Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Szerintetek volt már peteérése...

Szerintetek volt már peteérésem vagy még csak kínlódik a szervezetem?

Figyelt kérdés
[link]
2012. máj. 18. 15:59
 1/8 anonim ***** válasza:
Hát lehet, hogy én nem vagyok rutinos de én ebből semmit nem tudok kiszűrni... néhány hónapja, kb. 1 éve nézem ezeket a görbéket, de ez állati hiányos.
2012. máj. 18. 16:16
 2/8 A kérdező kommentje:

Szia!

Tudom, hogy hiányos és első naptól mérni kellene, de mivel itt a 31. napig semmiképp sem volt peteérésem, így gyakorlatilag lényegtelen, hogy mi volt az 1-21. napig.

2012. máj. 18. 16:26
 3/8 anonim ***** válasza:

Nagyon nem lényegtelen mert akkor nem kéne minden nap mérni!

Én is nagyon rég nézegetem őket és vezetek is görbét,de ebből én sem tudok mit mondani!

Talán a 37 napon volt péd,de ez igazából még tippnek se állja meg a helyét!

Ha görbézni akarsz akkor rendesen csináld mert így semmit sem ér!

2012. máj. 19. 07:56
 4/8 A kérdező kommentje:

Miért ne kéne minden nap mérni?

Szerintem sokkal "ésszerűbb" a ciklus elején nem mérni, aztán pedig folyamatosan mérni, mint hol mérni, hol nem mérni.

Egyébként görbéztem több, mint 1 évig, de belefáradtam. Állandóan csak idegeskedtem miatta, ha véletlenül a másik szobában maradt a hőmérő vagy elaludtam, rám jött a bőgés, hogy kimaradt/úszott egy nap... Ha 1 tizeddel kevesebbet mértem, már megint bőgtem...

Azóta csak a 22. nap körül szoktam mérni, hogy volt-e pé, aztán megmérem még a 30. körül.

Fogalmam sincs, hogy most miért mértem megint minden nap.

De azért köszi a válaszokat. :)

2012. máj. 19. 11:42
 5/8 anonim ***** válasza:
Szerintem te nem érted a hőmérőzés lényegét. Ha nem méred minden nap, akkor nem lehet kiértékelni. Nem minden ciklus egyforma, ahhoz hogy lásd mennyi az alaphőd és hozzá képest emelkedik-e vagy sem, szükség van a minden napos mérésre. Ha téged ennyire kiborít nem kell mérni, nem kötelező. Ovu tesztet is használhatsz. Nálam mindig az ágyam melletti asztalon van, és ha véletlen egy nap kimaradna akkor se bőgnék miatta. Lassan már ismerned kellene a testedet. A hőmérőzés amúgy nem csak a peteérést mutatja meg, hanem kimutatja a peteérés hiányát, pajzsmirigy problémára lehet belőle következtetni, Pco-ra. Sok mindenre jó.
2012. máj. 19. 20:47
 6/8 A kérdező kommentje:

Nem én írtam, hogy nem kell minden nap mérni, hanem az egyik válaszoló. És már ismerem a testem, mert mint már írtam, több, mint egy évig hőmérőztem.

Ha végigmértem volna ezt a ciklust is, ilyen görbét kaptam volna megint:

[link]

Tehát tök fölösleges lett volna. Magas a prolaktinszintem, ergo nincs peteérésem="egyenes" a görbém.

Itt használtam ovutesztet is, de anélkül is tök egyértelmű lett volna, hogy mikor van peteérésem. Mert ha rendben van a ciklusom, akkor megérzem a peteérést is, 36,7 vagy afölött van a hőm, tojásfehérjés nyákom van, stb....egyéb esetben 70-80 napos "egyenes" görbét produkálok.

[link]

Nem, nem kötelező mérni, nem is akarom, nem is fogom, de most elkezdtem megint mérni, hogy lássam, mennyi idő alatt viszi le a Bromo, január óta nem volt normális ciklusom, azóta nem volt spontán normális menstruációm.

Örülök, hogy téged nem készít ki, de engem kikészít, meg csomó más embert is. Az ovuteszt is és a hőmérőzés is. Komolyan mondom, hogy szívből kívánom, hogy soha ne "süllyedj le arra a szintre", hogy sírógörcsöt kapj, de hidd el, 2-3 év alatt az emberben felgyülemlik ennyire a feszültség.

Jó, azt is tudom, hogy semmi értelme nem volt kiírnom a kérdést, hiszen a 37. napig tuti nem volt peteérésem, sőt, szerintem utána sem, csak egyszerűen a Bromo picit bakavart... csak jó lett volna valakivel beszélgetni, örültem volna, ha jön más Bromo-s esetleg, aki megosztja a tapasztalatait, megírja, hogy neki mennyi idő alatt tette helyre a gyógyszer a ciklusát....

2012. máj. 19. 21:33
 7/8 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

3-as vagyok!

"...így gyakorlatilag lényegtelen, hogy mi volt az 1-21. napig"

és erre írtam hogy "Nagyon nem lényegtelen mert akkor nem kéne minden nap mérni!"

Ha te ebből azt olvastad ki hogy azt írtam nem kell mérni akkor valami probléma van az értelmezéssel!

Pont ez az amit a Kedves 5-ös válaszoló írt!Nekem nem volt kedvem ennyire belemenni de akkor én is átfogalmazom!

Azért nem mindegy mert egy nagy csomó minden kiderül egy napi szinten vezetett görbéből(egy egy nap hiánya nem tragédia)!Hiába tudod esetleg hogy mi a bajod akkor sem elég x-edik naptól mérni mert nekem spec és a legtöbb nőnek MINDEN EGYES ciklusa más és más!

Abszolút nem támadunk és nem kioktatunk,de így akkor sem lehet görbézni!Ha neked ekkora stresszel jár akkor ne csináld!

Rengeteg nő van akinek finoman szólva rendetlen a ciklusa és egy idő után beleun a "praktikákba"....régen se volt ovuteszt,meg hőgörbe mégis teherbe estek így vagy úgy a nők!Ez csak egy lehetőség amit felkínál az előre haladott orvostudomány illetve világ!Ha élsz vele élsz,ha nem akkor nem!

Kicsit próbálj meg lazítani,esetleg cserélj orvost,mert ahogy olvasom már nem pár hónapról van szó!

Kívánom neked hogy jól alakuljanak a dolgok,de azzal hogy kiborulsz csak magadnak ártasz!

2012. máj. 20. 08:28
 8/8 anonim ***** válasza:
Én 5. éve próbálkozom. Azóta lenne már 2 gyermekem, az egyiket 8 hetesen, a másikat most februárba 22 hetesen vesztettem el. Ha esetleg arra céloznál hogy én miért nem akadok ki azon hogy egy két nap kimarad a mérésből. Nem szabad ennyire a szivedre a venni, inkább keress egy jó endokrinológust aki segít neked ebben. Én Pcos vagyok és endokrinológus segített nem nődoki. Legközelebb augusztusba próbálkozhatunk újra.
2012. máj. 20. 12:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!