Meddő nőként érteztétek-e magatokat kevesebbnek?
Éreztétek-e magatokat kevésbé értékes nőnek? Selejtesnek?
Volt-e úgy hogy más éreztette ezt veletek? Vagy érzékenyebben reagáltatok ti magatok?
Igen, nagyon is!
Mások ugyan nem éreztették velem, de én mindent támadásnak vettem, gyűlöltem mindenkit, aki várandós, vagy gyermekes volt.
Pszichológushoz is kellett fordulnom, pedig a meddőségem PCOS miatt csak két évig tartott, azóta spontán született a ma már 19 hós kisfiam, a kislányom pedig a napokban-hetekben születik meg, vele a 38. terhességi hét közepén járok. Szóval nálam megoldódott a probléma.
Így már teljes értékű embernek érzem magam, el sem tudtam volna másképp képzelni, de persze lazábban is fel lehetett volna fogni, csak engem a munkám is gyermekek, várandósok felé kötött, nekem ezt nagyon nehéz volt feldolgozni (fel is mondtam ott anno, mert nem bírtam tovább gyermektelenül dajkálni a más gyermekeit, tanácsokat osztogatni, jópofizni, amikor remény sem volt, hogy nekünk bármikor is lehet spontán- már a lombikra készültünk, de nagyon nem akartuk bevállalni és valami csoda folytán nem is kellett).
Igen én is így éreztem.
Én is pcos vagyok.
Nálunk kb 3-4 évig tartott a meddőség, ráment egy kapcsolatom is, annyira összeroppantam, hogy nekem nem lehet. Aztán megismertem a mostani férjemet, spontán jött a gyerek, házasság, stb..
Köszi a hozzászólásotokat!
És szerintetek "mi lett volna, ha" kiderül tényleg nem lehet gyereketek? nyilván nehéz ezt elképzelni, de volt erre az eshetőségre tervetek?
1. vagyok, mi is mindenképp örökbe fogadtunk volna, ha semmiképp nem jött volna össze.
Sok sikert és kitartást kívánok mindenkinek, aki még próbálkozik!
Én is gondolkodtam örökbe fogadáson, de a férjem ellenezte, nem tudta volna ezt elképzelni.
De szerencsére nálunk is lett saját baba, vagyis babák 4 év után :-)
Igen, elég kellemetlen mikor emberek rákérdeznek, hogy "nem szeretnétek gyereket?".
Pedig én nem vagyok az a ősanya típus, aki mindig is ezt érezte életfeladatának.
De kellemtlen a kérdés és mit lehet rá válaszolni?
Leginkább azt mondanám, hogy ez elég indiszkrét kérdés.
Aztán vicces, mikor valaki tök ártatlanul viccelődött a témával: "hány éves is vagy?, nem gondolod, hogy már kiöregedtél, hogy gyereked legyen?"...ezt csak bosszantásból mondta, nem rossz indulatból, de nem is tudja mennyire ingoványos talajra tévedt :-)...
Azt hiszem ezzel a témával nem szabad viccelni...:-)
Nem haragudtam rá, én is szivattam.ha tudja, akkor biztos nem viccelt volna ezzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!