Fél éve abbahagytam a gyógyszert, azóta nem állt be a ciklusom? Tegnapelőtt vtam UH-n, az orvos azt mondta hogy PCOSem van, a petefészkeim tele vannak apró kis tüszőkkel!
Szia!
Nekem is ez a bajom. Már 2 éve próbálkozunk a babával. Szedtem többször clostyt, többször volt hormonvérvételem, volt 1 hsg-m, egy injekció kúra és egy laparoszkópos (drilling) műtétem és most a Kaáliba járunk, sajnos. :(
Szedtem merckformint, de nem használt.
A vérvételek után gondolom gyógyszereket kapsz. Az, hogy mikor sikerül a baba mindenkinél változó. Van olyan ismerősöm akinek nem kezelték a pco-t és spontán sikerült a baba. De itt vagyok én (rossz példa) nekem még mindig semmi.
Nekem már régen kezdődött. Kb 14 éves voltam mikor elmentem először nőgyógyászhoz. Azért kezdtem el szedni a fog. gátlót, mert állandóan véreztem (barnáztam egész hónapban). Az akkori dokim tudta hogy mi van csak nem mondta és gyógyszerrel oldotta meg a dolgot. Vérszegény is lettem akkor.
Aztán 2 éve mikor abbahagytam a gyógyszert visszamentem a dokimhoz. Még akkor sem világosított fel pontosan, csak annyit mondott hogy a petefészkem zsúfolva van tüszőkkel. Elküldött vérvételekre is. Írt gyógyszert (androcurt, hogy megjöjjön és merckformint, és clostyt). Aztán tavaly májusban váltottam orvost, mert nem voltam megelégedve a előzővel. A mostani orvosom, már az első alkalommal elmondta, hogy ez pco. Ő is csodálkozott, hogy a másik orvosom ilyen volt. Újból kezdődtek a vérvételek, volt cukorterheléses is. tavaly szeptemberig adott haladékot a doktornő (közbe closty-t, merckformint és androcurt szedtem és minden hónapban mentem uh-ra). és nem jött össze a baba és megcsinálta a doktornő a hsg-t, utána kaptam injekciót. Ez sem használt és decemberben jött a drilling műtét. január óta meg a kaáliba vagyunk.
Bocsi hogy ha hosszúra sikerült. Ha valamire kíváncsi vagy nyugodtan kérdezz!
Köszönöm a biztatást!!! :)
Már én is remélem, hogy mielőbb összejön, mert közben nagyon rossz!!! Valamikor teljesen magam alatt vagyok, valamikor meg tök jó minden!!! Próbálom lefoglalni magam, csak nem mindig tudok nem rá gondolni. És az a legnagyobb baj, hogy magamat hibáztatom, pedig igazából nem tehetek róla. És a férjem sem veti a szememre.
Remélem mielőbb sikerül nektek is!!! Majd írj hogy hogy alakulnak a dolgaid!!!
Szia, én is pcos vagyok. Én úgy szültem,hogy akkor még nem is tudtam. Természetes úton estem teherbe. Kihordani csak a 35. hétig tudtam. Szerintem keress egy jó endokrinológust. Illetve ajánlom ezt az oldalt:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!