Miert veszelyes macskat tartani ha babat varunk? Nekem van egy nagyon ari kis macsekom, imadom,3 honapja probalkozunk picibabon. Metarthanom a macsekomat? Milyen veszellyel jar?
nekem anno amikor vizsgálaton voltam a doki azt mondta h a macskaszőrre alergiás vagyok és könnyen elvetélhetek de én ebbe nem hiszek
nyugodtan tartsd meg
oltva van? és féregtelenítve?
3 féle betegség van, ami tényleg veszélyes az emberre:
1. veszettség-> ha valakit veszett állat harap meg és kijönnek az illetőn a tünetek, akkor az ember halálra van ítélve.
2. férgek: akkor is veszélyes, ha a gyerek nem turkál a macskakakiban, mert az állat bundáján is lehetnek peték, elég sokáig kell fertőződve lenni, hogy veszélyes legyen az emberre (ha a bélrendszerbe kerül), de gyerekekre perszere veszéylesebb,
bár elég sok férgesség van, ami emberben nem marad meg, de van köztük tényleg veszélyes. Ha simogatás után a szemét megdörzsöli az ember, akkor ha elég sok pete van a macska szőrén (nyalogatja ugyebár magát és tisztálkodás közben a bundára kerülhetnek) akkor vakságot okozhat.
3. toxoplazmózis: ez asszem vírus vagy baktérium, a macskák elég jól átvészelik és 80%-uk csak egyszer betegszik meg, embernél pár napos influenzás tüneteket okoz. igazán csak a terhes anyákra veszélyes, mert vetélést okoz.
amit tudsz csinálni: veszettség elleni oltás, féregtelenítés 2-3 havonta, és egy vizsgálat, hogy toxoplazmózisos-e, és tanácsot kérni az állatorvostól, akár az, akár nem.
Ne eggedd be majd a baba szobájába, míg 1 éves nem lesz a gyerek.
Ha mindezeket betartod, minimális a veszély :) ( én sem szeretném majd a cicámat kirakni az utcára, ha lesz gyerekem, úgyhogy nagyon ügyelni fogok ezekre)
20:16!Te tényleg azt gondolod,hogy egy veszett férges dögöt tart a házban?Gondolom nem és azt is,hogy nincs baja!
A toxoplazmozison már rég túlestél!Ne hallgass a burokban lévő és gyermeküket ott nevelő szupi anyucikra!!!!
Úgy látszik, van aki csak kötözködni jár ide...
Nekem is volt cicám, kedves kérdező, és van 2 egészséges gyermekem! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!