Mennyi volt a nettó jövedelmed, mielőtt szültél? Sokkal kevesebbnek érzed a gyed-et? Nehezebben éltek?
Nekem nettó 116 volt a jövedelmem, a tgyás-om 113, a gyedem meg ugye 80 körül lesz. Én is nagyon félek, hogy fogom beosztani.
Egyébként bizonyos mértékig reális a 40 kiadás a babára, mert heti egy csomag pelus megy el kb. ami havi szinten ha pl. pampers akkor az már 13-14 e ft, ehhez jön a popsitörlő, ami havi kb. 6 csomag: 3000 ft. + fürdetőkenőcs ami hetente fogy el nálunk az megint csak 3000 ft., popsikenőcs havi 1: 1000 ft. ha tápszeres a baba akkor ugye még az is pénz. Én még mindig szoptatok, de már el kezdtem a hozzátáplálást és mindig friss gyümit/zöldséget veszek a piacon, ami szintén pénz: kb. 700 ft/3 nap, azaz havi 7000 ft. Aztán ott van hogy időnként ruhát, játékokat kell venni. Ha szoptat az ember akkor a saját táplálkozására is jobban oda kell figyelni... Melltartóbetétet kell venni, heti 1 doboz az havi 4 doboz, azaz megint 3000 ft.
200.000 ft nettó bér, most 86.000 gyed + családi pótlék.
Nem vészes, hiába hiányzik kb 100.000, mert nem dohányzom, nem bulizok, nem megyek sehova, nem benzinezek. Kevesebbe kerül a pelenka, mint a terhesség/szülés előtti életmódom. Én pozitív irányban kifordultam önmagamból (szerencsére).
20 ezer csak a tápszer (havi kb. 8 dobozzal fogy, HA-s) és Sinlac, bébiétel 10 ezer (de már nem eszi igazán, főznöm kell neki is) fürdető 1 ezer, pelenka 5 ezer, 1-2 ruhát szoktam venni, amit kinő 5 ezer. Novemberben direkt írtam, ennyire jött ki. És még játékot nem is vettünk akkor, aztán most vettünk decemberben autósülést 15 ezer volt, kapott a babakocsiba való bundazsákot, az 8 ezer volt (ezt anyukámék fizették).
Mostanában szoktam venni neki tejpépet, mert annyira válogatós lett, ezt legalább megeszi, gyümiset veszek, 800 körül van 1 doboz. Szereti a Danoninot is, meg olyan baba pudingot is szoktam venni, az is 400 akciósan, egyébként 600. Muszáj megvenni, amit megeszik, mert annyira vékonyka is a drágám. 11 hós egyébként.
Szóval így összejön és 40 ezer még az alap, ettől csak több lehet.
21,40 vagyok, azóta nem kerül olyan sokba a babám, mióta nem eszik bébiételt, és mióta nem kap tápszert (20-21 hós). Most azt eszi, amit mi, és tejet kap tápszer/anyatej helyett, így sokkal olcsóbb az élet vele.
Pár hónap, és nálatok is "javul" a helyzet, ha már nem kell ez a sok "bébidolog": bébiétel, tápszer, ilyen-olyan bébipuding.
Én most már azt várom, hogy a pelenka is eltűnjön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!