Mekkora az esély újabb teherbeesésre és egészséges baba kihordására missed ab. műtét után?
Sziasztok!
2012.07.30-án reggel erős vérzés és görcsök miatt kórházba vittek, ahol UH-n megállapították, hogy már nincs szívhangja a 9. hetes magzatomnak. A műtétet azonnal megcsinálták, azóta is vérezgetek. A nőgyógyászom 2-3 hónap pihenést javasolt, mielőtt a babaprojekttel újra próbálkoznánk. Lelkileg mindez nagyon megviselt (1. terhességem volt ez, 27 éves vagyok), próbálok pozitívan hozzáállni, de ezt csak az tudja, milyen nehéz, aki szintén átesett ezen.
Légyszi osszátok meg velem pozitív történeteiteket! Köszönöm!
Szia!
Klinikai vizsgálatok bizonyítják, h koravetélések után könnyebb a teherbeesés, mivel a szervezet gyorsabban "rá tud állni" a terhességre!
Továbbá, az h elvetéltél könnyen lehet h az első és az utolsó alkalom volt egyben,,,,sok nő nem is tudja pl. ha elvetél, mert koraterhességben (2-3 hetesen) a vetélés bekövetkezte sokszor menstruációnak tűnik. Szóval ez vhogy a természet csúnya játéka sajnos....
Sajnálom. Tudom mit érzel, de fel a fejjel.
Én azt hallottam, hogy ha missed ab után fél éven belül újra teherbe esel, az nagyon erős terhesség lesz...hogy ez igaz-e vagy sem, nemtudom! De egyébként is egy vetélés után ugyanolyan jó esélyeid vannak egy egészséges terhességre, mint bárki másnak.
Én 8hónappal missed ab után estem teherbe újra, lekopogom, idáig minden rendben, a kritikus 12heten túl vagyunk!
Veled is minden OK lesz, meglátod!
Szia,
Annó nekem is volt missed ab-om, 8-9.hétben voltam. Megcsinálták a műtétet, a dokim azt mondta, hogy hivatalosan 3 hónapot mond arra, hogy mennyit várjunk, de ha csak kettőt, az is elég már... Szerencsére a műtét után 4 héttel volt is menzim, azt számoltam ugye az első hónak, majd jött a második menzi és utána már nem vigyáztunk. Elsőre újra terhes lettem és meg is maradt. A doki annó úgy magyarázta a sikerességet, hogy a műtét egyben egy tisztító művelet is és ilyenkor azért marad/lesz terhes könnyebben az ember, mert szép, tiszta méhfalunk lesz, amin könnyebben megtapad a zigóta. Szóval, ha engem kérdezel, én nem várnék 6 hónapot, max 3-at és hajrá!! Az első egyébként szinte mindenkinek elmegy. A környezetemben nincs olyan, aki nem igy járt volna. Az utána levő terhesség pedig nekik is megmaradt.. Kívánom Nektek is a legjobbakat!
10 hónapos kisfiú anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!