Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Akik ovutesztet használnak...

Akik ovutesztet használnak vagy ismerik ezt adnátok tanácsot?!

Figyelt kérdés
Tehát rendeltem netről 10 db ovutesztet /Egens/ de nem tudom mikor kell elkezdeni és meddig tesztelni? Mindennap? Melyik vizeletből reggeli? Biztos hogy megbízható? Ma vagyok ciklus 4. napján gondolom most még ne haszn! Köszönöm.

2012. aug. 16. 09:05
 1/9 anonim ***** válasza:

Nem reggel és nem minden nap!

Elvileg tudnod kell, hogy kb. mikor szokott ovulációd lenni, ez általában középidő tájt van.

A ciklusod hosszát felezd el és előtte két nappal délután 5-6 között tesztelj. Ne pisilj előtte minimum 2 órát át.

PL. az én ciklusom 28 napos. általában 14.napon ovulálok.

A 12.ciklusnapon kezdek LH tesztelni délután 5-6 között. Ilyenkor már halványan ott van a 2. vonal.

A 13.napon meg már erősebben látszik.

Nem minden hónapban lesz az ovu teszted olyan pozitív, hogy egyforma erős mind a két vonal!!!!!!

Vezess hőgörbét, amikor leesik a hőd, aznap este kell együtt lennetek!!!! Ha másnap felugrik vissza a hőd, akkor megvolt az ovulációd!!!!

2012. aug. 16. 09:21
 2/9 anonim ***** válasza:
Az első nagyon jól leírta Neked!Pontosan úgy csináld!
2012. aug. 16. 09:55
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen tényleg nagyon jól és érthetően leírtad!!! Ott a pont! Köszi :)
2012. aug. 16. 10:09
 4/9 A kérdező kommentje:
Mennyi időt kell várni még eredményt ad? vagy azonnal? csak belemártom vagy benne kell tartani a vizeletben? Nincs leírásom azért kérdezek ennyit.
2012. aug. 16. 10:15
 5/9 anonim ***** válasza:

Én belemártom és várok egészen addig, amíg kb. a 3/4-éig elér a tesztrésznek és kiveszem a vizeletből. Elvileg 1 percen belül szépen letisztul az a rózsaszín szín, aztán kifehéredik és akkor látni szépen az eredményt.

Tudod, mikor először teszteltem, akkor az ovuláció előtt 3 nappal kezdtem és minden nap erősebb lett, az ovu előtti napon egyforma volt a két csík.

Tegnap is teszteltem, ma hajnalban meg is volt az ovulációm, de ez a teszt ami múltkor tök pozitív volt ovu előtti napon, most csak halványan mutatta a 2. csíkot.

Ezért mondtam még az előbbi válaszomban, hogy nem mindig és nem mindenkinek lesz teljesen egyforma erős a két csíkja.

Ezt most én is beigazoltam :)

2012. aug. 16. 14:46
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem könnyű kitapasztalni. Középtájt szokott lenni az ovulációd?
2012. aug. 16. 14:47
 7/9 A kérdező kommentje:
Őszintén szólva fogalmam sincs mikor van ovum talán a nyákból tudtam esetleg következtetni de itt sokat olvastam az ovutesztről és a hőgörbéről és én is szeretném kipróbálni hátha közelebb hoz minket is a babához.. Nektek jók a tapasztalataitok?
2012. aug. 16. 14:57
 8/9 anonim ***** válasza:

Én már annyira ismerem a testemet, hogy napra pontosan megmondom, mikor lesz ovum és mikor jön meg :)

Majd ha olyan öreg leszel mint én, addigra Te is kiismered a testedet!

Vezess hőgörbét, a ciklus.hu-n (a lényeg, hogy minden nap AZONOS időben mérd a hődet)

És amikor leesik a hőd, akkor aznap kell együtt lenni a pároddal, mert utána másnap felmegy a hőd, azaz megvolt az ovulációd :)

2012. aug. 16. 15:05
 9/9 A kérdező kommentje:
Hány éves vagy?
2012. aug. 16. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!