Most jövök a dokitól, azért mentem mert lassan 3 hete késik, de sajnos nem vagyok terhes, legalábbis a teszt szerint. Talált egy 36x24 mm-es egyrekeszes echomentes folyadékkal telt képletet a jobb oldali ovariumban. vagyis gondolom ciszta a petefészekben. Nagyon hezitált a gyógyszer miatt, végül nem adott, mert a m.nyalkahartyam viszont 13 mm-es és nem zárja ki a koraterességet sem. én szerettem volna egy hormonvizsgálattal egybekötött vérvizsgálatot mert én arra gyanakszom hogy a prolaktinszintemmel lehet baj, azért nem jön meg, és ráadásul tegnap észrevettem hogy nyomásra kevés tej szerű valami jön a mellemből, de arra is azt mondta majd ha kiderül van e baba vagy nincs. ugyhogy másfél hét múlva mehetek vissza. tuti hogy nincs baba szerintem, de a doki most belémverte mi van ha mégis. történt hasonló valakivel? ja, és pont másfél.hete szerdán voltam először amiatt mert nem akart megjönni, és akkor még ciszta se volt. Nem értem már ezt.
A 13mm-es méhnyálkahártyád miatt mondja szerintem a dokid, hogy lehet, hogy baba!!!
Mert nekem például csak akkor volt 18mm-es a nyálkahártyám, amikor 4hetes babás voltam!
És a ciszta mellett is lehet baba!!!
2012. ápr. 13. 10:56
2/14 anonim válasza:
Első vagyok ,elírtam 5hetes babásan volt 18mm!
2012. ápr. 13. 10:56
3/14 A kérdező kommentje:
igen a nyha miatt gondolja, de én sajnos kizárom hogy ez lenne, illetve nem akarom beleélni magam. az biztos hogy ha volt peteérésem az nagyon késői volt de ha ahhoz képest a lehtséges fogantatást nézem az pont ma 2 hét, és tegnap még negativ volt a teszt. de eldöntöttem hogy nem is fogom magam ezzel a hülye teszttel idegesíteni többet magam, csak nem értem hogy másfél hete még semmi ciszta nem volt mostmeg egy elég nagy, szerintem. és még mindig csak az időt húzzuk én meg fiatalabb nem leszek, na ez viszont idegesít.
2012. ápr. 13. 11:09
4/14 anonim válasza:
Első vagyok, az a ciszta lehet hogy sárgatest ciszta, ami kora terhességnél normális, hogy ott van.
lehet, hogy babás vagy, csak még nagyon fiatal a terhesség.
én a fogantatás után közel 3 héttel voltam ultrahangon, akkor még a vastag nyálkahártyán és a 24 mm-es luthein cisztán kívűl semmit sem láttak.
Még bármi lehetséges, drukkolok!
19 hkm
2012. ápr. 13. 11:38
5/14 A kérdező kommentje:
de ez kifejezetten a petefédzekben van, az elvileg nem lehet sárgatest ciszta, mondjuk magyarázott nekem valami méhen kivüli terhességről is amit nem is nagyon értettem de mostmár azért is meg vagyok ijedve.
2012. ápr. 13. 12:21
6/14 anonim válasza:
A sárgatest cisztának a petefészekben kell lennie, ugyanis az az összeesett tüszőből alakul ki ovuláció után.
kb 12. héten szívódik fel, akkor veszi át a méhlepény szerepét.
Hormont termel, a terhesség fenntartására.
2012. ápr. 13. 14:14
7/14 A kérdező kommentje:
na jó akkor mostmár tényleg össze vagyok zavarodva. nem akarom beleélni magam, de ez az egész szitu nagyon elbizonytalanító. nem emlékszem pl hog az első gyerekkel lett volna ilyenem vagy legalábbis nem kellett hogy szòbajöjjön mert akkor a terhesség a 7. héten derült ki, és csak a 9. héten mentem dokihoz akkor meg már eléggé tuti volt a dolog. még valami, akkor is kialakulhat ilyen sárgatest ciszta ha nem jött létre terhesség? az a tegnapi tejcsorgás engem akkor is zavar ezért nem gondolok a terhességre
2012. ápr. 13. 15:09
8/14 anonim válasza:
A sárgatest mindig kialakul ovulávió után. Kb 14 napig "virágzik" (luteális szakasz) aztán elsorvad, és megjön a menstruáció.
Az orvos, nem mondta konkrétan, hogy milyen ciszta?
Ha már nagyobb a terhesség és látni petezsákot, már nem nagyon foglalkoznak a sárgatesttel.
annyit amennyit leirtam rola, de mintha szoba kerult volna az elsorvadt, vagy ki nem repedt tuszo. es mult heten meg nem volt ott. mibol lehet ezt egyaltalan megallapitani?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!