Akik ovutesztet használnak vagy ismerik ezt adnátok tanácsot?!
Nem reggel és nem minden nap!
Elvileg tudnod kell, hogy kb. mikor szokott ovulációd lenni, ez általában középidő tájt van.
A ciklusod hosszát felezd el és előtte két nappal délután 5-6 között tesztelj. Ne pisilj előtte minimum 2 órát át.
PL. az én ciklusom 28 napos. általában 14.napon ovulálok.
A 12.ciklusnapon kezdek LH tesztelni délután 5-6 között. Ilyenkor már halványan ott van a 2. vonal.
A 13.napon meg már erősebben látszik.
Nem minden hónapban lesz az ovu teszted olyan pozitív, hogy egyforma erős mind a két vonal!!!!!!
Vezess hőgörbét, amikor leesik a hőd, aznap este kell együtt lennetek!!!! Ha másnap felugrik vissza a hőd, akkor megvolt az ovulációd!!!!
Én belemártom és várok egészen addig, amíg kb. a 3/4-éig elér a tesztrésznek és kiveszem a vizeletből. Elvileg 1 percen belül szépen letisztul az a rózsaszín szín, aztán kifehéredik és akkor látni szépen az eredményt.
Tudod, mikor először teszteltem, akkor az ovuláció előtt 3 nappal kezdtem és minden nap erősebb lett, az ovu előtti napon egyforma volt a két csík.
Tegnap is teszteltem, ma hajnalban meg is volt az ovulációm, de ez a teszt ami múltkor tök pozitív volt ovu előtti napon, most csak halványan mutatta a 2. csíkot.
Ezért mondtam még az előbbi válaszomban, hogy nem mindig és nem mindenkinek lesz teljesen egyforma erős a két csíkja.
Ezt most én is beigazoltam :)
Én már annyira ismerem a testemet, hogy napra pontosan megmondom, mikor lesz ovum és mikor jön meg :)
Majd ha olyan öreg leszel mint én, addigra Te is kiismered a testedet!
Vezess hőgörbét, a ciklus.hu-n (a lényeg, hogy minden nap AZONOS időben mérd a hődet)
És amikor leesik a hőd, akkor aznap kell együtt lenni a pároddal, mert utána másnap felmegy a hőd, azaz megvolt az ovulációd :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!