nem szabad túlzásba vinni. Folsav, calcium, magnézium a legfontosabb és hogy ne légy vérszegény (vas). Táplálkozz változatosan, sok zöldséggel, gyümölccsel, került a gyorséttermi kajákat és akkor nyugodt lehetsz, hogy rajtad nem múlik ;-)
2/6 anonim válasza:
Nem szabad túlzásba vinni.
Egyrészt a legtöbb vitamin, ami fölösleges, simán kijön a szervezetből, de gondot is okozhat.
[Nem azért, de azért évekkel ezelőtt is születtek úgy egészséges gyerekek, hogy az anyukák nem ettek százféle vitamint...]
3/6 A kérdező kommentje:
Csak azért mert nem rég döntöttem el hogy vitamint fogok szedni,mert egy nemrégibb kérdésemnél mindenki elhordott mindennek,mert hogy én nem akartam akkor még vitamint szedni.Én is azt gondoltam,régen se szedtek semmit az anyukák még is egészséges babát szültek
2012. aug. 20. 18:27
4/6 A kérdező kommentje:
Pl az elevitben van folsav?vagy azt még külön szedjek?nemtudom még hogyan működik ez a vitamin szedés
2012. aug. 20. 18:31
5/6 anonim válasza:
Persze az elevitben van folsav, és szinte minden, ami kell, kivéve a jód. És mivel Magyarország népessége így is jódszegényen táplálkozik, a jód alapvető.Nekem ezért nem is ajánlotta a nődokim az Elevitet. Én a Gravidát ajánlanám neked, de elég lesz szedned ha terhes leszel. Előtte szedj folsavat+ B-vitamin komplexet, vasat calciumot, magnéziumot (én az utóbbiakat pezsgőtabiban iszom).
6/6 anonim válasza:
Sajnos nem csak ezen múlik!
Én pl. csak folsavat szedtem, mégis tökéletesen egészséges babám született! Barátnőm minden össze-vissza szedett, és sajnos beteg lett a baba!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!