Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » L-Tyroxint, vagy más pajzsmiri...

L-Tyroxint, vagy más pajzsmirigy-alulműködésre gyógyszert felír a nőgyógyász?

Figyelt kérdés

Kiderült, hogy magas a tsh-m(majdnem 5). A nőgyógyászom endokrinológushoz küldött, de három hónap múlva adnak időpontot...Többet felhívtam már, mind hasonló késői időpontot mondott.

Én meg nem akarok várni, ki vagyok akadva ezen. Babát szeretnénk...3 hete volt egy 5 hetes vetélésem...

És most másoktól hallom, hogy ők a nőgyógyásztól kapják a receptet. Mert akkor elmegyek másik nőgyógyászhoz, ott biztosan korábban lenne időpont...

2012. máj. 8. 20:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Szia! vidéki vagy, hogy ennyire nincs időpont?

Nekem 4,7 volt és L-tyroxint szedek napi 1-et.

2012. máj. 8. 21:15
 2/11 anonim ***** válasza:
Ha most derült ki hogy alul működik a pajzsmirigyed akkor endokrinológushoz kell menned mert ő tudja hogy milyen gyógyszer kell.A nőgyógyász szerintem biztos hogy nem ír fel ilyen gyógyszert hisz ez nem az ő szakterülete.Nekem is alul működik,már jóval a terhességem előtt megvolt ez a betegségem.Én Letrox 50.et szedek napi 1-et.A terhességem alatt is kellett szednem.
2012. máj. 8. 21:20
 3/11 A kérdező kommentje:

Külföldi kisvárosban élek, 5 endokrinológus van, mindegyik júliusra meg szeptemberre akart hívni...

És ma mesélte egy barátnőm, hogy kiderült a terhessége elején a pajzsmirigy-alulműködés, és csak simán felírta a nőgyógyász a tyroxint. Ellenőrzik havonta a vérképet. Érdekelt, hogy otthon ki írja fel.

2012. máj. 8. 22:02
 4/11 anonim ***** válasza:
Nekem az endokrinológus azt mondta hogy a háziorvos is felírhatja és tényleg felírta.
2012. máj. 8. 22:08
 5/11 anonim ***** válasza:
Én a helyedben hazajönnék és akkor nem kell várni!!! meg tudod oldani?
2012. máj. 8. 22:11
 6/11 A kérdező kommentje:

Sajnos nem tudok hazamenni. Ezer km, s van egy másfél éves kisfiam. Július elején megyek haza, akkorra bejelentkeztem otthonra. De én most akarom elkezdeni szedni...Megőrülök, hogy várnom kell ezzel...

Lehet, hogy holnap felhívok másik nőgyógyászt és megkérdezem..

2012. máj. 8. 22:20
 7/11 A kérdező kommentje:

Kedves negyedik válaszoló!

Egyszerűen mondtad a háziorvosnak, hogy ez kellene Neked, s simán felírta?

2012. máj. 8. 22:22
 8/11 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Először endodoki megmondja, mit és mennyit kell szedni, utána ezzel az ajánlással már felírja a háziorvos is. Csak úgy azt hiszem, nem írhat.

2012. máj. 9. 04:40
 9/11 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom,hogy háziorvos csak szakvéleménnyel írhat ki bármilyen gyógyszert!
2012. máj. 9. 07:40
 10/11 anonim ***** válasza:
4. vagyok. Én elmondtam a háziorvosnak, hogy pm.alulműködésre és IR-re szedek gyógyszert és hogy ezeket szeretném feliratni. Nem volt nálam a szakvélemény, de mondtam, hogy ha szükséges, akkor elküldöm, de nem kérte. Tehát egyszóval felírhatja háziorvos is.
2012. máj. 9. 09:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!