Mégsem vagyok terhes?
Nem késett még a menzesem, de kb. 1-2 hete elég furán érzem magam. Eddig nem gondoltam terhességre, eszembe sem jutott, hisz 5 éve nem védekezünk és semmi :( Egy ideje nagyon erős a folyásom. Teljesen normális állagú és normális illatú, de nagyon erős. Tegnap reggel kíváncsiságból rákerestem a neten, hogy mitől lehet. Ekkor döbbentem le. A terhesség egyik nagyon gyakori jele. Úgymint a gyomorégés is. És ezzel is küszködöm már kb. ennyi ideje, pedig eddig sohasem volt ezzel problémám. Reggelente elkap a rosszullét, napközben könnyen elfáradok, szédelgek. És, ha még belegondolok, akkor az a bizonyos beágyazódásos barnázás is megvolt, csak én nem foglalkoztam vele (mármint, hogy egyik nap egy picit barnáztam). Illetve még egyéb tünetet is észrevettem magamon, hogy így elkezdtem tudatosabban figyelni a testem. Ma vettem és csináltam egy tesztet (Maria Romed), de egyértelműen negatív lett (bár pont ebéd után csináltam, miután egy csomó narancslevet megittam).
Járt már így valaki? Jövő héten csinálok majd egy másik tesztet is.
Ajjaj, nagy kavarodás van... Egy napos terhességet semmilyen teszt nem mutat ki, mivel a megtermékenyülés után leghamarabb 7, de inkább 10-12 nappal ágyazódik be az elő-embrió. Innentől kezd kétnaponta duplázódni a HCG mennyisége.
Amennyiben arra gondoltál volna, hogy az előző ciklusok valamelyikében estél teherbe, és menstruáltál mellette - akkor a teszt már a nap bármely szakában erősen pozitív lenne. Mivel nem az, ez a ciklus jöhet számításba, amelyben pedig a tüneteidnek nincs relevanciája, hiszen még nem lehet tünetképző az esetleges terhesség.
Annak az esélye, hogy a nők azon 0,0000000001 százalékba tartozol, akik normál menstruációt produkálnak élő terhesség mellett és a teszt sem jelzi ezt, már csak azért is nulla, mert a klinikai gyakorlatban van, hogy ilyennel egy gyakorló nőgyógyász sem találkozik. Tehát: nem valószínű, hogy terhes vagy, ha igen, akkor ebből a ciklusból, amihez a teszt még korai volt, a tünetek úgyszintén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!