Beárnyékolt babavárás!? (Bővebben lent! )
Sziasztok!
A helyzet, hogy jövőre lesz az esküvőnk a Párommal, és a Babát is nagyon várjuk már, hogy megfoganjon. A gondom az, hogy rengeteget tervezgetek, gondolkodom, hogy ha meglesz majd a baba, mit hogyan fogok csinálni, és egy akkora örömmel tölt el, hogy el sem hinnétek. Az egyetlen gondom, ami teljesen beárnyékolja a baba körüli gondolataimat, hogy ha 2013. karácsonyfele születne a baba, azzal én karácsonykor nem akarok rohangálni a családhoz ünnepelni. Nekem akkor az lesz az ünnep, hogy lett egy csöppségem. Viszont nem tudom, hogy a család hogyan venné a dolgot, hogy idén velünk csak annyi lenne a karácsonyozás, hogy átjönnek hozzánk, esznek valami sütit, beszélgetünk, babáznak és hazamennek. Nem tudom, hogy akkor is, már férjezett asszonyként és anyaként is így fogok-e tartani a családomtól, vagy akkor határozott anyatigrisként állok majd apám elé, és mondom meg, hogy akkor ők jönnek? Nem tudom, hogy mennyit változik egy nő, amikor anya lesz.
Szerintetek, hogyan csináljam, hogy valóban a baba és az esküvő körül járjanak majd a gondolataim, és ez az egy dolog ne rontsa el az egészet?
Ti voltatok már hasonló helyzetben?
Köszönöm a segítséget előre is.
Egy remélhetőleg egyszer kismama :-)
Köszönöm Kedves válaszod! Tudom, hogy sok múlik az anya egészségügyi, lelki állapotán is. Igyekszem leállítani magam, mondván, hogy ez nem jó.
:-) Fura ez az anyatigris dolog. Nehéz elképzelni magam ilyen szerepben. De ha azt mondod, hogy olyan lesz az ember....hát remélem.
Köszi még egyszer, hogy írtál.
Szerintem kár előre ilyen dolgokon rágódj. Majd ha eljön az ideje és tényleg teherbe esel, onnantól kezdve tervezgetheted, hogy mit mikor és hogyan csinálsz. Az, hogy mikor jön a baba, csak részben függ tőled/tőletek. Az, hogy 2013 Karácsonyán kit hívtok magatokhoz és kit nem, ezt előre nem érdemes eltervezni. Majd, ha tényleg úgy lesz, ahogy most eltervezted (és szívből kívánom, hogy sikerüljön), akkor majd a sarkadra állsz és elmondod a családtagoknak, hogy mit szeretnél.
És valóban, megváltozik a nő, ha már anya is lesz egyben. Én is megváltoztam, keményebb, határozottabb lettem, és kiállok a kislányomért minden áron. Te is megváltozol, hidd el...:-)
Húha!
Hát ez legyen a legnagyobb problémád!
érdekes :)
én idén karácsonyra várom a picurom, én meg is mondtam hogy kerek perec nem akarok majd így járkálni karácsonyozni, a család ezt megérti :) de szerintem még ráér ezeken gondolkodni :)
Szia!
Köszönöm Neked is, hogy írtál!
Jó babázást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!