Vannak itt angliabol lanyok, akik most tervezik a teherbeesest?
Szia!
Igaz nekem van mar gyerekem akit itt szultem es a masodik utban, de van kerdesetek szivesen segitek. :)
Szia!
A masodik valaszolo vagyok.
Nemreg vezettek be a vitamin penzt, amit a betoltott 25. het utan kapsz, majd a vedono tolti ki a papirt amit tovabbitanod kell, ez egyszeri tamogatas nalunk 190 font.
Van a child benefit ez az otthoni csaladi potlekhoz hasonlit, alanyi jogon jar, heti 20 font, a korhazi csomagban megtalalod majd az igenylolapot.
En contractos voltam kaptam a SMP-t a cegtol ami elso 6 het fizetes 90%-a, aztan meg 9 honapig heti 120 font korul volt. Mivel te nem vagy az, erdemes bemenned a jobcenterbe, mert igy maternity allowance-t kapsz majd ha jol tudom, az is 100 font felett van hetente.
Mi kapjuk meg a child tax creditet ami szinten heti 20 font korul van.
Most adom be a working tax creditre az igenylest, igy arrol nem tudok mit mondani.
Ha ezekre a google-ba mind rakeresel, kidob oldalakat, ahol bovebben utana tudsz nezni, de barmelyik jobcenterben is adnak neked felvilagositast.
Sok sikert! :)
Hat a juttatasokkal kapcsolatban en sem informalodtam meg igazabol. Viszont vannak lengyel baratnoim, akik itt szultek babat. Ok azt allitjak, hogy jobb, ha van munkaszerzodesed. Viszont ha nincs meg a minimumod, akkor mindenkeppen fordulj a revenue-hoz hiszen jogod van a child creditre. Ha gondolod, megerdeklodom neked, hogyan is mukodik ez itt igazabol. Szerintem nyugodt lehetsz, mert mindenkeppen konnyebb lesz itt babat nevelni, mar csak ha a par fontos baba kellekeket tartjuk is csak szem elott.
Igazabol en is szeretnem mar most a babat, de mivel szeptemberben kezdem az egyetemet, es kismamakent nem vesznek fel (megerdeklodtem), muszaj vele varnunk.
Mindenkeppen jobban jarsz ha itt maradtok. A baratnom Londonban dolgozott majdnem 8 even keresztul, viszont tavaly, mikor teherbe esett haza kellett mennie. Nagyon el volt keseredve, mert jo ideig nem kapott semmifele tamogatast az allamtol.
Sok sikert kivanok Nektek es az elottem szolonak is. O talan tobbet tudna meselni arrol, hogy milyen is itt babat nevelni :) Es az engem is erdekelne. Elore is koszi :)
Szia!
Ismet a masodik valaszolo vagyok. A child benefit alanyi jogon jaro tamogatas, az osszege igy allando, semmitol sem fugg.
Igen, 1 evig lehet itthon, ha contractos vagy mint en, tehat fel vagy veve hivatalosan, munkaszerzodessel, akkor visszavesznek, en pl. augusztustol megyek vissza de csak reszmunkaidoben, ugyanis kotelesek biztositani szamodra mivel kisgyerekes vagy. Ez nalam heti 2 nap lesz, addig apa lesz a babaval. :) A bolcsi nagyon draga, nem eri meg, elviszi a fizetesed felet, tehat ugyanott vagy mintha reszmunkaidobe megy vissza.
16:41-es vagyok.
Hat oszinten? En sem hallottam meg, de ezt a kerdest konkretan feltettuk az egyetem nyilt napjan, (a baratnomek is tervezik a babat) es azt a tanacsot kaptuk, hogy inkabb idokozben essunk teherbe, akkor kisebb esely van arra, hogy elutasit a suli. Vegulis mindegy, mert nemregiben kerultem jobb pozicioba a munkahelyemen es jo lesz meg egy kicsi tapasztalatot gyujteni.
En a te helyedben nem aggodalmaskodnek, mert nagyon sok kulfoldi vallal itt gyereket, es vigan el. Tobb ismerosom van, akik ugynoksegen keresztul dolgoztak. Azert meg megkerdezem toluk, hogy hogyan is mukodik. A jovo heten lesz csak ra lehetosegem, de ha gondolod, irj e-mailt, es igy tarthatjuk a kapcsolatot is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!