Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Beárnyékolt babavárás!?...

Beárnyékolt babavárás!? (Bővebben lent! )

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A helyzet, hogy jövőre lesz az esküvőnk a Párommal, és a Babát is nagyon várjuk már, hogy megfoganjon. A gondom az, hogy rengeteget tervezgetek, gondolkodom, hogy ha meglesz majd a baba, mit hogyan fogok csinálni, és egy akkora örömmel tölt el, hogy el sem hinnétek. Az egyetlen gondom, ami teljesen beárnyékolja a baba körüli gondolataimat, hogy ha 2013. karácsonyfele születne a baba, azzal én karácsonykor nem akarok rohangálni a családhoz ünnepelni. Nekem akkor az lesz az ünnep, hogy lett egy csöppségem. Viszont nem tudom, hogy a család hogyan venné a dolgot, hogy idén velünk csak annyi lenne a karácsonyozás, hogy átjönnek hozzánk, esznek valami sütit, beszélgetünk, babáznak és hazamennek. Nem tudom, hogy akkor is, már férjezett asszonyként és anyaként is így fogok-e tartani a családomtól, vagy akkor határozott anyatigrisként állok majd apám elé, és mondom meg, hogy akkor ők jönnek? Nem tudom, hogy mennyit változik egy nő, amikor anya lesz.

Szerintetek, hogyan csináljam, hogy valóban a baba és az esküvő körül járjanak majd a gondolataim, és ez az egy dolog ne rontsa el az egészet?

Ti voltatok már hasonló helyzetben?

Köszönöm a segítséget előre is.

Egy remélhetőleg egyszer kismama :-)

2012. aug. 4. 17:37
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem akarlak elszomorítani de ennyi aggodalmaskodással,de ne legyen igazam várat még az a baba magára!Amíg nem zajlik le minden nem nyugszol meg nem vagy kibékülve a helyzettel...hát nem jön az olyan egy könnyen.Ez tapasztalat.Amúgy igen ,anyatigris leszel olyan kemény leszel mint az élet maga és nem fog senki más számítani mint a pici!
2012. aug. 4. 17:42
 2/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm Kedves válaszod! Tudom, hogy sok múlik az anya egészségügyi, lelki állapotán is. Igyekszem leállítani magam, mondván, hogy ez nem jó.

:-) Fura ez az anyatigris dolog. Nehéz elképzelni magam ilyen szerepben. De ha azt mondod, hogy olyan lesz az ember....hát remélem.

Köszi még egyszer, hogy írtál.

2012. aug. 4. 17:44
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem kár előre ilyen dolgokon rágódj. Majd ha eljön az ideje és tényleg teherbe esel, onnantól kezdve tervezgetheted, hogy mit mikor és hogyan csinálsz. Az, hogy mikor jön a baba, csak részben függ tőled/tőletek. Az, hogy 2013 Karácsonyán kit hívtok magatokhoz és kit nem, ezt előre nem érdemes eltervezni. Majd, ha tényleg úgy lesz, ahogy most eltervezted (és szívből kívánom, hogy sikerüljön), akkor majd a sarkadra állsz és elmondod a családtagoknak, hogy mit szeretnél.

És valóban, megváltozik a nő, ha már anya is lesz egyben. Én is megváltoztam, keményebb, határozottabb lettem, és kiállok a kislányomért minden áron. Te is megváltozol, hidd el...:-)

2012. aug. 4. 18:19
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm Kedves válaszoló! Örülök, hogy írtok, válaszoltok, segítetek! Minden jót kívánok!
2012. aug. 4. 18:25
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Ne gondolkodj ennyire előre. Nem biztos, hogy akkor fog születni a babád. Természetesen fognak jönni a dolgok és a családod is meg fogja érteni, hogy változtak a dolgok. De tényleg ne agyalj ilyeneken, minden rendben lesz és meg fog oldódni.
2012. aug. 4. 22:06
 6/10 anonim ***** válasza:
75%

Húha!

Hát ez legyen a legnagyobb problémád!

2012. aug. 5. 05:17
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2012. aug. 5. 06:41
 8/10 anonim ***** válasza:

érdekes :)

én idén karácsonyra várom a picurom, én meg is mondtam hogy kerek perec nem akarok majd így járkálni karácsonyozni, a család ezt megérti :) de szerintem még ráér ezeken gondolkodni :)

2012. aug. 5. 13:34
 9/10 anonim ***** válasza:
Szerintem nincs az a család aki pár napos babával elvárja, hogy mennyetek ünnepelni. Sőt! Ha a szülők nagyszülők lesznek, majd ők akarnak menni megnézni az unokát! Kár ezen aggódni, nagyon nagyon pici dolog ez a terhesség és gyereknevelés problémakörben.
2012. aug. 6. 09:31
 10/10 A kérdező kommentje:

Szia!

Köszönöm Neked is, hogy írtál!

Jó babázást!

2012. aug. 7. 06:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!