Mit takar a short és a long protokol? Nállunk melyik várható? Nincs sperma.
Attól is függ, a te ciklusod milyen.
Shortnálfogamzásgátlót kell szedni előtte előző ciklus(ok)tól pár napig vagy akár 1-2 hónapig. (Én először kb 32 napig szedtem egyhuzamban, 2. lombiknál 2x34 napig), ezzel befolyásolni lehet mikorra essen a leszívás kb. abbahagyod a fogigátlót, megvonásos vérzés 2. v. 3 napján kezdődnek a szurik.
Long: itt előző ciklus végén kell kezdeni a szurizást.
átlag 26 27 naposak a ciklusaim 13.nap van pé-m.február ota nem szedek fogit szept-ben megyünk kaáliba bp
elkezdjem mosta fogigátlot?van 3 havi adag lindy20 am
Szia!
Ne kezdd el! Lehet, hogy neked nem is kell majd! És amúgy is csak azért kell, hogy a saját hormonháztartást kilője, hogy ne kavarjon be. A doki biztos kiakadna, ha azzal állítanál be, hogy fogamzásgátlót szedsz. Lehet hogy kérnek még vizsgálatokat is előtte, és azokat értelmetlen lenne megcsinálni, ha szeded.
Szia!
Nekem tegnap kezdődött a rövid program, és nekem nem kellett fogamzásgátlót szednem. Általában 33 naposak a ciklusaim, ha vannak. PCOs-m van, így nem mindig jön meg, vagy szokott késni is. CSAK AZT SZEDJ BE, AMIT AZ ORVOS MOND!!
Nekem két injekciót adott egyenlőre, meg két vitamint (E és magnézium) és a szurikhoz valami aszpirinfélét, gondolom a gyulladás megelőzésére. Én a debreceni Kaáliba járok.
Sok sikert!!
Sziasztok!
Kedves előző válaszoló, az Aspirin protect nem gyulladásgátló, hanem a vérhigító és azért kell szedned.
A long és a short protokollt ahogy a neve is mutatja a hosszáról nevezték el. (hosszú, rövid) Hosszúnál a petesejt leszívást megelőző ciklusban/ciklusokban már elkezdődik a gyógyszeres kezelés (ez lehet injekció is, rövidnél az aktuális ciklus első napjától kezdődik a stimuláció.
Az, hogy melyiket választja a doki, főleg a te hormonjaidtól függ, és attól, hogy mi az alapprobléma. Nálunk is spermagond van. A párom azoospermiás. Nálatok is ez a probléma? Mit mondtak neki?
A mi esetünkben volt rövid és hosszú program is. Igazából nem is tudnám megmondani mikor miért alkalmazta ezt vagy azt a doki. 3 sikertelen lombikon voltunk túl, most tavasszal volt a negyedik. Hála a jó Istennek és a debreceni Kaáli dolgozóinak most elmondhatom, hogy iker babákat várunk. Jövőhéten kell mennünk a 12. hetes vizsgálatokra. Sok sikert, ha esetleg tudok valamiben segíteni, írj nyugodtan...
Szép napot!
Sziasztok köszönöm a válaszokat!
Igen nállunk sincs sperma.még csak konzira megyünk van egy teljes laborunk nekem hepatitisz b c majd megyek a nőgyogyihoz a többiért,de mivel csak aug-ba lesz a konzi,majd jövöhéten megyek.párommal szedetek vitaminokat,holnap veszek tökmag kapszullát hátha...köszönöm mégegyszer:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!