Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Miért nem tudok lekattanni a...

Miért nem tudok lekattanni a baba-témáról?

Figyelt kérdés

Van egy 1 éves kisfiunk, imádjuk, a szemünk fénye! Én 34, párom 37 éves, próbálunk lavírozni anyagilag, szülők is segítenek ahol tudnak, de persze, nem szeretnénk erre alapozni.

2 szobás lakásban lakunk, és ezek azok a tényezők, amik miatt párom inkább már nem vállalna több gyermeket. Én ebbe beleegyeztem, hiszen az eszem nekem is ezt diktálja!

Talán lassan egyenesbe is jövünk, aztán próbálunk mindent (alap dolgokat...) megadni a gyermekünknek, és élvezni a kis családi 3-asunkat.

DE a szívem mélyén minden hónapban várok valami csodát (megszakítással védekezünk), hátha mégsem jön meg..., és úgy érzem, képesek lennénk áthidalni minden problémát. Egy testvért semmi sem pótolhat. Az idő is szorít, mert 1 év múlva lejár a gyed-em, muszáj lesz visszamennem dolgozni - ha mégis baba mellett döntünk, akkor nem sok időnk van vacillálni.

Így egész nap ezen zakatol az agyam, nyomom a pro és kontrákat magamban, elahtározom, hogy újra leülök párommal és őszintén elmondom, hogy sztem rossz döntést hoztunk, mégiscsak jó lenne egy kistesó. Aztán jön egy váratlan kiadás, ismét mínuszba kerülünk - és akkor megint önzőnek gondolom magam, hogy miért jár ezen az agyam?

Nem tudom, mi a pontos kérdésem, esetleg, ha valaki volt hasonló helyzetben, milyen döntést hozott, megbánta-e vagy sem?

Köszönöm, és előre kérek mindenkit, hogy lehurrogó beszólásokra nincs szükségem, de minden építő kritikát szívesen fogadok!!!

2012. ápr. 21. 10:42
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Igazad van, kedves Utolsó, az is egy szempont lehet, hogy 1 évre még akár vissza tudok menni dolgozni. De azt hiszem, már eldöntöttem, amit fentebb is írtam, és megnyugodtam a döntéstől.:)

UI: minden válaszolónak zöld kezet adtam, de most látom, hogy erre jártak a lepontozók.:( Én ezt nem értem... miért kell lepontozni a másikat?? Azért mert más a véleménye, attól még HASZNOS, hogy válaszolt, nem? Márpedig itt a válaszok hasznosságát pontozzuk, ha jól tudom.

2012. ápr. 21. 14:18
 12/13 anonim ***** válasza:

kedves kérdező,

Nekünk nincsen ilyen jellegű problémánk (bár mi is odafigyelünk a költésre és hitelünk is van) de én is sokat gondolkodtam,hogyan legyen a babázás.

2 lányom elsőre sikerült,aztán elhatároztam,hogy most nem megyek vissza dolgozni és jöhet egyből a 3.

9hónap telt el azóta és semmi:(

Csak azért írom ezt,mert semmire nincsen garancia így talán jobb,ha minél előbb megbeszéled a férjeddel és utána várod,hogy mikor akar jönni a bébi.

Kívánom,hogy sikerüljön akárhogyan is döntesz!

2012. ápr. 21. 20:49
 13/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm, amit írtál, igen, erre is gondolni kell...

Kívánom, hogy nektek is mihamarabb érkezzen a várva várt harmadik baba!!!

2012. ápr. 22. 09:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!