Ha a merckformin info? Bővebben lent.
Természetesen kifejti a hatását.
Én pont fordítva voltam. Először meforalt szedtem, és az első normálisnak mondott két heti hasmenés után sem múlt el a probléma. Akkor jött rá és ott ahol éppen ért. Nagyon rosszul viseltem.
Ekkor váltottunk át Meck-re, ettől nem volt semmi bajom, természetesen ez is wc-tetett, de teljesen elfogadható volt. 2 évig szedtem. Mivel anyagilag megviselt az ára, ismét átálltam a meforalra. Most meg semmi bajom tőle. Ki tudja ezt. :)
A meck-et mennyi ideig szedtet????
Szia!
Inkább akkor nem fejtette ki a hatását, amikor ment tőle a hasad, hiszen nem biztos, hogy megfelelően fel tudott szívódni. A hatóanyaguk egyébként valóban ugyanaz, a vivőanyag azonban nem, ezért lehet eltérő a szervezeted reakciója a két gyógyszerre.
Nnna, túl hamar küldtem el.
A másik lehetséges opció pedig az, hogy abszolút nem túlérzékenységi reakció volt ez nálad, hanem pusztán a metformin maga hatott így. Ez ugyanis biguanid, ami csökkenti a cukor belekből való felszívódását, ezáltal pedig elég komoly emésztési problémákhoz, hasi görcsökhöz vezethet. Ez úgymond normális, és pusztán emiatt egyébként nem szokás gyógyszert váltani, ugyanis akár 1-2 hónapba is telhet, míg ez a mellékhatás szűnik. Azt is elképzelhetőnek tartom, hogy a Merckformin mellett is megszűntek volna a panaszaid, és nem a Meforal okozta a javulást. A lényeg, hogy fokozatosan legyen bevezetve a gyógyszer, azaz ne rögtön az előírt dózist szedd, hanem először a negyedét, két hét múlva a felét, még két hét múlva a háromnegyedét, és csak ezután az orvos által előírt mennyiséget.
Nekem a hasmenés ellenére felszívódott, mert az eredményeim lényegesen javultak, természetesen fogytam is (de szerintem a hasmenések miatt). A végén már semmit nem mertem enni, mert azonnal rohantam.........
Kellett több hónap mire nagyjából normalizálódott a helyzet, tudtam vele élni, de csak otthon (GYED-en voltam), de ha már kitettem a lábam a házból széntablettát vettem be, mert hirtelen nincs hova szaladni.
Végül normalizálódott napi háromszori szaladásra. Ez még tűrhető, csak az volt a rossz, hogy nem lehetett ár felkészülni. Ez úgy jött, hogy most kb "van 5másodperced hogy találj egy wc-t"... Ez után kaptam a mecket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!