Bevállalnátok úgy a 3. babát egy lassan 10 éve tartó
házasságba két gyerek mellé, hogy a férjetek most
jelenleg nem akarja?
Figyelt kérdés
Még mielőtt mindenki megvet és azt irja, hogy nem, mert ez gonoszság, szemétség, stb. kérlek olvassátok végig a történetem, megpróbálok nem hosszú lenni. És főleg olyanok olvassák, akik tudják és megértik milyen az, mikor valaki igazán vágyik egy babára, úgy hogy szinte már fáj. Szóval van már két gyerkőcünk, akik mellé mindig is terveztünk kistesót, próbálkoztunk is, sikerült is , de sajnos a 3. babót a télen elvetéltem. Még akkor is azt beszéltük meg, hogy akkor sebaj várunk kicsit, aztán próbálkozunk tovább, viszont ezalatt a pár hónap alatt a férjem úgy döntött, hogy nekünk egyelőre mégse kell most az a 3. baba ( valamilyen szinten az érzéseimmel is játszott, mert addig sokkal "könnyebb" volt elviselnem , hogy sajnos elment a babánk, mint igy). A szüleim nagyon ellenzik, hogy vállaljunk még egy gyereket, a szokásos szöveg, hogy erre a világra, stb. meg még külön szobája se lenne, meg nem is úgy álltok anyagilag, stb. Valamilyen szinten befolyásolta ez is a férjemet, azzal érvel, hogy most nem vagyunk biztos anyagi helyzetben, ahhoz , hogy 3 gyerekünk legyen. Én viszont azt gondolom, hogy nagyon sokan nincsenek, még ahhoz se , hogy kettő legyen, mégis bevállalják. Nekünk van egy 90 nm-es családi házunk , igaz csak 3 szoba van benne, de a jövőben tervezzük még két szobával bővíteni, van autónk ,amin még hitel sincs és nem is keresünk rosszul. nekem is van munkahelyem és a férjemnek is. Mindenünk megvan a 3. babának, a kiságy, a babakocsi, a ruhák, stb. Ő azt mondta, hogy ő is mindenképpen akar, de most jelenleg nem és tudom, hogy az lenne a helyes, ha le tudnánk ülni és normálisan megbeszélni, mert azért csak jobb volt tervezve a másik kettő, mikor együtt vártuk a poz. tesztet, viszont én nagyon vágyom erre a babára és itt ez az új gyedrendszer, azért ez se mindegy, hogy két vagy 3 évig maradhat itthon az ember, mert nem dadáknak akarok gyereket szülni. Folyton olyan gondolatok járnak az agyamban, hogy mi lenne , ha csak "becsúszna", hisz annyi mindenkinek becsúszott már, csak úgy és nekünk akkor miért ne, de félek, hogy soha nem bocsátom meg magamnak, hogy ilyen hülyeséget csinálok, főleg , ha a férjem úgy reagálja le, ahogy nem szeretném, annak ellenére, hogy azt mondta ,hogy ő is szeretne tényleg, csak nem most. Én meg nem bírok éveket várni. És ráadásul a horoszkópom is azt irta, hogy halgassak a megérzéseimre .:) Ezt csak mellékesen irtam. Kérlek segítsetek, adjatok tanácsot, mielőtt hülyeséget csinálok, vagy nem csinálok????
Szerintem egy gyerek mindíg két ember döntése. Ha a férjed nem mondott volna semmit még "becsúszhatna", de kifejezetten nemet mondott. Ebben az esetben én nem tenném meg.
2009. jún. 25. 21:15
2/20 A kérdező kommentje:
Ja és még annyi, hogy azt hiába irjátok, hogy csak meg kéne beszélni, mert szinte napi szinten felhozom a témát, ha van lehetőség többször is, és már néha kiakad, hogy hagyjam békén, mert ebbe beleőrül és elront köztünk ez az egész beteges gyerekre vágyás mindent. És nem hajlandó meghallgatni. EGy hónapja meg még ő is ugy gondolta, ahogy én... Szerintetek?
2009. jún. 25. 21:15
3/20 anonim válasza:
Nehéz kérdés.Én is ezen gondolkodom, hogy "becsússzon-e",mert nálunk is én szeretném a párom majd később...én egyenlőre kicsit várok, győzködöm, ha nem jutok előbbre akkor becsusszan:))
2009. jún. 25. 21:17
4/20 A kérdező kommentje:
Én is igy gondolta, hogy még győzködöm szeptemberig és ha nem ,akkor becsúszik , de akkor meg már jön az új rendszer, hogy kevesebbet lehet itthon lenni. Szóval nem tudom. Mostanában annyi sztorit hallottam, 1 hónap után teherbe esett, meg fél év után és azóta is együtt vannak. Akkor egy 10 éve tartó kapcsolatba, ahol már van két gyerek bűn és mindketten akarjuk a 3.at bűn, ha csak úgy jön a baba???? Pont tegnap beszéltem egy csajjal, ő óvszer mellett lett terhes, egy másik tabi mellett ráadásul még vérzett is 4 hónapig, csak utána tudta meg , hogy babát vár... Kavarognak a gondolataim, de lassan megzakkanok, mert nem tudom, hogy mit csináljak!!!!
