Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Első gyermek előtt állók!...

Első gyermek előtt állók! Bennenetek nincs az a fura érzés, hogy hihetetlennek tűnik, hogy egyszer veletek is megtörténjen, hogy életet adjatok egy kis emberkének?

Figyelt kérdés
Bennem egy olyan kettősség van, hogy egyrészt hihetetlennek tartom, hogy egyszer velem is megtörténjen ez a csoda, másrészt tudom az eszemmel, hogy ez teljesen normális, mindennapi dolog, hiszen sokmilliárdan vagyunk már a földön. Mégis félelemmel gondolok arra, hogy mi van, ha nekem személy szerint ez nem adatik meg valamiért... Más meg olyan könnyelműen áll hozzá ehhez a dologhoz, aki azt se tudja, hogy van méhe, petefészke, hogy jön létre a terheség, stb. azokból az asszonyokból potyognak a gyerekek, itt meg csupa olyan nő van, aki méri a hőjét, nézi a nyákját, veszi ezrekért az ovuteszteket, issza a teákat, szedi a bogyókat, járja az orovosokat stb. stb. Mi miért éljük meg annyira megközelíthetetlen csodaként a gyermekáldást?
2009. jún. 19. 11:37
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
előző vagyok, 32/N. (ez kimaradt, bocsi :-) )
2009. jún. 19. 13:03
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én se akarok "rosszindulatú" lenni és tényleg tisztelet a kivételeknek; de sok "nagycsaládot" látok, 3, 4, ...gyerekkel. Nőnek mint a gomba , anyuka iszik, apuka veri vagy mindkettő mindkettőt.Na, és ott nem parázik az asszonyka, hogy van-e méhe meg fogamzásgátlás, meg ovulációs naptár... lehet hogy ezért "megy" a dolog...?

2009. jún. 19. 13:37
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező! Mintha csak magamat olvasnám!!! De tényleg ezek az én gondolataim is. Nem tudom elhinni, hogy valaha ez nekem megadatik. Tavaly február óta próbálkozunk, azóta volt egy terhességem, amivel 7 hetesen missed ab-om lett:((( Azóta várjuk ŐT...
2009. jún. 19. 13:58
 14/16 anonim ***** válasza:

Hát én is 100%ban egyet értek a kérdezővel.Igaz én most babás vagyok, de hihetetlen "kínok" árán, két vetéléssel a hátam mögött, és egy év sikertelen próbálkozás után, de sikerült, és még mindig nem tudom néha elhinni, vagy inkább felfogni hogy két hónap és én is megölelhetem a picimet, akire annyira de annyira várunk már.

A másik, pedig, hogy igaz az is hogy akik csak úgy gyártják a gyerekeket csak azért hogy aztán az államtól kapják rájuk a pénzt, meg hogy kedvezményekben részesüljenek mint nagycsaládosok, azoknak könnyen megy, hipp-hopp megvan a gyerek, pedig valószínű hogy tized annyi szeretet és felelősség nincs bennük, mint akik tényleg küzdenek akár éveket is egy babáért, pénzt áldoznak a vizsgálatokra, dokikra, meg az egészségükre.

2009. jún. 19. 19:32
 15/16 anonim ***** válasza:
0%

Jobb, ha nem azzal foglakoztok, hogy másoknak mi sikerül és mi nem. Másokat elítélni igazán könnyű.

Ha magatokkal törődtök, akkor talán nem lesz bennetek annyi keserűség.

2009. jún. 19. 21:19
 16/16 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó válaszoló, akkor neked még nem volt biztos olyan tragédia az életedben ami megkeserítené az életed, annak persze örülni kell, de akkor meg nem írkálj olyanoknak mint pl. én, akit két éven keresztül vert az élet!!!Te is magad dolgával foglalkozz jó.

Örülj a problémamentes életednek.

2009. jún. 22. 11:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!