Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Kaáliban miért kérnek laktózin...

Kaáliban miért kérnek laktózintoleranciára (tejcukor érzékenység) teszet? Pozitív lett, most mi a következő lépés?

Figyelt kérdés
Ha jól tudom, ennek semmi köze a meddőséghez, nem úgy, mint a lisztérzékenységnek pl. