kb. 6 hetes terhes lehetek (pozitív tesztek), ma a doki nem látott méhen belül semmit, így felmerült a méhen kívüli terhesség gyanúja. Csak hövőhétre kaptam időpontot a kórházba ultrahangra, mert a doki nem tudta kizárni a gyanúját. Addigra lehet valami bajom, ha valóban méhen kívüli? Kérlek írjatok, mert nagyon aggódom.
2009. júl. 13. 13:37
1/8 anonim válasza:
Az első pillanattól kezdve veszélyes. Az van, hogy ilyenkor a baba nem a méhben, hanem korábban, a petevezetőben ágyazódott be. Ha még elég kicsi, akkor gyógyszeresen el lehet távolítani, vagy kimosatni. ha ott kezd el nőni, akkor előbb-utóbb szétfeszíti a petevezetékedet, vagy már nem lehet kiszedni máshogy, csak a pőetevezetékkel együtt. Kettő helyett egy petevezeték meg felére csökkenti a teherbeesés esélyét, mert épp OTT történik meg a fogantatás.
Ennek ellenére nem gondolom azt, hogy a doki felelőtlenül döntött. Ha viszont én lennék a te esetedben, elmennék magándokihoz, és kifizetném az azonnali ultrahang árát. A petevezetőm többet érne, mint párezer fotint.
2009. júl. 13. 14:02
2/8 anonim válasza:
Esetleg nem vettek tolled vert? Mert ha nem talanak semmit a mehben akkor szoktak vert venni es megnezik benne a hcg hormon szintedet ket nap mulva visszahivnak es ujbol neznek egy hcg hormon szintet. Ha ez novekszik de meg mindig semmit nem talanak az uh-n akkor mehen kivuli gyanus. Ha viszont a hcg csokken akkor a baba felszivodott. Remelem, hogy minden rendben lesz veled de egyebkent igaza van az elos valaszadonak el kene menni egy masik uh-ra!!! Nem jo varakozni!
2009. júl. 13. 14:24
3/8 anonim válasza:
legkorábban a 8. héten tud komolyabb bajt csinálni, de inkább a 10.-et szokták mondani. ne aggódj, a jövő héttel még időben vagy :)
2009. júl. 13. 14:46
4/8 anonim válasza:
Az elejétől kezdve az. A méhen kívüli terhességbe az anya is bele halhat ha nem veszik időben észre. Reméljük nem lesz semmi bajod.De nem hiszem most még nagyon picike nem okozz akkora kárt. Majd írd meg mi lett.
2009. júl. 13. 15:30
5/8 anonim válasza:
2-szer volt méhenkivülim.Az elsőt 7 hetesen vették észre szivdobogás alapján.A másodikat kicsit később mert nem tudtam hogy terhes vagyok mert megjött a vérzésem rendesen.De mindkettőnél nagyon erős görcsöléssel kezdődött az egész(nem tudtam megmozdulni).A másodiknál megrepedt a petevezetöm és így azt is kivették!Szóval ha nagyon görcsölsz,azonnal indulj kórházba,akár éjszaka is ügyeletre!!
2009. júl. 13. 17:16
6/8 anonim válasza:
Mindenképpen menj minél hamarabb.Ez tényleg nem játék.Tőlem vettek vizeletmintát is és + lett teszt.A méhben nem volt semmi.Lázas voltam és nagyon fájt a hasam.Ne késlekedj ez életveszélyes is lehet!!!
2009. júl. 13. 18:27
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm Nektek!
Nem várok egy hetet, holnap elmegyek a kórházba, mert jó lenne tudni, hogy mi az igazság. elvileg ez sürgős eset és azonnal kell fogadjanak. Nekem nincs erős hasfájásom, csak néha görcsölget, de hát így is aggódom. Reméljük a legjobbakat!
2009. júl. 13. 19:18
8/8 A kérdező kommentje:
ma voltam, nem talált méhen kívülit, de méhen belül sem. ma pedig megjött
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!