Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Bevállalnátok úgy a 3. babát...

Bevállalnátok úgy a 3. babát egy lassan 10 éve tartó házasságba két gyerek mellé, hogy a férjetek most jelenleg nem akarja?

Figyelt kérdés
Még mielőtt mindenki megvet és azt irja, hogy nem, mert ez gonoszság, szemétség, stb. kérlek olvassátok végig a történetem, megpróbálok nem hosszú lenni. És főleg olyanok olvassák, akik tudják és megértik milyen az, mikor valaki igazán vágyik egy babára, úgy hogy szinte már fáj. Szóval van már két gyerkőcünk, akik mellé mindig is terveztünk kistesót, próbálkoztunk is, sikerült is , de sajnos a 3. babót a télen elvetéltem. Még akkor is azt beszéltük meg, hogy akkor sebaj várunk kicsit, aztán próbálkozunk tovább, viszont ezalatt a pár hónap alatt a férjem úgy döntött, hogy nekünk egyelőre mégse kell most az a 3. baba ( valamilyen szinten az érzéseimmel is játszott, mert addig sokkal "könnyebb" volt elviselnem , hogy sajnos elment a babánk, mint igy). A szüleim nagyon ellenzik, hogy vállaljunk még egy gyereket, a szokásos szöveg, hogy erre a világra, stb. meg még külön szobája se lenne, meg nem is úgy álltok anyagilag, stb. Valamilyen szinten befolyásolta ez is a férjemet, azzal érvel, hogy most nem vagyunk biztos anyagi helyzetben, ahhoz , hogy 3 gyerekünk legyen. Én viszont azt gondolom, hogy nagyon sokan nincsenek, még ahhoz se , hogy kettő legyen, mégis bevállalják. Nekünk van egy 90 nm-es családi házunk , igaz csak 3 szoba van benne, de a jövőben tervezzük még két szobával bővíteni, van autónk ,amin még hitel sincs és nem is keresünk rosszul. nekem is van munkahelyem és a férjemnek is. Mindenünk megvan a 3. babának, a kiságy, a babakocsi, a ruhák, stb. Ő azt mondta, hogy ő is mindenképpen akar, de most jelenleg nem és tudom, hogy az lenne a helyes, ha le tudnánk ülni és normálisan megbeszélni, mert azért csak jobb volt tervezve a másik kettő, mikor együtt vártuk a poz. tesztet, viszont én nagyon vágyom erre a babára és itt ez az új gyedrendszer, azért ez se mindegy, hogy két vagy 3 évig maradhat itthon az ember, mert nem dadáknak akarok gyereket szülni. Folyton olyan gondolatok járnak az agyamban, hogy mi lenne , ha csak "becsúszna", hisz annyi mindenkinek becsúszott már, csak úgy és nekünk akkor miért ne, de félek, hogy soha nem bocsátom meg magamnak, hogy ilyen hülyeséget csinálok, főleg , ha a férjem úgy reagálja le, ahogy nem szeretném, annak ellenére, hogy azt mondta ,hogy ő is szeretne tényleg, csak nem most. Én meg nem bírok éveket várni. És ráadásul a horoszkópom is azt irta, hogy halgassak a megérzéseimre .:) Ezt csak mellékesen irtam. Kérlek segítsetek, adjatok tanácsot, mielőtt hülyeséget csinálok, vagy nem csinálok????
2009. jún. 25. 21:12
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nagyon aranyosak vagytok, de ahogy ti is másféle véleményt irtok én is ennyiféleképp gondolkodok. Ez egy nagyon nehéz döntés, mert tudom, hogy milyen volt mikor a másik kettőt terveztük és félek, hogy most nem igy lenne, aférjem átverve érezné magát, de szerintem ennyi idő után nem lehetne ez egy házasság elrontója, vagy épp válóok. Nem élünk együtt a szüleimmel, de ők úgy gondolják, hogy beleszólhatnak ebbe, bár a férjem nem fél tőlük, de azért érdekli a véleményük. Nem tudom, hogy lesz, de nagyon tanácstalan vagyok.
2009. jún. 25. 22:29
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Az az igazság, hogy a sorozatos kérlelés, ami már idegesíti őt, szerintem nem vezet jóra. És ha ezek után "csúszna be" szeptember környékén, lehet, hogy nem hinné el, hogy csak becsúszott és az is előfordulhat, hogy meg fog sértődni, amiért semmibe vetted a kérését. Tartsd tiszteledben az akaratát! Meglásd, amikor itt lesz az ideje a 3. babának szólni fog és akkor sokkal édesebb lesz öröm!
2009. jún. 25. 23:19
 13/20 anonim ***** válasza:

Hogy a baba megfoganjon lehet,hogy 1 hó de lehet 6-7 vagy akár egy év is.Én a 2-ik lányomnál annyit mondtam a férjemnek,hogy szeretnék mégeggyet és a babára bízom mikor akar jönni és 6 hó kellett ahhoz,hogy a pocakomban legyen.

Ha megnézzük,hogy 6 hó mire sikerült plusz 9 hó mire megszületik majd 1,5év volt.addigra a párod is akarni fogja.

De sarokba nem szabad szorítani.Inkább annyit mondj,hogy szeretnéd ha próbálkoznátok és ha jönni akar a baba jön ha nem nem.Erre úgysem tud mit mondani,mert nem te döntöd el mikor ess teherbe.

