Hogy van ez a pcos vérvételnél?
A ciszta csak egy tünet, nem mindig van jelen, főleg kezdeti stádiumban. Ahogy a kövérség is csak egy lehetséges jel. Ajánlom figyelmedbe a www.pco-szindroma.hu oldalt, ahol erről részletesen is olvashatsz, de ha tényleg valódi adatokat, tényeket akarsz, akkor ez a legjobb oldal, legalábbis nekem ez volt a legrészletesebb, legfrissebb (ezév tavaszi) orvos által összeállított összefoglaló:
Nem vagyok orvos sajnos, és a hormoneredmények elemzéséhez sem értek (mázlimra ezekkel nekem gondom nem volt, 'csak' a cukor-inzulin dolgokkal).
Jelenleg legelterjedtebben az un. rotterdami krtériumokat alkalmazzák, ami szerint a PCOS áll fenn, ha az alábbi három kritériumból legalább kettő fennáll:
1.Peteérési VAGY menstruációs zavar
2.Férfihormon-túlsúly (hyperandrogenismus) klinikai tünetei vagy laboratóriumi jelei
3.Policisztás petefészkek észlelése ultrahanggal
Szóval a ciszták csak az egyik dolog...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!