Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Peteérés után hasgörcs? Normális?

Peteérés után hasgörcs? Normális?

Figyelt kérdés

Csütörtökön kettő 18mm-es tüszőm volt ultrahang szerint, az orvos szerint péntek-szombatra volt várható a tüszőrepedés. Szombat hajnalban éreztem is, nagy szurkálások és hasfájás közepette (kb fél-1 óráig tartott).

Vasárnap óta enyhén görcsölget a hasam, lehet, hogy a tüsző vándorlását érzem? Normális ez?

2012. júl. 17. 10:01
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:

:)))))

Nekem minden vágyam egy kislány, párom 1 hónapja módosította az akaratát fiúra, de persze bármi is lesz örülni fogunk. Csak sajnálnám a sok kis Hello Kittys cuki ruhácskát amiket felhalmoztam az 1 év alatt. :)

Nekem eddig soha nem volt ilyen erős görcsöm peteérés után, meg ami furcsa, hogy tegnap este már nem esett jól hason feküdni, fáj a mellbimbóm elég erősen és ennyire máskor nem szokott. Pedig tudom, hogy terhességi tünetek még nem lehetnek.

Örülök, hogy ezt írod a fiú babákkal kapcsolatban, jó hallani, mert én sokáig nagyon nem akartam fiút.

Letroxot szedek a Tsh-mra és Bromot a prolaktin szintemre. Mellette még barátcserjét, E vitamint és terhes vitamint. :) Mint egy halálos beteg annyi gyógyszert szedek! :D

És milyen volt az első terhességed? A szülés nem riaszt vissza a második babától?

2012. júl. 19. 07:24
 12/34 anonim ***** válasza:

Hű, ezek már elég bíztató jelek sztem! Én is korainak gondolom tünetnek, dehát sosem lehet tudni - lehet éppen most kezdődik a beágyazódás, én így képzelem el.

Te hány éves vagy egyébként? Én már 34, nem mai csirke.:) De lelkileg még 25, és ennyinek is szoktak nézni ismeretlenek.:)

Első terhességem szinte észre sem vettem. 7-12. hétig émelyegtem mondjuk mindenféle szagokra és színekre (hányni nem hánytam), de utána mintha elvágták volna, és semmi probléma nem volt. Még nagy pocakkal is sokszor elcsodálkoztam hirtelen, mondjuk házimunka közben, hogy te jó ég, hiszen én most terhes vagyok.:)

Szülés: egyrészt nagyon gyors volt, mert nem volt egyértelmű számomra, hogy már vajúdok otthon, és mire beértünk a kórházba, már nemsokára nyomhattam is. De sajnos a kitolási szakaszom 2 órásra húzódott (átlagon felüli volt a babám fejkörfogata). De még így is nagyon gyorsan felépültem volna, csak 3 hétre rá sikerült beszereznem egy járulékos problémát, ami a hosszú kitolással nagyon is összefügött - és ez sajnos 5 hónapig kínozott engem.:( Akkor megfogadtam, hogy soha az életben többet nem fogok szülni.

És lám: már alig várom, hogy újra kismama lehessek, és ha hiszed, ha nem: a szülés emléke sem riaszt el, nem is tudok már visszaemlékezni a fájdalomra, mindent törölt az agyam, pedig még 1,5 éve sincs az egész.

Viszont pontosan emlékszem arra amikor először megláttam Őt, és amikor először mehettem be hozzá (intenzívre került sajnos) és csak ámultam-bámultam, milyen kis tökéletes kis pasi, tisztára mint az apukája:)), milyen kis magabiztos, és mennyire imádom már most...

Önként és dalolva vállalom be újra a szülést, és már tudom, hogy utána mire kell majd figyelnem, és reményeim szerint másodjára már nem húzódik el 5 hónapra a gyógyulás!

Remélem, nem riasztottalak el téged, nem volt célom. Dehát ez ilyen, fel kell készülni a kellemetlen pillanatokra is, de közben tudni kell: ezen túl lehet esni, sőt túl is esik mindenki, de amin érzelmileg közben átmész, az MINDENÉRT kárpótol!:)

2012. júl. 19. 14:01
 13/34 A kérdező kommentje:

Hát azért nem vagy még vén csirke! :D Sőt! :)

Én 23 éves vagyok.

Olyan jó olvasni amiket írsz, várom már hogy én is átéljem ezeket!

Hát magától a szüléstől nagyon félek, de a babához ez az út vezet, így kénytelen vagyok átvészelni azt is. :) Meg leginkább a szuris-vágásos dolgoktól félek, nem konkrétan a szüléstől.

És szülés után hamar rendbejöttél? (tudom írtad, hogy volt egy probléma ami sokáig húzódott) Hasad, méhed, hüvelyed? Egy félszem van még, hogy utána nem olyan lesz a szeretkezés...

2012. júl. 19. 14:34
 14/34 anonim ***** válasza:

Bocsi, közben most vendégsében leszünk a hétvégén, nem tudok olyan gyorsan válaszolni.:)

A szúrkálásokat meg fogod szokni, mire eljutsz a szülésig, annyi ilyen-olyan vérvétel lesz.:) Na jó, azért nem ANNYIRA sok.:)

Ha hiszed, ha nem, pont hüvelyileg-méhügyileg-hasilag jöttem rendbe leghamarabb. Magam sem hittem, azok után mekkora babát szültem, de már a következő napokban simán jöttem-mentem-ültem!

Nekem volt gátmetszésem, amit meg sem éreztem akkor, de egyáltalán nem éreztem, csak utána éreztem, h már könnyen csúszik ki a baba.:) Dokim sajna nem jól varrhatott össze, mert egy kis lyuk keletkezett még ott a kórházban, de nem volt vele tennivaló, magától összeforrott pár hét alatt.

