Lehet nincs peteérésem?
Figyelt kérdés
a ciklusom 18-42 napig tart,de minden hónapban nagyon változó.Dokim nem mond rá semmit,csak hogy szedjek fogamzásgátlót,de én később szeretnék babát2012. jún. 10. 12:54
1/6 anonim válasza:
Ha van is, akkor nagyon rendszertelen, de szerintem nincs peteérésed. Nekem is hasonló volt egy darabig, aztán teljesen elmaradt a vérzés. Több mint 1 évig nem volt menstruációm. A doki mondta, hogy soha nem volt még peteérésem, ezért ciszták alakultak ki a petefészkemben (ez nem azt jelenti, hogy neked is vannak vagy lesznek cisztáid!!!!!!). Én is kaptam fogamzásgátlót, de az nem arra van, hogy legyen peteérés,, hanem beállítja rendszeresre a menstruációt. Hány éves vagy? ha nagyon fiatal, akkor még azért nem rendszeres. Ha elmúltál 18-19, akkor gáz, hogy ilyen rendszertelen :(
2/6 anonim válasza:
A fogamzásgátló semmilyen rendszeres mensit nem állít be. Az a vérzés, ami a fogamzásgátló szedési szünetében jelentkezik egy megvonásos vérzés, a gyógyszerhiány miatt. Semmi köze a női ciklushoz. Ha valakinek nem rendszeres a menstruációja, arra nem megoldás a fogamzásgátló (nekem is írták, én is szedtem, higyjetek nekem és spóroljatok időt és pénzt). Oka vana rendszertelenségnek. Lehet hormonális, és endokrin oka is (progeszteron, ösztrogén, LH, stb. vagy cukor-inzulin, PCOS, vagy akár pajzsmirigy). Alapos kivizsgálást érdemel a dolog. A fogamzásgátló csak egy takaró, amivel nem érdemes takarózni. Nem normális, ha valakinek nem rendszeres a mensije. Keressétek az okát, mert mielőbb kezelni kell!
3/6 anonim válasza:
kérj a nőgyógyászodtól beutalót endokrinológiára. Endokrinológus elküld vérvételre, ultrahangra. Légyszi, tényleg menj el endokrinológushoz! Ő tudja kideríteni, hogy mi a baj.
4/6 anonim válasza:
Én 6 hónapig szedtem fogigátlót, előtte 4 hónapig nem, azelött 10 évig igen. Most, hogy abbahagytam, egyáltalán nem szabályosak a ciklusaim. 19 aztán 35 nap. Most meg azt sem tudom mikor fog megjönni (vagyis remélem, hogy nem fog). Ha nem magándokinál jártál, akkor én felkeresnék a helyedben egyet.
5/6 Manka68 válasza:
Szia!
Attól, hogy most fogamzásgátlót szedsz, később még lehet babád. :-)
Igaza van annak a hozzászólónak, aki azt írta, hormonprobléma, és utána kéne járni, hogy mi az oka a rendszertelenségnek. De ha nem mostanában szeretnél babát, akkor tüneti kezelésnek valóban jó a fogamzásgátló. Csak ne ringasd magad abba a hitbe, hogy ezzel rendben vagy. Rendszeressé teszi a vérzést, nem lesznek addig cisztáid, amíg szeded, "jegeli" a petefészket.
Viszont amint abbahagyod, kezdődik minden elölről. :-(
Tervezett babavállalás előtt menj el endokrinológushoz, ő ad rá valódi kezelést.
6/6 anonim válasza:
Én nem értek egyet azzal,hogy ha gond van, szedjen fogamzásgátlót, és ha majd gyereket akar, a doki helyrerakja. Talán én vagyok kivétel, nem tudom, de én megoldani szeretem a gondokat. "jegelni" a problémát nem stílusom. Én utánajárnék (ahogy tettem is), hogy mi a gond, és kezelném. Babától függetlenül egy nő (de egy férfi is) törekedjen az egészségre. Nem csak a gyerekért kell egészségesnek lenni, hanem saját magunkért is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!