30 év felettiek! Olyanok válaszát várom, akiknek sokat kellett várniuk a teherbeesésre. Mi volt az ok, hogy nem estetek teherbe? Mi segített végül?
Sajnálom a vetélést.
Nekem először (jó hamar) PCOS és pajzsmirgy-alulműködés derült ki. Endokrinológushoz járok azóta s, lett peteérésem, rövidültek a ciklusaim, azt hittem jön a baba gyorsan...
Rá fél évre férjem spermáját nézték, nem a legjobb volt, szedett vitamint. Nekem aznap petevezeték-átjárhatósági (HSG)volt,átjárható voltam.
3 hónap múlva kértem egy összeférhetőégi vizsgálatot, kiderült, megölöm a spermákat. Inszemináció jöhetett szóba. Megpróbáltam házi praktikákat, hátha sikerül spontán, de végül csak inszemeztünk. 3 nem sikerült, utána volt egy lombikom, méhen kívüli terhességgel végződött, ugrott a jobb petevezetékem, kiderült mégsem okés, bár a HSG és a lombik között eltelt másfél év. Végül novemberben sikerült a 2. lombik, 2 babóca boxol a pocimban.
2008. aug.végén kezdük a próbálkozást, utána februárban derült ki a PCOS, 2011 novemberében estem teherbe. 32 vagyok, mire ki vagyok írva 33 leszek, de lehet ikrek hamarabb megszületnek.
Az IR gyanúddal mindenképp endokrinológushoz menj és ha újra terhes leszel, kérj progeszteronpótlást a vetélésed miatt. Ja, és, ha bebizonyosodik az IR? tartani kell a 3-as kezelést, 3 hónapig még esélyes a vetélés, utána próbálkozzatok!
Sok sikert!
32 hetes ikres kismama
Nekem az első Closty+Duphaston (peteérés segítő + beágyazódás segítő) hónapban sikerült, azonban sajnos hamar el is ment.
Én is minden vizsgálaton átestem már, komolyabb problémát nem találtak, csak vitaminokat írtak fel.
A cickafark/palástfűről azt olvastam, hogy a normális ciklust bezavarják, ezért csak annak érdemes innia, akinek rendszertelen a menzesze.
Sok sikert!
29 évesen kezdtünk próbálkozni, pont 33 voltam, mikor a fiam megszületett.
Pajzsmirigy-alulműködés, és IR miatt kezeltek, a kivizsgálásokon derült ki hogy 0 a 21. napi progeszteronom. A klinikán azt mondta a doki, 1-2% esélyünk van a természetes fogantatásra, így az inszem mellett döntöttünk (párom eredményei átlagon felüliek).
Szerencsére az első sikerült, problémamentes terhesség végén egészséges kisfiunk született.
Én is kipróbáltam ám mindent a 3,5 év alatt a talpmasszázstól a gyógytea-kúrákon át a Gynevac injekcióig, de semmi sem segített.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!