Hozzáértők, légyszi kiértékelnétek a 3. napi hormoneredményeimet?
Pajzsmirigy:
T4-14,580 pmol/l
T3-5,800 pmol/l
TSH 2,270 mlU/l
Nemi hormonok:
FSH 4,2 IU/L
LH 4,8 IU/L
PRL 456 mIU/L (prolaktin)
E2 154 pmol/L (ösztradiol)
PGN 1,50 nmol/L (progeszteron)
TTE 1,3 nmol/l (totál tesztoszteron)
Szexuál hormon kötő fehérje 41,0 nmol/L
DHS 6,5 umol/l
A prolaktin picit emelkedett, de még nem lépi át a határértéket, alapvetően jók ezek az értékek.
A TSH emelkedett, 1,5 alatt kellene lennie, ebben az irányban kell mozgolódni.
Köszi!
Vajon ez a két emelkedettebb érték miatt nem sikerült eddig a babánk, vagy ezek még nem olyan vészesek?
Köszi a válaszod!
Azok alapján, amiket olvastam, én is így "diagnosztizáltam magam". De nem akarok okoskodni, kíváncsi leszek, mit mond a dokim.
Ma voltam a 21. napi vérvételen (bár ez most furcsán jött ki, mert 20. napon volt most csak pé-m.) Következő mensi után megyek petevezeték-átjárhatósági vizsgálatra. És ez után összeülünk a dokimmal és megbeszéljük, hogy a vizsgálatok alapján mik a teendők. Több mint két éve nem jön a baba. De remélem a nyáron már felénk is repül a gólya :-)
Kedves utolsó!
Pontosan ezért írtam azt, hogy én is kíváncsi leszek! Mert már hallottam olyat is hogy az endodoki javeszékelt a 2 fölötti értéktől, meg olyat is, hogy azt mondták 3-ig jó a teherbeeséshez is.
Mindenképpen megírom, hogy mit mondott az orvosom. Bár ő nem endokrinológus, de ha jól tudom foglalkozott ezzel a területtel is, és nőgyógyászként is nagy szaktekintélynek számít :-)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!