27 hetes terhes vagyok és eddig nem igazán lehetett számítani a kisbabám apjára! 5 éve vagyunk együtt! Mi a véleményetek a következő sorokról?
Leültél már vele ezt megbeszélni? Ha igen, mi volt a reakciója? Tudott magyarázatot adni arra, hogy miért veszi félvállról a dolgot? Akarja a babát vagy megtartottátok, mert jött?
A leírásod alapján sok jóra nem számítanék, de mindenképp le kell vele ülni beszélni, hátha azt gondolja, hogy még nincs semmi kiadás, majd ha megszületik akkor lesz. A pasik néha unpraktikusan tudnak gondolkodni. "Amíg a pocakodban van, addig miért kéne költeni rá, úgyis azt eszi, amit Te."
Tudom, hogy baromi sok kiadás, és mennyi lesz még. De ezt tudja ő is? Ha tudja, akkor gáz van, ha nem tudja, akkor egy beszélgetéssel, esetleg a várható költségek papírra vetésével rendet lehet tenni a fejében.
Egy szájhős az a fiú, nem tartotta be, amit ígért.
Nem lehet megbízni benne.
Azt javaslom én is, amit a 3. hozzászóló, kérj bírósági úton gyerektartást. De mindenképpen megbeszélném a párommal, hogy ez így nem járja, vagy segít anyagilag, vagy mehet a... tudjuk, hova.
Szüleiddel beszélj mindenképp, mondd el pontosan, hogy mi a helyzet, és kérd meg őket, hogy segítsenek neked. És tedd össze a két kezed! Nekem sajnos nem ilyen az anyukám... :(
Egy ilyen link pasira nem fogsz tudni számítani. Ha már most nem lehet, akkor később sem fogsz tudni, mert neki fontosabb lesz a sörözés a haverokkal, vagy istentudja, mi, mint a családja és annak a jóléte. ÉS sajnos, amíg pici a baba, amíg nem beszél, nem szobatiszta és nem jár, addig a pasinak csak nyűg, mert nem tud vele mit kezdeni. Éspedig pont akkor kellene a legtöbb olyan dolog, ami rengeteg pénzbe kerül.......
Sok sikert neked!
Az első válaszolónak reagálnék először.
Mind ketten ugyanúgy akartuk az első pillanattól kezdve a babát. Már többször leültünk beszélni, szinte mindig a baba a téma. Tudja pontosan a párom, hogy mennyi a kiadás a babára, mindig mondom neki, hogy mit vettem már meg neki és még mennyi minden kell és, hogy legyen szíves segítsen, már nem szépen mondom Neki. De engem már nem a kifogásai érdekelnek, hogy nem kapott fizut meg stb., hanem fizessen. Nem gondoltam volna, hogy így fog hozzáállni, mert elvileg imád Minket.
3. és 5. válaszolónak:
Remélem nem jutunk el odaáig, hogy be kelljen perelnem a párom gyerektartás miatt, de ha nem fizetne, akkor természetesen ez következne, de ez csak végső esetben. Ha javul a helyzet és végre aktivizálja magát az apa, akkor nem hagyom őt el, ellenkező esetben pedig igen, mert az ő gyereke is, és az a normális, hogy az apa tartja el az gyerekét és a párját. Büszke is vagyok Anyura, mindig mindenben számíthattam rá, de mégsem várhatom el Tőle, hogy tartson el Minket annyi kiadás mellett, a párom meg csak éli világát, ez nem helyénvaló.
5. vagyok.
Mit dolgozik a párod? Szerintem egy normális munkahelyen nincs olyan kifogás, hogy hol kap fizetést, hol nem. Feketemunkában van, de ott gyakorlatilag még megfenyegetni sem tudja a főnökét, hogy fizessen, mert nincs jogalapja. Vállalhatna rendes, törvényes munkát a párod, és megoldott lenne a fizetésével a gond. Mert így, a "majd-fizetek"-re tényleg nem lehet semmit alapozni, és való igaz, örökké nem maradhattok anyukádnál. Előbb-utóbb kell egy lakás, egy albérlet, amit rendszeresen fizetni kell, különben úgy dobnak az utcára mindhármótokat gyerekestül, mint más a cigicsikket szokta. Ezt jó, ha közlöd vele.
Mint már írtam, aktivizálni csak akkor fogja magát, ha a pici már nem függ annyira tőletek. Addig egy pasi tényleg nem tud mit kezdeni a gyerekkel... ez családból merített saját tapasztalat, és kollégák is megerősítettek benne.
Nagyon nehéz lesz neked, ahogy írtad, abból elnézve a párod elég link alak lehet. Kerek-perec állítsd a tények elé, néha sajnos nekünk, nőknek kell az asztalra csapni és megrendszabályozni a párjainkat, mert különben elkanászodnak, és csak rosszabb lesz az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!