Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 5 és fél hónapja szültem és...

5 és fél hónapja szültem és még nem jött meg, honnan tudhatnám meg, hogy esetleg terhes vagyok-e újra?

Figyelt kérdés
Szoptatom a babámat és azt gondolom, hogy így egy terhességi teszt nem mutatna hihető eredményt, mivel ilyenkor az embernek más a hormonháztartása vagy mégsem? Légyszi segítsetek, hogy lehetne orvos nélkül kideríteni?
2012. júl. 14. 22:07
 1/10 anonim ***** válasza:
45%

A teszt kimutatja.

Amúgy meg, szedjél fogamzásgátlót, vagy rakass fel spirált, vagy használjatok gumit.

Illene tudni, hogy hogy kell védekezni.

2012. júl. 14. 22:13
 2/10 anonim ***** válasza:

A teszt a terhességi hotrmonszintet méri, ennek semmi köze a szoptatáshoz, aattól még müködik.

De ha biztosat akarsz tudni, akkor el kell menned az orvoshoz.

2012. júl. 14. 22:13
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm az építő jellegű kritikát... Igen, tudok a védekezés módjairól (35 évesen, felsőfokú végzettséggel, 2 gyermek édesanyjaként), bár gyógyszert nem szednék szoptatás mellett, akárhogy is állítják némelyikről, hogy biztonságos, szerintem nem az és eljut az anyatejen keresztül a babához. És nem baj, ha lesz 3. babánk, nem azért kérdeztem:)
2012. júl. 14. 22:31
 4/10 anonim ***** válasza:

van olyan fogamzásgátló ami direkt szoptatás alatt szedhetö.

Amugy meg teszttel lehet kideriteni csak.

2012. júl. 14. 23:07
 5/10 anonim ***** válasza:
ja és a teszt kimutatja mivel a szoptatás alatt már nem magas a HCG szint. A szoptatásért a prolaktin felelős.
2012. júl. 14. 23:09
 6/10 anonim ***** válasza:

szia!

en 4 honapja szultem es en sem menstrualok,en is szoptatok,o a 3 ik babam, a masik kettovel megjott rendesen 6 het utan,En csinaltam mar 3 om terhesegi tesztet is persze mind a harom negativ volt de en most akarom fel rakatni a spiralt,20 an mennem is kell a dokimhoz aki csinal elotte egy terhesegi tesztet, mielott felteszi a spiralt!

amugy meg ne foglalkozz a bunko nagyon okos valaszirokkal akik egybol lehurrogtak, ok okosak es borzasztoan tapasztaltak.. a gyomrom kavarodik az ilyentol fel!

2012. júl. 15. 04:41
 7/10 anonim ***** válasza:
A teszt tuti kimutatná.
2012. júl. 15. 06:46
 8/10 anonim ***** válasza:
Tesztelj és kiderül, de én úgy tudom, hogy szoptatás alatt megemelkedik a prolaktin szint ami nehezíti a teherbeesést. (nekem pl. ezért nem sikerült) De természetesen nem kizáró ok. Írj ha teszteltél.
2012. júl. 15. 09:34
 9/10 anonim ***** válasza:
A szoptatás alatt valóban más a hormonszint, a prolaktin tényleg magasabb. De! a terhesség esetén fellépő HCG hormon termelődését nem befolyásolja. Ha terhes vagy, akkor HCG-t termel a szervezeted, és a teszt bizony kimutatja. Szóval nyugodtan tesztelhetsz, a szoptatás miatt nem fog fals eredményt mutatni.
2012. júl. 15. 10:37
 10/10 A kérdező kommentje:
OK, köszönöm, akkor tesztelni fogok, nagyon jól esett az utolsó 4 válasz, köszi nektek!
2012. júl. 21. 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!