Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Meddő nőként érteztétek-e...

Meddő nőként érteztétek-e magatokat kevesebbnek?

Figyelt kérdés

Éreztétek-e magatokat kevésbé értékes nőnek? Selejtesnek?

Volt-e úgy hogy más éreztette ezt veletek? Vagy érzékenyebben reagáltatok ti magatok?

2012. máj. 23. 10:42
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Igen, nagyon is!

Mások ugyan nem éreztették velem, de én mindent támadásnak vettem, gyűlöltem mindenkit, aki várandós, vagy gyermekes volt.

Pszichológushoz is kellett fordulnom, pedig a meddőségem PCOS miatt csak két évig tartott, azóta spontán született a ma már 19 hós kisfiam, a kislányom pedig a napokban-hetekben születik meg, vele a 38. terhességi hét közepén járok. Szóval nálam megoldódott a probléma.

Így már teljes értékű embernek érzem magam, el sem tudtam volna másképp képzelni, de persze lazábban is fel lehetett volna fogni, csak engem a munkám is gyermekek, várandósok felé kötött, nekem ezt nagyon nehéz volt feldolgozni (fel is mondtam ott anno, mert nem bírtam tovább gyermektelenül dajkálni a más gyermekeit, tanácsokat osztogatni, jópofizni, amikor remény sem volt, hogy nekünk bármikor is lehet spontán- már a lombikra készültünk, de nagyon nem akartuk bevállalni és valami csoda folytán nem is kellett).

2012. máj. 23. 11:08
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Igen én is így éreztem.

Én is pcos vagyok.

Nálunk kb 3-4 évig tartott a meddőség, ráment egy kapcsolatom is, annyira összeroppantam, hogy nekem nem lehet. Aztán megismertem a mostani férjemet, spontán jött a gyerek, házasság, stb..

2012. máj. 23. 11:19
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszi a hozzászólásotokat!

És szerintetek "mi lett volna, ha" kiderül tényleg nem lehet gyereketek? nyilván nehéz ezt elképzelni, de volt erre az eshetőségre tervetek?

2012. máj. 23. 11:26
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Én is PCOS -s vagyok, és igen, van tervem erre is, ha a jövőben nem jön össze. Nekem lesz gyerekem. Akárhogy is. Ha kell örökbe fogadunk. Én anya leszek. Bármi áron!
2012. máj. 23. 11:31
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez nagyon megható volt,kedves utolsó.Szívből kívánom,hogy minél előbb sikerüljön anyává válni!
2012. máj. 23. 13:02
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

1. vagyok, mi is mindenképp örökbe fogadtunk volna, ha semmiképp nem jött volna össze.

Sok sikert és kitartást kívánok mindenkinek, aki még próbálkozik!

2012. máj. 23. 21:10
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
2. vagyok. Igen, én is örökbe fogadtam volna. Én is mindenféleképpen anya szerettem volna lenni:)
2012. máj. 23. 22:37
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Én is gondolkodtam örökbe fogadáson, de a férjem ellenezte, nem tudta volna ezt elképzelni.

De szerencsére nálunk is lett saját baba, vagyis babák 4 év után :-)

2012. máj. 24. 12:15
 9/10 noren válasza:
100%
Szerintem minden meddő nő érzi ezt. Én már rettegek; nehogy vki rákérdezzen a gyerekre. A meddőségi centrum az egyetlen hely, ahol nem érzem magam kevesebbnek a többi nőnél. :-(
2012. aug. 21. 21:19
 10/10 A kérdező kommentje:

Igen, elég kellemetlen mikor emberek rákérdeznek, hogy "nem szeretnétek gyereket?".

Pedig én nem vagyok az a ősanya típus, aki mindig is ezt érezte életfeladatának.

De kellemtlen a kérdés és mit lehet rá válaszolni?

Leginkább azt mondanám, hogy ez elég indiszkrét kérdés.

Aztán vicces, mikor valaki tök ártatlanul viccelődött a témával: "hány éves is vagy?, nem gondolod, hogy már kiöregedtél, hogy gyereked legyen?"...ezt csak bosszantásból mondta, nem rossz indulatból, de nem is tudja mennyire ingoványos talajra tévedt :-)...

Azt hiszem ezzel a témával nem szabad viccelni...:-)

Nem haragudtam rá, én is szivattam.ha tudja, akkor biztos nem viccelt volna ezzel.

2012. aug. 22. 10:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!