Ha a tizennegyedik napig nincs peteérés, akkor is hagyjam abba a cickafark tea ivását és kezdjem el a palástfüvet inni? Vagy meddig lehet inni?
Hány napos a ciklusod? A cickafark teát ovu-ig kell inni. Ha nem tudod mikor van, akkor úgy szokták számolni, hogy a várható menstruáció első napja minusz 14 nap. Szóval ha 28 napos a ciklusod, akkor a 14. napon kell teát váltani, ha 30 napos a ciklusod, akkor a 16. napon.
Hogyan nézed, hogy volt-e peteérés?
Köszönöm a válaszod.
28-30 naposak a ciklusaim. Ovutesztet használok. A ciklus.hu 15.ére tette az ovut, tehát még előtte vagyok. Csak tudni szeretném, hogy ha ebben a hónapban esetleg nem lesz peteérés, akkor meddig ihatom a cickafark teát.
1. válaszoló vagyok.
szerintem is nyugodtan ihatod a cickafark teát ameddig azt nem gondolod, hogy megvolt az ovu. Ha mégis lenne, de nem vennéd észre, és még meg is termékenyülne a pete, akkor sem gond, mert a terhesség 4-5. hetéig a magzat még nem kapcsolódik az anya vérkeringésére, tehát egy erős, életrevaló embrió megmarad, még ha cickafarkteát iszol is. Valóban javasolnak 6 hetes kúrát, szóval 1 egész ciklus + a köv. ciklus első két hete (ill. ovuig)
A málnalevél teának nézz utána, mert az inkább a 36. héttől javasolják, szülés könnyítésére.
palástfűből max napi 1 bögre, mert májkárosodást okozhat, ha túlzásba viszik.
Tea csak "nemfilteres" lehet, és nem szabad fémszűrővel szűrni, csak műanyaggal. Reggel éhgyomorra meginni egy bögrével, utána 20 percig mást nem. Cickafarkot lehet kortyolni egész nap, palástfüvet nem.
újra első válaszoló:
elolvastam, amit írtam... a cickafark tea nincs hatással arra, hogy megmarad-e a magzat, ha véletlenül úgy iszod, hogy már ott van a megtermékenyült petesejt, ezen nem kell izgulni. Azért javasolják, hogy az ovu után palástfű teát igyál, mert az a méhet erősíti, míg a cickafark tea tisztít és vérbőséget okoz.
Na remélem érthető :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!