Nem túl korai még ekkor gyermeket tervezni?
Teljesen normális, hogy így gondolkodik, hiszen stabil kapcsolatban él, most költöznek össze, ráadásul nem most szeretne szülni, hanem még elég soká. 29 évesen egyáltalán nem lesz fiatal a szüléshez, az, hogy most az-e, nem tudom, mert ebben a korban van aki még nagyon éretlenül gondolkodik, van aki pedig már teljesen készen áll a gyerekvállalásra.
De miért lenne az baj, ha van elképzelése arról már most, hogy hogyan szeretné a jövőjét alakítani? Szerintem semmi rossz nincs ebben, végülis addigra már 7 éve lesznek együtt a barátjával, ha úgy alakul minden, ahogy szeretné :)
Kedves utolsó, félreértesz, nem hátráltatom vagy ilyesmi... De én úgy érzem hogy 30 éves koromig nem akarok megállapodni, bulizni akarok még, élvezni az életet, sok tapasztalatot szerezni, aztán megismerni azt aki majd a gyerekeim apja lehet, 2 év múlva esküvő, 33-35 éves korom körül meg érkezhetne a baba...
És úgy veszem észre hogy ezt a döntő többség így gondolja a korosztályombeliek közül...
Imádkozz, hogy 35 évesen 1. teherbe essél. 2. A magzatvíz-vétel miatt ne vetélj el. 3. ne legyen a gyerek down-kóros/nyitott hátgerincű.
Ha a gyerekeid is a te elveidet követik, ne reménykedj, hogy az unokádat a kezedben tarthatod, mert nem valószínű, hogy megéled... Ha igen, akkor sem biztos, hogy sokáig élvezheti a társaságod.
(Off: A 3 éves kislányom azon kevesek közé tartozik, akinek üknagymamája is van, ő 93 éves.)
Nekem meg az a fura, hogy manapság már mindenki 30 felett akar szülni.
Basszus! A nő 20-30 éves kora között a legalkalmasabb a gyermekszülésre.
30-35 felett a fejlődési rendellenességeknek az aránya baromira megugrik, és a termékenység is csökken.
Az meg baromság, hogy "addig kell várni, míg mindent meg tudok adni a gyereknek". Mégis mi mindent?
Nyilván nem kell a semmire szülni egy gyereket. Nem kell szülni, ha az embernek még pelenkára sincs pénze.
Na de arra várni, hogy "minden" meglegyen? Mi minden?
Egy gyereknek vannak alapvető szükséglete, azon kívül szeretet kell neki. Egy gyerek se halt még bele abba, hogy 2 évesen nem nike cipőt kapott, hanem vmi olcsóbbat.
Ez a mai világ iszonyatosan önző hozzáállása annyira undorító a számomra.
Nem azért akarnak az emberek várni a gyerekvállalással, hogy mindent megadhassanak neki. Hanem egyszerűen azért, mert a saját kis kényelmes életüket nem akarják feláldozni.
Nem akarnak a saját legújabb pár cipőjük helyett babapelenkát vagy babakocsit venni.
Nem akarnak beb.szás helyett csak este 8-ig "bulizni", aztán hazamenni babázni.
Ez szimpla önzőség.
Hát, akkor hozzám mit szólsz?
16 éves korom óta vagyok párommal, tehát 6 éve. 1-1,5 éven belül össze tudunk költözni, házasodunk, jön a gyerek.
Nekem soha nem volt az életem a bulizás, nem is jártam sehova ebből kifolyólag. A stabil párkapcsolat vonzott, és nem akartam "kiélni" magam, bármit is jelentsen ez.
Azonkívül: tervezhetsz te bármennyit, ez nem így működik. Még az is lehet, hogy a mi terveink is felülíródnak párommal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!