Én ezt nem értem, tipp?
A ciklus.hu igy határozta meg a termékeny időszakom:
-> 21-22.-e csak óvatosan
-> 23-01-ig termékeny időszak(kritikus napok)
-> 02-03-a csak óvatosan
24.-e ovuláció.
Ha elvileg 23-ától vagyok termékeny időszakban akkor miért mutatja azt,hogy 18-ától 21-ig lány foganhat.
22-és 23-án is-is. 24-től 27-ig fiú.És utána nem mutat már semmit.Pedig a 2-át és 3-át is bejelölte "csak óvatosan" napoknak.
Ha Termékeny időszakom 23-tól van akkor hogy lehet esély lányra 18-ától?
Ha párommal tegnap este együtt voltunk,akkor van esély a babára?
Ne haragudjatok hogy értetlen vagyok.
Azért, mert a hímivarsejtek a méhedben még két napig életképesek és találkozhatnak a petesejteddel és megtörténhet így is a megtermékenyülés. Ezért szokták azt javasolni, hogy ha valaki babát szeretne, akkor két naponta kell szeretkezni, így valószínűbb, hogy a hímivarsejtek találkoznak az érett petével bármikor is van az ovu.
HA jól tudom.
Azért lehet nagyobb esély lényra, mert az X kormoszómát hordozó hímivarsejtek lassabbak és kitartóbbak, mint az Y kromoszómát hordozók.
Így ha peteérés előtt vagytok együtt, akkor mire megérkezik a pete, van esélye, hogy a gyorsabb y-ok elfáradnak, és életképtelenné válnak, míg a lassabb, kitartóbb X-ek megvárják a petét.
De erre garancia nincsen, ez csak egy lehetőség.
Az, hogy a gyereketek fiú lesz-e vagy lány, az nem attól függ, hogy milyen napon hozzátok össze, hanem attól, hogy az apuka milyen kromoszómákat ad át.
Ha akkor vagytok együtt a pároddal, amikor termékeny vagy, akkor van esély a babára, de ez sem garantálja, hogy teherbe is fogsz esni.
A fiú-lány kérdésre, egy nőgyógyász mondta, hogy a "fiú" hímivarsejtek gyorsabbak, de a "lányok" tovább életképesek.
(Ezt akkor mondta egy ismerősnek, amikor ők is számolgatták egy módszer szerint, hogy lányt szeretnének másodiknak a fiú mellé, és fiú sikeredett. Elmondták a dokinak a módszerüket, és a doki ezzel a szöveggel javította ki őket.)
Tényleg elég hülyeség, amit ír. Ha 24-ét számolja ovunak, akkor inkább csak olyan 21-től vagy termékeny, tehát ha aznap együtt vagytok, az célba találhat, és a lány megfoganásának kedvez (pont azért amit előttem is írtak). És így utoljára még 24-i együttlétből van esély, 25-én már hiába, addig nem bírja a petesejt.
Viszont az még lehet, hogy azért ad ilyen tág keretet a dolognak, mivel ez csak kalkuláció a felvitt ciklusaid alapján, szóval nem biztos, hogy tényleg 24-én lesz ovu, lehet akár 22-én, vagy mondjuk 27-is, szóval így elég pontatlan. Próbáljatok meg ebben az időszakban 1-2 naponta együtt lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!