Hogy dolgozzam fel hogy 4 éve nem jön a baba? Ti hogyan csináljátok?
pontosan mit mondott az orvos?
A mai világban szinte mindenkinek tudnak segíteni ilyen-olyan formában!
Nem szabad feladni,hidd el neked is sikerülhet!
Kizártnak tartom, hogy ennyi idő alatt-11-nap túl estél az összes kivizsgáláson te is és a párod is, és az orvosok kijelentették, hogy nem lehet gyereked...
Mit mondtak pontosan?
Bocs, de nekem ez sántít, elég sok ismerősöm van, akinek nem jött természetesen a baba, és tudom, hogy ez nem így működik!
Szia!
Megkérdezhetem, milyen vizsgálatokon vagytok túl? És mi van még hátra?
Nem inkább a petevezeték van elzáródva? A petefészek nem tud...
Azt írod sajnos nem lehet kisbabád. De lehet, csak lombikkal. Azért az nem ugyanaz, mint ha nem lehetne egyáltalán. Drukkolok ám, hogy sikerüljön.
Csak azért furcsállom, mert aki ismerősöm van meddő (sajnos nem egy-kettő) annak egynek sem 10 nap volt, míg eljutott a diagnózisig. Volt petevezeték átjárhatósági vizsgálatuk (hsg) párjuknak spermakép, andrológus, hormonsor, aminél a vérvétel a ciklus adott (3. és 21.) napján van, ultrahangos cikluskövetés, hogy van e peteérés... stb. És sok helyre be is kell jelentkezni előre, így nekik 2-3 hónap volt, mire eljutottak odáig, hogy az orvos mondjon valamit, hogy hogyan tovább. És kórházba se tartották őket.
Szia!
A dokid kicsit előreszaladt a diagnózissal, ezt még ne vedd készpénznek. Szerintem csupán abból indult ki, hogy 4 éve nem sikerült teherbe esned, ami tényleg azt jelenti, hogy valamit tenni kell ahhoz, hogy sikerüljön. A petevezeték elzáródást nem lehet megállapítani tenyésztésből, maximum gyanakodni lehet rá, hogy valami nem stimmel, ha olyan fertőzést mutat ki a tenyésztés, ami összenövéseket okozHAT, ha nincs kezelve. De nem biztos, hogy van is. Ezért kellenek további vizsgálatok. Még tényleg az elején vagy, ne keseredj el.
Szóval kell majd neked hormonlabor, rendes átjárhatósági vizsgálat, a párodnak andrológia.
Ha ezeken túl vagy, és nem találnak problémát, érdemes endokrinológushoz menni, ő komolyabban megszemléli a hormonjaidat, a pajzsmirigyedet.
Csak ezek után érdemes belemenni bármilyen kezelésbe. Lehet, hogy csak egy kis gyógyszeres rásegítés kell, és jön is a baba. De akkor sem szabad összezuhanni, ha komolyabb beavatkozásra van szükség, hidd el, egyszer sikerülni fog, ha kitartó vagy. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!