Akiknek még nem jött össze a baba: titeket melyik "megnyugtató szöveg" idegesít a legjobban?
Nekem a két kedvencem a "Ne görcsölj rá!" és a "Tudja az a baba, hogy mikor kell jönnie!" :D
Na, én az ilyenektől falra mászok, és ettől kezdek el görcsölni, nem attól, hogy még nem jött össze.
Már bánom, hogy tudja a környezetünk, hogy próbálkozunk (mindhiába...), kicsit uncsi, hogy ennyire szánnak minket... :)
Engem a ne görcsölj. Vaslapáttal ütném ilyenkor annak a fejét, aki mondja.
Ja, és a babák tudják hogy hová kell menniük; akkor jön, amikor jönnie kell.
És a sok etióp, és háborúben született baba? A megerőszakolt és megfogant nők? Idióta minnd aki ilyet monnd!
Ja, meg a másik vékony vagy ( 48-50kg ) , hova férne el a gyerek, kicsik a cicjeid,szoptatni se tudnád.
MIndezek itán legyen még önbizalom tovább próbálkozni. van aki pont ezek miatt a próbálkozások miatt egy időre feladta a baba projektet?
Na oké, de akkor mit kell mondani?
Nálunk most a családban van ilyen eset! A tesóméknál nem jön össze. Nekünk elsőre összejött a fiunk. Szegény látom,hogy rossz, de tényleg nem tudok mit mondani. Szerintem is elcsépelt ez a szöveg, de fogalmam sincs,hogy akkor mit mondjak.
Kérdezi, hogy mit csináltunk,hogy összejött. De hát semmit. Max. azt,hogy én egy percig nem gondoltam,hogy nem így lesz!
De ha hallgatok, akkor meg azt hiszi,hogy nem érdekel.
Sziasztok!!
Engem az érdekelne, hogy nektek mi lenne a jó? Mit szeretnétek hallani tőlünk? Ha hallgatunk és nem kérdezünk, nem érdeklődünk lelkiismeret-furdalásunk van, hogy nem foglalkozunk veletek! Segítsetek abban, hogy mi a jó reakció? Van egyáltalán ilyen??!!
Engem is a ne görcsölj akaszt(ott)... nem mintha sikerült volna, csak már nem érdekel mit mondanak. Meg a mikor lesz baba? Hát basszus, majd, most mit csináljak.
Az utolsó válaszolónak. Nekem pl. az esett jól, hogy mikor panaszkodtam egy barátnőmnek, ő nem tanácsokat adott, meg bölcsességeket mondott, csak annyit: Majd sikerül, ne félj.
Az a bizonyosság amivel mondta, sokkal jobban megnyugtatott, mint akármilyen standard szöveg. A közhelyek zavarják az embert, meg az "észosztás"
Hát, ezt most tök őszintén mondom: engem a szánakozás rettenetesen idegesít, de akivel jóban vagyok, és ismerem ezer éve, és tudja, hogy veszem a poént, attól pl. jól esett, mikor ezt mondta: "Megmutassam, hogy kell csinálni?"
Nem azt mondom, hogy viccet kell ebből az igenis komoly dologból csinálni, de pozitívabban is hozzá lehet állni, és nem csak sajnálkozva meg szánakozva.
És igen, én most már ott tartok, hogy elhintettem az ismerősöknek, hogy egy időre pihentetni fogjuk a dolgot, mert nem bírnám már elviselni (sem idegileg, sem lelkileg), ha valaki mégegyszer megkérdezné, hogy "Megtermékenyültél már?"...
Persze belül emészt a bánat, és gyötörnek a kétségek, de kifelé ezt próbálom nem mutatni. Nem fogom bizonygatni senkinek, hogy nem akarok már gyereket (mikor egyértelmű, hogy de), de így talán veszik a lapot az ismerősök.
Kedves kerdezo!
Pontosan ez a ket mondat idegesit a legjobban amit Te is kiirtal. Foleg azoktol akiknek elso ket honapban osszejott! Vagy ami meg jobb, ugyanezt mondta 3 olyan baratnom, akik megcsak nem is terveznek babat!
Es raadasul vannak akik ettol azt hiszik, hogy mindent jobban tudnak a teherbeesessel kapcsolatban. Velem pl megtortent az is, hogy egy kolleganommel(2 gyereke van) errol beszelgettunk es elkezdte nekem magyarazni, hogy mikor van a legnagyobb eselye a teherbeesesnek (a ciklus melyik napjan). Tudom, hogy segiteni akart, de majdnem mondtam neki, hogy kossz, de tisztaban vagyok vele hogy a gyereket nem a golya hozza!
En megertem azokat is, akik nem tudnak mit mondani, mert nem volt gondjuk a fogantatassal. En szivesen hallom, hogy nem lesz baj, jonni fog de a jotanacs nem esik jol. Attol ugy erzem magam, hogy valamit biztos rosszul csinalok, pedig NEM! Nem gorcsolok, nem szamolgatom a napokat, nem ovutesztezek, megis megjon mindig idoben! Mar nem sirok ha megjon, (pedig volt olyan is), de azok ezt nem erthetik, akiknek gyorsan osszejott. Mostmar csak elmegyek az orvosi idopontjaimra, aztan varok, lesz ami lesz.
Bar nekunk csak a 7. honapunk, de el tudom kepzelni milyen azoknak, akik evek ota probalkoznak!
Es, hogy oszinte legyek a legnagyobb felelmem az, hogy meg evek fognak eltelni nalunk is gyermektelenul!
Minden sorstarsnak kitartast kivanok, a tobbieknek pedig boldog babazast!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!