Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » El lehet fogadni a tényt,...

El lehet fogadni a tényt, hogy nem lehet saját baba?

Figyelt kérdés
Mikor belekezdtünk a babaprojektbe, azt hittem pillanatok alatt meg lesz a bébi. Azóta majdnem másfél év tellt el. Volt sok vizsgálat. Egyik orvos szerint lehet, hogy megérik a tüsző, csak a petesejt nem tud kilökődni, egyszerűen nincs tüszőrepedés. Ha igaza van, csak lombikkal lehet babánk, de arra sajnos nincs pénzünk. Ma már olyan borzasztó drága hormonkészítményeket írnak fel, amit mi nem engedhetünk meg magunknak. Nem tudom, hogy hogyan küzdjek meg azzal, hogy anyagiak miatt nem lesz baba. Nem tudok belnyugodni abba, hogy ne legyen saját gyermekem.
2009. júl. 7. 14:02
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Ne adjátok fel! Mindenképpen próbálkozni kell, nekünk is azt mondják türelem és jön, amikor jönni akar! Tüszőrepesztő injekció nem túl drága!De drukkolok,hogy minél hamarabb legyen babátok! Nekünk 7 hónapja nem jön a bóbó!:(
2009. júl. 7. 14:28
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell elfogadnod a helyzetet. Ha tervezitek a babát, akkor gondolom van annyi jövedelmetek, amiből pelenkát, ruhát, popsitörlőt, stb.-t tudnátok fizetni. Ha csak ezt a pénzt elteszed havonta, tehát amit a gyerekre költenél, akkor 1,5- 2 év alatt tuti összejön a pénz a lombikra. Szorítok nektek!
2009. júl. 7. 14:31
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, hol laksz és milyen orvosnál voltál, de keress a lakóhelyeden vagy közel egy állami meddőségi központot. A sima nőgyógyászok ilyen esetben nem tudnak segíteni valószínűleg. A meddőségiben meg tudják mondani, hogy valószínűleg mi a baj, így azt is, hogy tényleg csak a lombik marad-e megoldásnak. Lombik előtt szinte minden esetben még van lehetőség inszeminációra, az is sokkal olcsóbb. És próbáljatok meg mindenre támogatást kérni, amire csak lehet + kölcsönkérni.
2009. júl. 7. 14:33
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Én lombikos vagyok.Létezik tüszőrepesztő szuri (ovirelle)én is ezt szuktam magamnak beadni, de előtte mindenképp ultrahang szükséges.Nem olcsók ezek a szurik ,de nekem úgy van, hogy egy hónapban kb 50 ezer ft a következőben ugyanennyi kb,de attól függ milyet írnak fel.Ha nem sikerül akkor 3 hónap pihi ez a minimum.most mi is gyűjtünk a következőre.Nincs nyaralás, nem járunk sehová de nem is érdekel.
2009. júl. 7. 15:00
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Az előző vagyok, lehet hogy nem is kell lombik hanem inszeminációval meg lehet oldani ott kevesebb a szuri, de a beavatkozás 45 ezer ft.
2009. júl. 7. 15:02
 16/21 anonim ***** válasza:
16%

ne haragudj, de nem hiszem el, hogy 100-150 ezer ft-ot nem tudtok v.hogyan előteremteni! ez manapság nem sok pénz. akkor hogy akartok gyereket nevelni? megvenni neki a legszükségesebb dolgokat?

bocs, nem akarlak megbántani, de ha a realitás talaján maradunk...

2009. júl. 7. 15:12
 17/21 anonim ***** válasza:
58%

Lombikos vagyok.

100-150 ezer egy lombik. Ha nem tudod előteremteni pl. egy éven belül, akkor a gyereknek se tudnál pelust venni? Pláne hogy akkor már a te fizetésed ki is esik, gyes-ből meg tudsz majd élni? Nekem ezt nehéz elképzelni, de lehet, hogy igazad van...

Egyébként keress rá a neten, mert vannak olyan alapítványok, amik a lombik árába besegítenek olyan helyzetben lévőknek, mint te is.

Állami meddőségi központba menj, nem kell fizetni semmiért, csak az injekcióért és gyógyszerért. Nálunk pl. az asszisztens a maradék injekciót visszakérte és rászorultaknak adta, én úgyse tudtam vele mit kezdeni. Érdeklődj ott nálatok (nem tudom, merre laksz, Pécsen ebben biztosan segítenek, amit tudnak, nagyon rendesek.)

Úgyhogy te ne fogadd ela tényt egyenlőre, mert nektek elvileg lehet baba.

Van, akinek TÉNYLEG nem lehet.

2009. júl. 7. 15:26
 18/21 A kérdező kommentje:

1 alatt biztosan tudnánk annyit összespórolni, hogy fel tudjak járni Pestre és még a gyógyszerekre is jusson. A babának szinte minden drágább dolog megvan, mert a családban nagyon sok baba volt már és mindenki összegyűjtötte, ami jó állaptban maradt.

Köszi, hogy írtatok!! Nem adom fel!!

2009. júl. 7. 17:16
 19/21 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok ismét, a Pestre feljárásra nem kell spórolnod, ugyanis az utazásodat téríti az állam. Adnak költségtérítés papírt, a doki mindig lepecsételi és az OEP kifizeti neked. Buszjegy, vonatjegy, vagy benzinköltség. Ahogy te szeretnéd.

Úgyhogy ezzel se kell foglalkozni!

2009. júl. 8. 10:25
 20/21 anonim ***** válasza:
na látod! akkor meg mi a probléma? csak neki kell állni!
2009. júl. 8. 15:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!