Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Sokat hallottam, hogy babaterv...

Sokat hallottam, hogy babatervezés előtt érdemes E-vitamint szedni?

Figyelt kérdés

Pontosan mire is jó?

Ti milyen vitamin szedtetek a babavárás előtt és amikor kismamák lettetek?

Melyik kismama vitamint ajánljátok?

2012. márc. 28. 10:52
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem tudom nekem ez segített-e, vagy így hozta a sors, de abban a hónapban jött össze a babánk!

Én szedtem az e-vitamint minden második nap, a többi napon multivitamint(nem szedtem így hónapokig, csak abban a hónapban, előtte csak a multivitamint minden nap). Meg én még peteérés után két nappal ittam minden nap egy csésze palástfű teát!

Ha jól olvastam, akkor az e-vitamin segít a méhnyálkahártya felépítésében, a palástfű is hasonlóan, meg segítik a beágyazódást!

Nekem 5 hetesen 18mm-es méhnyálkahártyám lett tőle!

Azon a vizsgálaton a dokim nekem Elevitet vagy Gravidát mondott, hogy kezdjem el szedni(én Gravidát szedtem)!

A folsav miatt! Ezt már lehet a nemvárt napjától is, sőt hamarabb is szokták javasolni.

Nálam így volt! :)

19hkm

2012. márc. 28. 11:01
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Most majd jön a két pólus, akik szerint muszáj, és akik szerint semmiképpen nem kell szedni semmi ilyesmit.

-Az E vitamin az egészséges sejtosztódásért felel, és ilyen módon többek közt a megtermékenyült petesejt helyes osztódásáért ill. a méhnyálkahártya megvastagodásáért is. Hetente 3x200 mg az ideális adagja.

-A folsav pozitív hatásai a legismertebbek, ha folsavat szeretnél választani, én a Femibiont ajánlom, tekintve, hogy ez a legjobban felszívódó az összes közül, és mivel nem iszonyú adag vitamint tartalmaz, de terhesvitamin is ideális a babatervezés időszakára is.

-Az ismertebb terhesvitaminok mind jók, Elevit, Gravida, Matruelle, Pregnacare. Bármelyiket választhatod, de ezekben jóval több a vitamin, mint amely egy változatosan táplálkozó kismamának szükséges. Én az arany középútra voksolok: a Femibionra, erre kevesen lesznek érzékenyek, tekintve hogy a többi vitamin mellett jelentkező emésztőrendszeri tüneteket az iszonyú mennyiségű plusz vitamin okozza többnyire, jóval ritkábban allergiás reakció a vivőanyagra.

-Vasat csak vérkép alapján érdemes szedni.

-Magnéziumot az első 12 hétben én mindenképpen javaslom, nem kell óriás adag, a sima MagneB6 (3x1) is megteszi, felszívódás szempontjából viszont a Magnerot (1-2x1) az ideális.

Ezek közül lehet nagyjából választani, a +1 a halolaj kapszula, ezt a fogantatás után rendkívül fontosnak tartom.

Részemről a babavárás előttre, tavasszal E vitaminon és Femibionon kívül semmit nem szednék, és figyelnék a kiegyensúlyozott táplálkozásra.

Pozitív teszt után pedig Femibion 800-as mellett maradnék, magnéziummal és halolajjal kiegészítve a 14. hétig (E vitamin ekkor már nem kell), innentől pedig 2 naponta Femibion 400at, panasz esetén magnéziummal és vassal (ehhez már adnak halolaj kapszulát).

Bárhogyan dönthetsz, akár úgy is, hogy nem szeded őket, és természetes forrásokból próbálsz meríteni, de ezt ne azért tedd, mert szintetikus, vagy mert a gyógyszergyártók így meg úgy. Ezek szoktak lenni a nagy ellenérvek, de ostobaságnak érzem. A férjem orvos, nem gyógyszergyárral szerződve ajánlotta nekem ezeket a vitaminokat. :))

33 hetes kismama

2012. márc. 28. 11:06
 3/4 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat!

Mi majd a nyáron kezdünk neki a babtervezésnek.

2012. márc. 28. 11:10
 4/4 anonim ***** válasza:

1-es vagyok!

Szerintem semmit sem kell, az tuti, én az orvosomra hallgattam a Gravidát illetően, az e-vitamin meg önszorgalom volt... :)

Nekem 12hetesen nézték a labort, akkor írtak volna fel vasat, ha látják, hogy rossz a vérképem.

Magnéziumot meg most kell szednem, mert néha enyhén fáj a hasam alja, a dokim javasolta, meg Calcium D sandozt minden másnap!

Nekem a Femibiont a védőnő mondta! :)

Szerintem sokfajta véleményt fogsz kapni! :)

De még így babatervezés idején jót tehetsz az e-vitaminnal!

2012. márc. 28. 11:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!