Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ha munkanélkülin vagyok és...

Ha munkanélkülin vagyok és teherbe esek milyen támogatást kapok?

Figyelt kérdés
Mivel a főnököm közölte hogy ha teherbe esek közös megegyezéssel elválunk egymástól mert ő nem akar fizetni utánam szóval kapok munkanélkülin valamit?
2009. júl. 9. 19:54
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha határozatlan időre szóló munkaszerződésed van akkor a főnököd nem kényszeríthet közös megegyezésre, illetve ha igen akkor azt érdemes lehet megtámadni a munkaügyi bíróságon. Határozatlan idejű munkaviszonyt a munkáltató nem szüntethet meg rendes felmondással,ha valaki kismama. Egyébként a munkanélküli ellátás is jogosíthat tgyásra illetve egy kis trükközéssel gyedre is, csak ehhez az kell, hogy legalább a szülés napjáig mindenképpen jogosult legyél ellátásra.
2009. júl. 9. 20:00
 2/5 anonim ***** válasza:
Nem kényszeríthet közös megegyezésre, és SEMMIKÉPPEN NE MENJ BELE! Sok juttatástól elesnél így, ami jogosan járna neked. Nagyon sok kismama jár így pórul, mert nem ismeri a jogait. Ha a főnököd erősködne, nyugodtan lehet neki emlegetni munkaügyi bíróságot. te vagy a nyeregben, téged véd a törvény, ne hagyd magad!
2009. júl. 9. 20:25
 3/5 anonim ***** válasza:
2009. júl. 9. 20:29
 4/5 anonim ***** válasza:
2009. júl. 9. 20:31
 5/5 anonim ***** válasza:
A közös megegyezés attól közös, hogy mindkét fél beleegyezik. Én jó viszonyba vagyok a főnökömmel, sosem akarnék neki ártani, de ha egy ilyennel állna elő, tuti feljelenteném. Szerintem kezdj el azon gondolkodni, hogy ha terhes leszel, hogyan tudod magam mielőbb kiíratni, márcsak azért is, hogy nyoma legyen. És nehogy előbb a fülébe jusson a dolog!
2009. júl. 10. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!