Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 30 év felettiek! Olyanok...

30 év felettiek! Olyanok válaszát várom, akiknek sokat kellett várniuk a teherbeesésre. Mi volt az ok, hogy nem estetek teherbe? Mi segített végül?

Figyelt kérdés
Nekem 2 év után sikerült tavaly spontán teherbe esnem, de sajnos missed ab lett a vége. Azóta 8hónap telt el és ismét semmi. A hormoneredményeim jók, a Férjem spermája is. Van peteérésem (ébredési hő alapján). 2 hónapig ittam cickafark/palástfű teát, de semmi. Állítólag határérték az inzulinrezisztenciám, talán ez a baj.
2012. jún. 18. 07:08
 1/4 anonim ***** válasza:

Sajnálom a vetélést.

Nekem először (jó hamar) PCOS és pajzsmirgy-alulműködés derült ki. Endokrinológushoz járok azóta s, lett peteérésem, rövidültek a ciklusaim, azt hittem jön a baba gyorsan...

Rá fél évre férjem spermáját nézték, nem a legjobb volt, szedett vitamint. Nekem aznap petevezeték-átjárhatósági (HSG)volt,átjárható voltam.

3 hónap múlva kértem egy összeférhetőégi vizsgálatot, kiderült, megölöm a spermákat. Inszemináció jöhetett szóba. Megpróbáltam házi praktikákat, hátha sikerül spontán, de végül csak inszemeztünk. 3 nem sikerült, utána volt egy lombikom, méhen kívüli terhességgel végződött, ugrott a jobb petevezetékem, kiderült mégsem okés, bár a HSG és a lombik között eltelt másfél év. Végül novemberben sikerült a 2. lombik, 2 babóca boxol a pocimban.

2008. aug.végén kezdük a próbálkozást, utána februárban derült ki a PCOS, 2011 novemberében estem teherbe. 32 vagyok, mire ki vagyok írva 33 leszek, de lehet ikrek hamarabb megszületnek.

Az IR gyanúddal mindenképp endokrinológushoz menj és ha újra terhes leszel, kérj progeszteronpótlást a vetélésed miatt. Ja, és, ha bebizonyosodik az IR? tartani kell a 3-as kezelést, 3 hónapig még esélyes a vetélés, utána próbálkozzatok!

Sok sikert!

32 hetes ikres kismama

2012. jún. 18. 07:54
 2/4 anonim ***** válasza:

Nekem az első Closty+Duphaston (peteérés segítő + beágyazódás segítő) hónapban sikerült, azonban sajnos hamar el is ment.

Én is minden vizsgálaton átestem már, komolyabb problémát nem találtak, csak vitaminokat írtak fel.

A cickafark/palástfűről azt olvastam, hogy a normális ciklust bezavarják, ezért csak annak érdemes innia, akinek rendszertelen a menzesze.

Sok sikert!

2012. jún. 18. 09:59
 3/4 anonim ***** válasza:

29 évesen kezdtünk próbálkozni, pont 33 voltam, mikor a fiam megszületett.

Pajzsmirigy-alulműködés, és IR miatt kezeltek, a kivizsgálásokon derült ki hogy 0 a 21. napi progeszteronom. A klinikán azt mondta a doki, 1-2% esélyünk van a természetes fogantatásra, így az inszem mellett döntöttünk (párom eredményei átlagon felüliek).

Szerencsére az első sikerült, problémamentes terhesség végén egészséges kisfiunk született.

Én is kipróbáltam ám mindent a 3,5 év alatt a talpmasszázstól a gyógytea-kúrákon át a Gynevac injekcióig, de semmi sem segített.

2012. jún. 18. 11:20
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)! Az Ikerbabáknak jó "boxolást" :) és további zavartalan terhességet :)
2012. jún. 19. 06:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!