Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 27 hetes terhes vagyok és...

27 hetes terhes vagyok és eddig nem igazán lehetett számítani a kisbabám apjára! 5 éve vagyunk együtt! Mi a véleményetek a következő sorokról?

Figyelt kérdés
23 éves vagyok, a párom 27 lesz,7 hetes terhes voltam, amikor kiderült, hogy terhes vagyok, nem terveztük a babát, mert még együtt sem élünk azóta sem, meg ráadásul a barátom vidéken él a szüleivel és ott is dolgozik, habár nagyon hülyén fizetik őt ki. De párom elejétől fogva mondta, hogy attól független, hogy még nem tudtunk összeköltözni, el fog tartani minket a babával. Na ahhoz képest úgy kell neki könyörögni, hogy adjon pénzt a babára, mert én nagyon kevés táppénz kapok. Eddig a 6 hónap alatt kb. 15 ezer forintot adott bele, pedig egy kisbabához nagyon sok pénzre van szükség. Anyukám nagyon sokat segít nekem, de az apa dolga lenne eltartania a családját. Mindenre azt mondja, hogy hagyjuk meg majd ad pénzt, ha tud, csakhogy az idő meg megy. Anyu már be sem engedi a lakásba, joggal! Mi a véleményetek a helyzetről meg az apáról? Fog változni a helyzet szerintetek?
2012. máj. 2. 18:49
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
De persze nem Anyutól várom el, hogy eltartson majd minket a babával, hanem párom dolga lenne már most, de Anyu ott segít, ahol tud!
2012. máj. 3. 16:12
 12/23 anonim ***** válasza:

első vagyok

a kiegészítő kommentjeid alapján ne marról van szó, hogy nem beszéltetek róla és a pasi nem tudja, hogy miből áll felnevelni egy gyereket, hanem sz*rik az egészre és bent hagyott a csávában rendesen. Így tényleg nincs értelme rá számítanod, a legjobb megoldásnak én is azt látom, hogy szülés után intézd mielőbb a gyerektartást. Elismerte hivatalosan az apaságot vagy még az is hátra van?

2012. máj. 3. 17:27
 13/23 A kérdező kommentje:
Nem is az erős oldalam a türelem, csak én azt hittem, hogy lehet benne bízni és számítani rá, mert nem ilyennek ismertem meg, aki link. A nyilatkozat már megvan az apaságihoz, jövőhéten megyünk intézni!
2012. máj. 3. 17:41
 14/23 anonim ***** válasza:

5. vagyok megint.

Egyetértek a felettem szólóval.

Ha pedig bejelentett munkahelye van, akkor kap fizetési papírokat is. Azon lehet látni, hogy kapott-e fizetést, vagy sem, és mennyit. Ha nem kapott, adhat be követelést a cég felé.

továbbra is tartom, hogy kereshetne másik munkahelyet, mert ez a most-épp-nem-fizetek dolog ez nem jó azoknak, akik családot alapítanak. Ha erre nem képes, akkor mehet a levesbe.

Az a gond, hogy a gyerektartás fizetésére is csak akkor tudják kötelezni, ha van neki miből vonni. Simán kivághatja magát alóla fizetésképtelenség címszóval, mondjuk, hogy elmegy feketemunkára, így törvényes keresete nem lesz, tehát nem tudnak miből vonni. Kolleganőm így járt, az apa már 7 éve nem fizet neki egy fillért sem.

Ezt csak mint infot osztottam meg veled, hogy akad ilyen gerinctelen ember is...

2012. máj. 3. 20:07
 15/23 anonim ***** válasza:

2. vagyok

Lehet jó a kapcsolatotok, de együtt se éltetek még, nem tudhatod az mit hoz ki belőletek, főleg ha baba is van. Az anyagi dolgokat előtte is tudtad. Tényleg ne haragudj, de túl sok jóra ne számÍts, ha havi kis pénzt nem tud adni most se, akkor később se töri össze magát. Kiadás lesz bőven. Neked volt munkád? Valami megtakarÍtás stb?

2012. máj. 4. 10:59
 16/23 A kérdező kommentje:

Az 5.-nek írom:

Kértem tőle bizonyítékot, hogy tényleg nem fizetik őt ki rendesen és nem pedig az anyjának adja oda a pénzt. Megvan a munkahelye telefonszáma, azt mondta, hogy nyugodtan hívjam fel őket, ha neki nem hiszek. Most egyelőre nem meri otthagyni ezt a munkát, mert akkor még ennél is nehezebb lenne a helyzet. Miután lejár a szerződése, utána akar Pesten melót nézni, hogy utána össze tudjunk költözni, ha addig el nem cseszi azzal ezt a tervet már teljesen, hogy csak várat a fizetéssel, ami a babára kell. Ha ilyet tenne, hogy miután meglesz a baba, és akkor is így áll hozzá az egészhez, és nem fizet gyerektartást, akkor gondolom azzal ő is tisztában van, hogy nem láthatja a babát.

2012. máj. 4. 12:00
 17/23 A kérdező kommentje:

2.-nak írom:

Hogy fú, de jó a kapcsoltunk, azt azért nem mondhatnám. Ő tett róla most ezek miatt, hogy már ne legyen a régi, ha nem így állna hozzá, akkor én is másképp állnék ő hozzá. Kiadás már most volt bőven, mert minden lényeges dolgot meg kell venni a babának, mire megszületik. Volt munkahelyem előtte, és most táppénzen vagyok már egy ideje. De az a pénz nem sok mindenre elég, megtakarításom nincs, szóval most már az apja következik, amit eddig is kellett volna tennie.

2012. máj. 4. 12:06
 18/23 anonim ***** válasza:

2. vagyok.

Sajnálom, de azért jó babázást, az eleje nem lesz könnyű, jó azért, hogy anyukádra támaszkodhatsz.

2012. máj. 4. 12:44
 19/23 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a jó kívánságokat!
2012. máj. 4. 15:57
 20/23 anonim ***** válasza:
Kérdező most hány hetes vagy?
2012. máj. 5. 16:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!