Szex terén az égvilágon semmi nem változott, párom szerint egyáltalán semmi nem látszik abból h szültem, pedig ő durva dolgokat látott akkor ott bent, de nem zavarta meg.:)

És ugyanolyan jó azóta is minden.

Jó, nem másnap szexeltünk már..., de ha nincs az a járulékos problémám, akkor akár már 1 hónap múlva minden a régi lehetett volna.

Párod apás szülést tervez?

És szülés után hamar rendbejöttél? (tudom írtad, hogy volt egy probléma ami sokáig húzódott) Hasad, méhed, hüvelyed? Egy félszem van még, hogy utána nem olyan lesz a szeretkezés...

2012. júl. 20. 21:29
 15/34 A kérdező kommentje:

Ez bíztató! :)))

A vérvételektől annyira nem is félek, már megszoktam, az utóbbi időben elég sokszor kellett mennem, bár az utolsó cukorterheléses elég durva volt. A kézfejemből kellett vért venniük... :(

Apás szülést tervezünk, de a szülésig még bőven meggondolhatja magát. Én nem erőltetem, neki kell tudnia, hogy mit szeretne, ráerőltetni nem akarok semmitsem.

És párod hogy élte meg a szülést?

2012. júl. 23. 07:41
 16/34 anonim ***** válasza:

Egyrészt nehéz volt neki látni hogy szenvedek, viszont nagyon empatikus volt, pontosan tudta, mi az ami jólesne, mi az ami nem. Nagyon jó hogy ottvolt!!!

És amikor végre kibújt a kisfiunk... Leírhatatlan volt párom arca!:) Ő vágta el a köldökzsinórt, akkor már záporoztak a könnyei.:)

Hogy állsz tünetekkel?

Nekem elmúlt minden, illetve tegnap szúrkált a mellbimbóm mögött, és pár percre olyan megjön-érzésem is volt. Aminek annyira nem örülök, mert bár itt sokan írják, hogy ilyen volt nekik pozi teszt előtt, nekem előző hónapban is megjön érzésem volt már 1 héttel előtte, és meg is jött.:(

De még most pozitívan állok hozzá természetesen! Pénteken szeretnék egyet tesztelni, ha lesz még aktualitása. És te?

2012. júl. 23. 10:18
 17/34 A kérdező kommentje:

Tegnap egész nap szurkált és görcsölt a méhem, én beágyazódásra tippelek, remélem így is van. A mellbimbóim fájnak és észrevettem tegnap 1-2 hajszáleret a melleimen ami eddig nem volt, nem tudom hogy jót jelent-e. Ma reggel fél 8 óta ég a gyomrom és hányingerem van. Soha nem szokott égni a gyomrom. Ez így rengeteg tünet amiket tutti nem képzelek be, de vajon lesz-e baba? nem tudom...

Csütörtökre nem várom, szerdán reggel akarok tesztelni! Olyan jó lenne ha mind kettőnknek sikerülne.

2012. júl. 23. 10:26
 18/34 anonim ***** válasza:

De jó neked, ezek nagyon jó tünetek! Egész biztos, h ilyesmiket nem lehet beképzelni!! Jujj, nagyon izgulok érted holnap!! +++++++++++++++++++++++++++++++++++

Nekem tegnap délután volt pár szúrkálás, ma pedig néha olyan tompa megjön-érzésem van. Múlt hónapban nem volt szúrkálás, viszont ugyanilyen tompa hasfájást követett menzi pár napon belül.

És nem is érzem magam terhesnek.:( De azért még természetesen bizakodok!:) Visszanéztem a kisfiam terhesnaplóját, és igazából nemvárt előtti pár napban nem volt semmilyen tünetem, csak aznap görcsöltem nagyon, illetve olyan feszkós voltam valahogy.

Úgyhogy még reménykedek!

De nem tudom mikor teszteljek.

Úgy tippelem, 13-án lehetett az ovum, szóval elvileg pénteknél előbb nem kéne tesztelnem, mivel 25-ös Predictor tesztem van itthon,nem hinném, h előbb kimutatna bármit.

Múlt hónapban rengeteg pénzt kidobtam az ablakon mindenféle tesztre, ez az egy megmaradt, és nem is akarok többet költeni erre.

Te mivel tesztelsz?

2012. júl. 24. 13:13
 19/34 anonim ***** válasza:

Nem tudom, miért rövidítette le a gép, amit írtam, pedig egy rahedli + jelet küldtem neked az előbb, nemcsak annyit, amennyi látszik.:)

Szóval: +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

2012. júl. 24. 13:14
 20/34 A kérdező kommentje:

Köszönöm, nagyon aranyos vagy.

Képzeld, ma reggel teszteltem, nem bírtam ki, ilyen vaterás teszteket vettem 10-es érzékenységüt és a reggeli tesztem egy épp hogy látható két csíkos lett. Az a baj, hogy egyenlőre még csak egyedül én látom. :( Szóval félek, hogy csak a szemem káprázik, de elhoztam ide a melóhelyemre is és óránként ránézek és még mindig látom a második csíkot.

Van otthon még x-epil meg egy lilly tesztem, de azok 25-ösek, így azok még váratnak magukra.

Viszont ma nagyon erősen görcsölök és szúr minden felé, félek, hogy meg fog jönni.

Alig várom a holnap reggelt hogy tesztelhessek, akkor már tutti erősebbnek kell lennie a második vonalnak.

Írtál terhes/babanaplót? Én is tervezem, csak valami édes kis füzetet akarok venni amibe elkezdhetek irogatni.

2012. júl. 24. 13:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!