Miert mondhatta ezt a doki?
Pco-s vagyok, mult het ota szedek gyogyszert IR-re. Pont ma vagyok a 14. cn-on es gondoltam kivancsisagbol elmegyek nodokihoz, hogy van e egyaltalan egy kis kosza peteeresem.
Hat nyilvan elkeserito dolgokat lattunk uh-n, cisztas petefeszkekkel, meg egy 13 mm-es tuszot. Megkerdezte ugyan hogy hanyadik cn-on vagyok, de mar mondta is mindjart, hogy ebbol ebben a honapban biztos nem lesz baba. Persze szamitottam is en erre, de remenykedtem, hogy lesz szep tuszom, ami par nap mulva megreped, amugy sose 28napos ciklusaim voltam, hanem 30-32 tehat valoszinuleg korabban se a 14. napon volt pém, sot a lanyom is a 16-18. nap korul fogant, es ez tuti biztos, mert csak akkor voltunk egyutt. (a pco-t meg ugy tunik szules utan nyertem meg, f*sza).
Szoval, tudom, hogy eselytelen, meg minden, es remenykedni se akarok nagyon benne, de miert olyan biztos benne a doki, hogy ebbol nem lesz semmi?? az miert nem jatszik, hogy a 18-20. nap korul reped meg? es mi lesz vele egyaltalan, csak ott elsorvad es kesz, vagy hogy mukodik ez egyaltalan??
Bar ha a doki igy leirta, akkor mindegy, biztos igaza van. jah, es a legszebb, hogy amugy jo orvos kedves, meg minden, de amikor felhozta, hogy jovo honaptol szedhetnem a clotsy-t, azt mondta, o ilyet szakorvosi rendeles kereteben nem akar csinalni, nem irja ki (mert amugy sztk-ban). jo nyilvan megertem es tudom, hogy milyen veszelyei vannak, pl a ki nem repedt tuszok elcisztasodnak, de akkor is, most ezert is fizessek meg egy kort magandokinak, csakhogy kiirjon egy nyomi receptet???
Kicsit kivagyok mar az egesz tebolyda miatt, igazan szeretnenk a babat, de ugy tunik fentrol nagyon nem akarjak....
Lehet nézte a méhedet is, és nem elég vastag a méhnyálkahártyád, hiába reped meg a tüsző...vagy nem tudom...
Igazáből meg kellene repednie, mert ha nem reped meg ill. nem szabadul ki,abból lesz a ciszta.
Egy kis megnyugtatás :) Én múlthónapban voltam ultrahangon, más miatt, de azért a doki mondta hogy van egy 12mmes és egy 13mm-es a tüszöm... Utánna néztem neten, és elkeseredtem, mert sokan írták hogy az a kis tüsző annyi idő alatt nem érik meg blabla... Nem is reménykedtem. Azóta se jött meg. :)
6hkm :)
Légy egy kicsit türelemmel, múlt hét óta szeded csak a metformint, ilyen gyorsan nem rendezi a ciklust. Tartsd a 3-as kezelést és pár hónap múlva lesz javulás, meglátod, baba is sikerül! a closty-t még ne engedd!
Amúgyis mondják, hogy az első 3 hónap metszedésnél, még ne próbálkozzatok élesben, mert vetélés is lehet. Hagyd, hogy hasson a bogyó! Kitartás!
Szia!
Adj egy kis időt a metnek, gondolom mész majd vissza kontrollra az IR miatt. Ha javulsz tőle, akkor magától megoldódik a dolog idővel. :-)
A closti még korai, ha csinálna is peteérést, ezzel a betegséggel elég magas a vetélés esélye, ne erőltesd még. Ha pedig idővel mégis kapsz, a cisztásodást tüszőrepesztővel el lehet kerülni.
Szóval türelem! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!