Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Be merjük így vállalni?

Be merjük így vállalni?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok.Barátommal 5 éve együtt vagyunk.Családomtól meg van a biztos anyagi háttér egy babához.Azért kéne most szülni,mert később nem szülhetek,de nagyon szeretnénk babát.Szerintetek?Ti be mertnétek vállalni?

2012. aug. 9. 11:37
 1/10 anonim ***** válasza:
43%

Szia!

Nem tudom a mai orvostudomány mellett mit jelent az, h "később nem szülhetek", de vállalnám ha megvannak a körülmények .

2012. aug. 9. 11:38
 2/10 anonim ***** válasza:
31%

Igen, bevállalnám, de azért a szülőket is beavatnám a tervemről, hogy mit szólnának.

Miért nem lehet később?

2012. aug. 9. 11:40
 3/10 anonim ***** válasza:
ez nagyban függ a szüleid hozzáállásától. Én magamból kiindulva biztos nem vállalnám be. De miért nem lehet majd később?
2012. aug. 9. 11:43
 4/10 anonim ***** válasza:
48%
Én nem hiszem, hogy "később nem szülhetsz". Ez csak valami téves info lehet. Az orvostudomány mai állása szerint iszonyatosan sok lehetőség van a fogantatásra. Szerintem először járj utána a betegségnek, ami szerinted ezt kizárja, és utána dönts ilyen életeket befolyásoló kérdésről! Túl korai ez még, és tényleg csak és kizárólag akkor mennék bele, ha soha többé nem lenne rá alkalmam. De ezt kizártnak tartom! Az meg, hogy 13 éves korodban "járogatni" kezdtél valakivel... és még nem szakított veled... nos, nem akarok ítélkezni ismeretlenül, de ez nem egy stabil kapcsolat ismérve. Csak egy tiniszerelem, ami maholnap véget érhet. Én nem vagyok abban biztos, hogy erre érdemes, és kell alapozni. Mindenképp várnék pár évet ahelyedben, minden emellett szól.
2012. aug. 9. 11:45
 5/10 anonim ***** válasza:
54%

13 évesen már volt barátod??? Hú, nem semmi :-(

Menj el másik orvoshoz, akár többször is, nem hiszem hogy ilyen fiatalon meg tudják állapítani hogy később nem szülhetsz.

Azért én előbb beszélnék a szüleimmel. Elég necces úgy bevállalni, hogy majd a szüleitek eltartják.

2012. aug. 9. 11:50
 6/10 anonim ***** válasza:
Később miért nem szülhetsz? Hát én a szüleim nyakára nem szülnék. Oké, az enyém már most is sok mindent kap tőlük, úgy hogy még meg se született, de azt akkor se vállalnám be, hogy a szüleim tartsák el az én gyerekemet. Elég volt nekik engem meg az öcsémet felnevelni.
2012. aug. 9. 12:02
 7/10 anonim ***** válasza:
41%
Nem várhatod el a családodtól, hogy eltartsák a gyereket, és még téged is, mivel pénzt nem fogsz kapni sehonnan, ha nem volt munkaviszonyod. A barátod dolgozik, vagy ő sem? Még azt mondom ha neki van egy normális állása akkor oké, de ha nincs, akkor nem. Nagyon sokba kerül egy gyerek, és nem csak a kiságy meg a ruhák, ezt a gyereket el kell tartani sok-sok éven át. Alapból nagyon nehéz munkát találni, és ha majd meghallják, hogy van egy kisgyereked, el fognak utasítani szinte mindenhonnan. A családod anyagi helyzete sem lesz mindig a toppon, az ő segítségük is véges. Hiába kezd el dolgozni a párod, egy fizetésből nem tudtok majd megélni. Gondold át jól.
2012. aug. 9. 12:20
 8/10 anonim ***** válasza:

Ha a szüleid is támogatnak ebben és tényleg nem lesz rá később esélyed (pl. méheltávolítás daganat miatt), akkor igen, belevágnék, de csak akkor, ha tényleg nincs más lehetőség.

Ha lenne egyéb alternatíva (pl. a méh megmaradása esetén a petesejetk lefagyasztása) akkor inkább később vágnék bele.

Sajnos a mi családunkban is volt ilyen eset, ott bevállalták a babát, de az anyuka azóta belehalt a rákba, mert csak később derült ki, hogy mire "kipakolták" 19 évesen, már a májában és a tüdejében is voltak áttétek. Most az apa neveli a fiúcskát, a szülei és az anyósáék is mindenben támogatják. A lány szülei nem bánták meg a döntést, sőt igazából a lányuk halála után az unokájuk volt az egyetlen, aki az élethez kötötte őket.

Jól gondold és gondoljátok át, mert nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik. Abban a helyzetben egymásra lesztek utalva ráadásul nem csak anyagilag. Ha bármelyik fél bizonytalan, nem tartja jó ötletnek stb. akkor csak szenvedés lesz az egészből, mert ti úgy fogjátok érezni, hogy beleszólnak az életetekbe, ők meg úgy, hogy csak élősködtök rajtuk.

2012. aug. 9. 12:40
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. :)

Nem,nem daganat. Ekkora baj azért szerencsére nincs! :DDD

2012. aug. 9. 14:19
 10/10 anonim ***** válasza:
biztos nem,mi az, hogy nem szülhetsz később?
2012. aug. 10. 08:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!