Milyen terhességi vitamint javasoltok?
Szerintem akkor kezd el szedni, ha pozitívat teszteltél.
Addig max. folsavat szedj ha nagyon szeretnél.
Én 4 gyereket szültem.Az első háromnál a Maternát,de az már megszűnt-A negyediknél a Femibiont.
Szerintem a Femibion a legjobb kismamavitamin,de a legdrágább is!
"a lehetséges fogamzás előtt pár hónappal már szedni kell, ... Ezt hívják családtervezésnek... "
No igen. Csak honnan tudni, hogy mikor jön össze a baba. Van, akinek éveket kell várnia. Kifejezetten káros lehet a vitaminok és nyomelemek ilyen hosszú távú túladagolása.
És az is fontos, hogy a vitaminokra nem a babának van szüksége, mert egy baba mindent elszipkáz az anya szervezetéből, amire szüksége van. Az anya szervezetének jó, ha kap kiegészítést, hogy ne alakuljon ki nála hiánybetegség. De ezt bőven elég megkezdeni, ha megfogant a baba. (Feltéve, hogy nem egy amúgy is alultáplált beteg nőről van szó, de a mai Magyarországon nagyon ritka ez valójában, nálunk jóléti társadalom van, szegénység ide vagy oda)
A terhes vitamin új keletű dolog, szüleink még nem szedték, vagy már éppen, attól függ, ki hány éves itt...
Előtte is egészséges babák születtek túlnyomó többségben.
Sajnos a vitaminokon levő extra profit is elég "ocsmány dolog", persze a reklámok azt mondják, erre feltétlenül szüksége van a kismamának, és kvázi "felelőtlen", aki nem szedi. Pedig ma is vannak, akik semmit nem szednek, ez persze mindenkinek a saját döntése...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!