2009. jún. 25. 21:30
5/20 anonim válasza:
azt a részét nem tudom, milyen az, ha a párod nem akarja... nálunk hála Istennek ő is szeretné, igaz, hogy még csak az elsőt próbáljuk összehozni, de a tervekben még sokan szerepelnek :))
én szülnék. most azonnal... mert egy nagyon fontos részednek mondod különben azt, hogy nem, és ha később nem fog sikerülni, akkor a hiány örökre benned marad...
nem akarok a katolikus esküvő szövegével példálózni (nekem ugyan nagyon fontos, mert én ebben hiszek), de abban benne van, hogy "elfogadod a gyermekeket, akikkel Isten megajándékozza házasságodat", és ezt mind a két fél megígéri. mert a házasságnak (párkapcsolatnak) mégiscsak ők az igazi értelme... szerintem.
2009. jún. 25. 21:37
6/20 anonim válasza:
Szerintem ne hamarkodj el semmi meggondolatlant, mert utána már nincs visszaút. Biztos meg van az oka annak ha a párod most igy látja, de ahogy nemrég még máshogy gondolta, lehet hogy hamarosan ő is akarja majd újra. Ő a férjed és szerintem tiszteletben kell tartanod az ő véleményét is, a 3. gyerek is mindkettőtöké lesz, közös felelőség, és akkor jó ha közös öröm is. Ne nyúzzad mert lehet attól úgy elmegy a kedve hogy nem is akar majd egyáltalán... Szerintem rosszul is eshet neki hogy nem érdekel téged hogy ő most mit gondol, és mit nem szeretne épp. Kívánom hogy minél előbb megegyezzetek, de addig is lehet tényleg megérné kicsit félretenni a témát,lehet most nem értesz egyet:) de hosszútávon biztos jobban jársz... jobb a békesség.
2009. jún. 25. 21:38
7/20 anonim válasza:
Szia!Az én párom is azt mondta a vetélésem után, hogy nem akar még egy babát,nem zaklattam vele,hogy de én igen.Aztán egyszercsak kb 2-hónap múlva előhozakodtam vele,hogy miért is nem akar , és azt mondta,hogy azért, hogy ha netán megint valami baj lenne, akkor nem akar szenvedni látni, és ő sem akar szenvedni.Azóta megszületett a pöttöm, és imádják egymást. A szüleidnek mi köze hozzá?! Együtt laktok velük?Nem lehet, hogy a te párod is csak egyszerűen fél és félt téged?
2009. jún. 25. 21:40
8/20 anonim válasza:
Nálunk a 4. bab csúszott be gyógyszer mellet, tényleg véletlenül. Mi néhány hónappal előtte beszéltünk arról, hogy ha nagyon jó állnánk anyagilag, akkor majd egyszer jöhetne a 4. manó, mert mindketten szerettük volna. Amikor kiderült, hogy terhes vagyok, az én férjem is megijedt és először ő sem akarta, de mivel nagyon kevés idő (1 hét) volt arra, hogy elvetessük és a SORS is beleszólt, így megmaradt a kislány. A férjem az egész idő alatt kétségek közt őrlődött, főleg, hogy anyósom is piszkálta. Mégis amikor megszületett a pici és azóta is ő a legújabb szerelme.. Persze, azt, hogy milyen erős a kapcsolatotok, mit bír ki, azt neked kell tudnod.
2009. jún. 25. 21:43
9/20 anonim válasza:
én tuti várnék !mert elhiszem hogy szeretnél gyereket,de akkor is!
már van 2 gyereked! annyira azrt nem fájhat mint ha egysem lenne!
2009. jún. 25. 22:05
10/20 anonim válasza:
Szia! Először is, más véleményére nem szabad adni. Szóval attól, hogy a szülők ellenzik, nem ők nevelik fel.Nekem egy húgom van, sosem volt külön szobánk, volt hogy a szüleinkkel aludtunk egy szobában és sosem volt semmi baj, ettől nem dőlt össze a világ, teljesen normális életet éltünk. Az nagyobb baj, hogy a férjed nem akarja. Nézd, ha fiatalok vagytok, akkor várjatok még egy kicsit. Tudom, hogy nagyon nehéz, de ki kell bírni. Ha csak úgy becsúszna a baba, könnyen rájönne a férjed, erre még a vak is rájönne, hogy nem véletlen. Ha velem valaki ilyet tenne összecsomagolnék és elhagynám. Tudom, hogy iszonyatos ez a vágyakozás, de nehogy később azt mondd, bárcsak ne így lett volna. Ez a te döntésed, de én ellenzem, a baba két emberé, két embernek kell mellette döntenie. Kívánom, hogy változzon a helyzeted! Sajnállak nagyon :(:(
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!