Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ha a merckformin info? Bővebbe...

Ha a merckformin info? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Meckformint szedtem de mivel állandóan hasmenésem volt tőle ezért az orvosom a meforalt írta fel.3 napja szedem ezt a meforalt és nincs hasmenés.olyankor a hatását sem fejti ki a gyógyszer? És hogy hogy megszűnt ez a mellékhatás amikor ugyanaz a hatóanyag?
2012. júl. 16. 15:07
 1/10 anonim ***** válasza:
89%
de természetesen kifejti a hatását, hiszen nem az a hatása, hogy hasmenésed legyen tőle. A mellékhatás pedig azért szűnt meg azonos hatóanyag mellett, mert vélhetően nem a hatóanyagra vagy allergiás (nem attól volt hasmenésed), hanem valamelyik vivő anyagtól, valamelyik kiegészítőtől, ami pl. a gyógyszer állagát vagy színét befolyásolja.
2012. júl. 16. 15:24
 2/10 anonim ***** válasza:
89%

Természetesen kifejti a hatását.

Én pont fordítva voltam. Először meforalt szedtem, és az első normálisnak mondott két heti hasmenés után sem múlt el a probléma. Akkor jött rá és ott ahol éppen ért. Nagyon rosszul viseltem.

Ekkor váltottunk át Meck-re, ettől nem volt semmi bajom, természetesen ez is wc-tetett, de teljesen elfogadható volt. 2 évig szedtem. Mivel anyagilag megviselt az ára, ismét átálltam a meforalra. Most meg semmi bajom tőle. Ki tudja ezt. :)

A meck-et mennyi ideig szedtet????

2012. júl. 16. 15:39
 3/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Inkább akkor nem fejtette ki a hatását, amikor ment tőle a hasad, hiszen nem biztos, hogy megfelelően fel tudott szívódni. A hatóanyaguk egyébként valóban ugyanaz, a vivőanyag azonban nem, ezért lehet eltérő a szervezeted reakciója a két gyógyszerre.

2012. júl. 16. 16:39
 4/10 A kérdező kommentje:
kb. fél évig szedtem. pedig nem ettem tejtermékeket és cukrot sem. már nagyon zavart és főleg a délelőtti órákban. most viszont semmi hasmenés.
2012. júl. 16. 16:46
 5/10 anonim ***** válasza:

Nnna, túl hamar küldtem el.

A másik lehetséges opció pedig az, hogy abszolút nem túlérzékenységi reakció volt ez nálad, hanem pusztán a metformin maga hatott így. Ez ugyanis biguanid, ami csökkenti a cukor belekből való felszívódását, ezáltal pedig elég komoly emésztési problémákhoz, hasi görcsökhöz vezethet. Ez úgymond normális, és pusztán emiatt egyébként nem szokás gyógyszert váltani, ugyanis akár 1-2 hónapba is telhet, míg ez a mellékhatás szűnik. Azt is elképzelhetőnek tartom, hogy a Merckformin mellett is megszűntek volna a panaszaid, és nem a Meforal okozta a javulást. A lényeg, hogy fokozatosan legyen bevezetve a gyógyszer, azaz ne rögtön az előírt dózist szedd, hanem először a negyedét, két hét múlva a felét, még két hét múlva a háromnegyedét, és csak ezután az orvos által előírt mennyiséget.

2012. júl. 16. 16:47
 6/10 anonim ***** válasza:

Nekem a hasmenés ellenére felszívódott, mert az eredményeim lényegesen javultak, természetesen fogytam is (de szerintem a hasmenések miatt). A végén már semmit nem mertem enni, mert azonnal rohantam.........

Kellett több hónap mire nagyjából normalizálódott a helyzet, tudtam vele élni, de csak otthon (GYED-en voltam), de ha már kitettem a lábam a házból széntablettát vettem be, mert hirtelen nincs hova szaladni.

Végül normalizálódott napi háromszori szaladásra. Ez még tűrhető, csak az volt a rossz, hogy nem lehetett ár felkészülni. Ez úgy jött, hogy most kb "van 5másodperced hogy találj egy wc-t"... Ez után kaptam a mecket.

2012. júl. 16. 16:58
 7/10 A kérdező kommentje:
amúgy az eredményeim javultak a hasmenés mellett. és már a munkahelyen sem tudtam dolgozni nem győztem wc-re rohanni.
2012. júl. 16. 17:39
 8/10 anonim ***** válasza:
Én a Merckformin xR-t szedem, és azt mondják, hogy a simától jellemző a hasmenés, az XR-től nem. Nekem az első 2 hétben volt többször lazább széklletem, de nem volt gond. Azóta szépen visszaállt. Én nem fogytam tőle amíg el nem kezdtem diétázni. Na, az fogyaszt, pedig nekem nem nagyon kéne 55kg vagyok.
2012. júl. 16. 19:40
 9/10 anonim ***** válasza:
Jajj tényleg, én is XR-t szedtem a hasmars ellen. Valóban jó. De marha drága..:(
2012. júl. 16. 20:06
 10/10 A kérdező kommentje:
hát ez nagyon jó. a meforal is meghajt.
2012. júl. 18. 20:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!