Méhpempőről? Most találtam, hátha érdekel valakit.
A méhpempő a munkásméhek garatmirigy-váladéka, a méhek "teje". Ezzel a csodálatos anyaggal etetik a fiatal munkásméhek - dajkaméhek - a fiasítást akkor, amikor méhanyát akarnak nevelni. Méhpempőt kap enni a petéző anyaméh is. (A méhtermékek közül a pempő, a méhméreg es a méhviasz állati eredetű táplálék). A méhpempő hatására akkor kezdtek felfigyelni a kutatok, amikor rájöttek, hogy ugyanazon petéből keletkezhet anyaméh is, mint a munkásméhek. Míg azonban a munkásméh egy nemileg fejletlen nőstény, párzásra es peterakásra alkalmatlan, élettartama nyáron 6-8 hét, addig az anyaméh nemileg teljesen fejlett es természetes körülmények között 3-5 évig el. A munkásméh álcáját 21 napos kifejlődése során 6 napig tápláljak vegyes élelemmel, ezzel szemben az anyaméh 16 nap alatt fejlődik kétszer olyan súlyúra, mint a munkásméh, 5 napig tápláljak de tiszta méhpempővel. Az anyaméh feladata naponta 1000-1500 petét lerakni. E petemennyiség összes tömege az anya saját testtömegének nagyságrendjében van. E csodálatos teljesítményhez azonban naponta, a saját testsúlyánál nagyobb mennyiségű pempőt kell elfogyasztania.
A mehpempő összetétele nagyon komplex. Tartalmaz: fehérjéket, 25-fele aminosavat, parotint, nukleinsavakat es származékaikat, acetilkolint, biopterint, B1, B2, B5, B6, B12, A, E, P-P vitamint, enzimeket, fermentumokat, nyomelemeket. Természetes összetétel, az egyes alkotó elemek egymás hatását erősítik (szinergia-hátas). Az anyag néhány százaléka meg ma is ismeretlen. Legfontosabb összetevői a vitaminok: a B-vitaminok teljes sorozata megtálalható benne. Több évtizedes embergyógyászati tapasztalatok alapján teljes felelősseggel kijelenthető, hogy az emberi szervezetre nem ártalmas, karos mellékhátasa nincs meg rendkívül nagy adagban sem. A legújabb kutatások szerint a méhanya-pempő semmilyen hormont nem tartalmaz. Az emberre gyakorolt hátasa.
A méhpempő igen hátasos táplálkozás-kiegészítő. A méhpempő értékes fehérje és nagy vitamintartalmánál fogva az emberi testet alkotó sejteket táplálja, anyagcseréjét javítja, ezért "ott segít, ahol baj van", hiszen a betegségeket egy-egy sejtcsoport hibás működése okozza.
A legfontosabb alkalmazások: méregtelenítés, immunrendszer erősítése, allergia csökkentese,
hormon- es mirigyműködési zavarok, szív- es érrendszeri panaszok, gyomor- es bélbántalmak, gyomorfekély, idegrendszeri problémák, szklerózis multiplex, depresszió, fejlődésben elmaradtbeteges gyerekek felerősítése, a kívánt teherbeesés elmaradása, nőgyógyászati problémák, a változás előtti kellemetlen tünetek megszüntetése, változás után hormonpótlás es a csontritkulás csökkentese, kisebb csomók, ciszták, kezdeti stádiumban kisebb daganatok gyógyítása stb.
Leromlott szervezet, betegség alatti-utáni állapotból való felerősítésnél kitűnő. A méhpempő szedésekor a szervezet intenzív méregtelenítése következik be. A méregtelenítésről kevesen tudjak, hogy kellemetlen érzésekkel jár együtt. Tompa fejfaias, kellemetlen közérzet, levertség, aluszékonyság, fajdalom a legváratlanabb időben es szokatlan testrészeken mind a tisztulási folyamat elkerülhetetlen kellemetlen velejárója. A szervezet önmaga is tisztul időnként, egy-egy szerv vagy testrész méregtelenítése önmagától is beindul. Az ilyen spontán méregtelenítésnél mondjak az emberek, hogy "érzékeny vagyok a frontátvonulásra időjárásra”, „az időváltozástól faj a fejem". A természetes tisztulás időtartama nagyon hosszú,
hetekig-hónapokig is eltarthat.
A méhpempő a tapasztalatok szerint négy-tíznapos szedés után néhány napos intenzív tisztulási periódust indít el. Ezen idő alatt az egyen közérzete romlik, fejfaias, egyéb fájdalmak előállhat. Ekkor lehetőleg nem szabad abbahagyni a szedést, mert a kellemetlen
periódus legtöbb esetben csak néhány napig tart, es azután gyors, markáns javulás következik.
Ritkán előfordul, hogy a pempő fogyasztása a kezdeti időszakban enyhe hasmenést okoz, ami a tisztulási folyamat természetes velejárója, nem koros es elmúlik. Ez a hasmenés eltér a fertőzéses betegségektől: nem fájdalmas, nem okoz jelentős vízveszteséget, csak kellemetlen, hogy viszonylag gyakran kell látogatni a toalettet. Ekkor vagy csökkenteni kell a napi adagot, vagy legjobb, ha lehetséges, kivenni egy hét szabadságot es megnövelt napi pempő-adag szedésével gyorsan túlkerülni ezen az időszakon. Napi 2 gr feletti pempő adag szedése ugyancsak átmeneti hasmenést okozhat.
Szia!
Köszönjük a tájékoztatást,nagyon rendes tőled!Én már 2 hónapja szedem,de babás még nem lettem,de nem adom fel!Sok hasznosat megtudtam a cikkből,amit eddig nem olvastam!Köszi mégegyszer!:)
Én is 2 hónapja szedem!Fantasztikus!Semmi rossz szavam nincs rá!
Ajánlom mindenkinek!
Köszi ezt a sok infót!
2. vagyok
USA Royal jelly-t szedem.3000 párszáz forint a 60 szemes kapszula!
Azt vettem észre,hogy gyorsabban regenerálódtam.Az orvosom is csodálkozott a kontrollon,hogy milyen szépen és gyorsan helyre jöttem belül.Az idegeimet is karban tartotta mert eléggé kivoltam a vetélés miatt!
És most újult erővel várom a következő babásodást.
Egyébként semmi mellékhatása nincs!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!