Kaáliban miért kérnek laktózintoleranciára (tejcukor érzékenység) teszet? Pozitív lett, most mi a következő lépés?
Szia!
Én is Kaális vagyok, az én dokim sosem kért ilyet. Mondjuk én tudom magamról, hogy nekem is van, így elkerülöm a tejet.
Talán az lehet az oka, hogy akinek ez van (nem mondom betegségnek, mert nem az) annak sokáig magas marad tejfogyasztás után a vércukra, és ez gondot okozhat a peteérésnél és a beágyazódásnál. De ez csak tipp, nem vagyok orvos, lehet hogy nagyon rosszul gondolom. És nagyon sok gyógyszer tartalmaz laktózt, én pl az elevitet emiatt nem tudom szedni. :-) Majd kérdezd meg a dokidat, hogy miért fontos ez, én is nagyon kíváncsi vagyok.
Köszi!
Én nem iszom tejet, de mi a helyzet a laktóztartalmú gyógyszerekkel?
Azt hiszem, az előttem válaszolónak szól a mostani kérdésed.
Viszont amiket felsoroltál, azokban nincs annyi laktóz (sajt, túró, ezekben már átalakul a laktóz, a margarin növényi alapanyagú, semmi laktóztartalma nincs). És szerintem írass fel lactase tablettát, az lebontja a laktózt a szervezetben. Ha terhesvitamint szedsz, nézd meg mit tartalmaz, pl az elevitnek akkora a laktóztartalma, hogy nekem komoly hasmenést okoz. :D
Én is kíváncsian várom a szakértők válaszát, hogy miért nehezíti meg ez a betegség a teherbeesést. :-)
szia Manka,
köszi, a tablettát már felírattam, hétvégén be is vetem :) nekem elég gyakran van hasmenésem, azt mondta a gasztro doki, aki felállította a diagnózist, hogy valószínűleg eléggé erős az intoleranciám. Mondta azt is, hogy nagyítóval menjek vásárolni innentől, pl. a kenyereket, pékárukat és meg kell nézni, hogy van-e bennük laktóz (Ami egyébként egy olcsó tömegnövelő). Ami nagyon érdekes, hogy amíg szedtem a merckformint -9 hónapig- (amit egyébként az MM-ben írtak fel), teljesen megszűntek az emésztési panaszaim (ellentétben a többséggel, akiknek épp hogy hasmenést okoz, legalábbis az első időszakban). Viszont Krizsa teljesen leállított róla, azt mondta, hogy még enyhe IR-em sincs. Én meg hiszek neki, mert már elegem van abból, hogy mindenki mást mond.Írtad a margarinról, hogy nincs benne laktóz: én azt olvastam, hogy abba is tesznek külön sajnos, ezért csak a delma ill. a liga az, ami teljesen laktózmentes. De várom a laktózrérzékenyek társaságától az anyagot, amiben részletesen benne van, hogy mi fogyasztható.Jelentkezem, amint megtudok valamit! ill. én is várom a további véleményeket :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!