Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Szerdára nem várom, és kedden...

Szerdára nem várom, és kedden megyek fogröntgenre. Ha terhes vagyok, ez veszélyes lehet a babára?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 1. 23:29
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Ha terhes vagy, meg kell mondanod, és akkor nem csinálják meg a fogröntgent.
2012. ápr. 1. 23:32
 2/17 A kérdező kommentje:
ok,de kedden kell bemennem... gondoltam,hogy kedd reggel csinálok egy tesztet. vagy holnap reggel,ha nem biom ki... :)
2012. ápr. 1. 23:43
 3/17 anonim ***** válasza:
Ha szólsz, akkor mint minden röntgenvizsgálatnál, van lehetőség arra, hogy ólomköténnyel takarják/védjék a hasadat.
2012. ápr. 1. 23:44
 4/17 A kérdező kommentje:
akkor ezek szerint nem árthat...
2012. ápr. 1. 23:50
 5/17 anonim ***** válasza:

Kérdés mekkora baj a fogdban?

keden reggel, de akár már ma is szerintem nyugodtan csinálhatsz teszetet, 1-2 nappal simán ki mutatja már.

Ha nagy a baj jobb most megcsináltatni, de ha nem nagy a baj akkor inkább késöbb. amúgy veszélyes a röngen, és olomkötényt mindenkinek tesznek oda.

Csinálj tesztet.

2012. ápr. 2. 07:29
 6/17 anonim ***** válasza:
37%

[link]

Egy esetleges elhanyagolt gyulladás többet árthat, és tesznek rád ólomköpenyt.

2012. ápr. 2. 08:01
 7/17 Area ***** válasza:
66%
A röntgensugár igenis ártalmas, ha a beágyazódás előtt éri a magzatot vetélést okoz, ha beágyazódás után, akkor elég sok probléma lehet belőle. Mondd meg, hogy terhes vagy, vagy terhességre gyanakszol, nem csinálhatják meg a röntgent még ólomköténnyel sem! Ne kockáztass, ez nem vicc. Hidd el nekem fogászati asszisztens vagyok.
2012. ápr. 2. 08:42
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Kedves fogászati asszisztens, beágyazódás előtt nincsen vetélés, tekintve, hogy addig terhességről sem beszélhetünk. :)

Egyébként minden ilyen a gyógyászatban kockázat-előny mérlegelés után történik. Amennyiben a fog, amelyről beszélünk, gócponttá válik/válhat, érdemesebb kezelni, hiszen ennek is lehetnek veszélyei a terhességre nézve. Ha halasztható a dolog, akkor tud várni egy hetet, míg kiderül, hogy van-e egyáltalán miről beszélni. De alapvetően elmondható, hogy ólomköpenyben, egy nem a hasra irányított röntgen sugár nem okozhat gondot.

Másik: ilyenkor az orvosoddal konzultálj, ő fog tanácsot adni neked, az anamnézised és a jelenlegi panaszaid tükrében. Nem is értem az ilyen kérdéseket itt... Úgyis lesz, aki azt mondja, hogy nem árt (és nem hazudik ezzel egyébként), de lesz aki esküdni fog rá, hogy hatalmas gondokat fog okozni. Őszintén, megnyugtat majd ez téged? Ott az orvosod, arccal, névvel, tényleges felelősségvállalással. Vele beszélj.

Egy orvos... (ha egyáltalán van ennek jelentősége)

2012. ápr. 2. 10:09
 9/17 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat. imlanátumom lesz,és ehez kell egy op felvételt csinálni. ma reggel teszteltem,de negativ volt.

na de attól még lehetek terhes.....

2012. ápr. 2. 11:30
 10/17 Area ***** válasza:

Kedves orvos ez így van,de én nem ezt mondtam, csak szeretném kiemelni, amit írtam: , ha a beágyazódás előtt ér röntgensugár(attól még beágyazódhat, a röntgensugár a vetélés esélyét növeli nem kicsit).... Nem tisztem, hogy kioktassak egy orvost, és ha valaki hát én tisztelem őket, de az igazamért kiállok, szóval ezért sorry:)

Sajnos túl vagyok egy vetélésen, így tudom mi-mit jelent.Úgy gondolom eléggé kitanultam a dolgokat azóta, hogy mitől van, és a szakmámhoz is értek: kismamáknak, vagy ha a terhesség gyanúja fent áll nem készítünk röntgent, csak ha az élete múlik rajta.

Kedves kérdező: az implantátum jó dolog, de ha a helyedben lennék, megvárnám, amíg biztosan kiderül, hogy nem vagyok terhes, nem kockáztatnék. Időpontot mindig lehet módosítani;) Üdv.

2012. ápr. 2. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!