2009. jún. 25. 23:21
 14/20 A kérdező kommentje:
Ismerve a párom, azt tudom, hogy nem hagy el, ha esetleg becsúszik a baba, viszont egyszer-kétszer az orrom alá dörgölné az biztos. Ezt én is mondtam neki, hogy bízzuk a sorsra, mert az ugyis meg van irva, valamiért a múltkor nem az volt megírva, hogy legyen, ezért el is ment, de most se biztos, hogy összejön hamar, akkor meg tényleg idő, mire igaziból itt a baba. Nem tudom, nehéz eldönteni, de köszönöm a tanácsokat és még szívesen fogadom másokét is, talán egyszer csak okosabb leszek...
2009. jún. 25. 23:44
 15/20 anonim ***** válasza:
51%

Biztos hogy nem vallalnek be egy harmadik babat ugy, hogy a ferjem errol meg hallani sem akar. Ne haragudj, de erthetetlen szamomra, miert nem tudsz orulni a 2 gyerekednek es a jo ferjednek?! Becsuld meg amid van, es ne legyel telhetetlen.

Azert arra is gondoljal, hogy ha ennyire nem akarja a ferjed a 3. babat, mi lenne veled ha egyedul maradnal?

Gondolj bele nagyon a dolgokba!

En inkabb orulnek a ket egeszseges, gyonyoru gyerekemnek, es inkabb nekik adnak meg mindent ami kell. Kesobb amikor iskolasok lesznek sokkal tobb penzbe fognak am kerulni! A babakocsi, babaruhak nem sokaig elegek! Bizony sok penz kell egy gyerekhez, hat meg kettohoz, haromhoz...stb.

Es ha holnaputan valamelyikotoknek felmondanak a munkahelyen?

Szerintem becsuld meg amitek van, es orulj hogy ketto gyerkocotok van.

2009. jún. 26. 01:41
 16/20 A kérdező kommentje:
Igen, ez mind szép, nagyon boldog vagyok a két gyerekemmel és amikor elment a 3., akkor hirtelen aznap még én azt mondtam, hogy nem kísértem a sorsot, csakhogy nálam ez sajnos nem igy működik, mert mindig erősebb lett napról napra az érzés, hogy igenis hiányozna az életemből az a 3. baba. Sokmindenben igazad van, mert nagy felelősség 3 gyerek, de szerintem ha már 2-őt vállaltunk,akkor ugyanolyan kakiban lennénk igy is , ha felmondanának valamelyikünknek. Viszont a férjem egy külföldi étteremben manager,ami elég biztosnak tűnik, én meg közalkalmazott vagyok egy irodában, határozatlan időre vettek fel és tudom, hogy nem rúgnak csak úgy ki. Na mindegy, szóval persze nem könnyü ez a helyzet és mindig becsúszhat valami hiba egy ember életébe, pl. igazad van, mert bármi történhet, de a 3. babáról semmiképp nem mondok le, csak azt nem tudom, hogy mikor. És egyébként a férjem is szeretné, csak nem most, de értelmesen nem tudja megmagyarázni, hogy miért nem. Abban is biztos vagyok, hogy nem maradnék egyedül, hacsak valami tragédia nem történne, mert a férjem imád és a gyerekeket is. Nem tudom mit tegyek, majd a sorsra bízom talán... Köszi az eddigi válaszokat.
2009. jún. 26. 07:56
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Jól értem, hogy "becsúszás" alatt azt érted, hogy átvered a férjedet és teherbeejted magad az ő tudta és akarata nélkül???Aztán kész tények elé állítod, hogy hát, akár akarod, akár nem, baba lesz???Ezt Ti komolyan gondoljátok?Szerintetek ez jó így?

2009. jún. 26. 21:42
 18/20 anonim ***** válasza:

Nem akarok kekeckedni, mert mindenki ugy rendezi az eletet ahogy akarja, de azert ne legyel annyira biztos mindenben!

Azt irod, hogy biztos hogy a ferjedet nem rugjak ki, biztos, hogy teged sem rugnak ki, biztos, hogy nem fogsz egyedul maradni. En azt mondom, hogy keszulj a legrosszabbra, a veszely mindig varhato! Jobb felni, mint megijedni! Nem vagyok pesszimista, de en igy gondolom.

Sajnos az eletben szinte semmire sincs biztositek, ugyhogy csak azt akarom neked mondani, hogy ne legyel annyira biztos SEMMIBE se!

Minden jot nektek!

2009. jún. 27. 00:03
 19/20 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Azért szerintem ez a dolog nem igy működik, hogy teherbe ejtetem magam, aztán kész tények elé állítom, hisz házasok vagyun k és van két gyerekünk. Ln inkább ugy mondanám, hogy a sorsra bíznám a dolgot. Egyébként most itthon van és nagyon sokat beszéltünk róla és már nem olyan elutasító. ÉS! Én mondtam neki, higy védekezzen, ha nem akar babit most, mert nem szedem a tabit, ennek ellenére ő nem tette, bár a pé-m nem most van, de ugye tudjuk bármikor lehet spontán pé, vagy bármi, úgyhogy a sors fog tényleg dönteni. Én sem azt irtam, hogy minden biztos, mert azt is beszűrtam, hogy persze bármi történhet, de mi lenne a világgal, ha mindig mindenki igy gondolkodna, hogy mi lenne, ha kirúgnának, mi lenne, ha lehagyna, mi lenne ekkor, meg akkor. Egy gyereket se vállaltam volna, ha ezt nézném, mert egy gyerekkel, most meg ,már kettővel se lenne könnyebb semmivel, ha bármi negatív dolog érne minket! Hát minden meggonolandó, mindenkinek van egy kis igaza, de majd meglátjuk, hogy hogyan alakul.... :)))
2009. jún. 27. 17:06
 20/20 A kérdező kommentje:
Bocs a helyesírási hibákért, de szarakodik a laptop billentyű!
2009. jún. 27. 17:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!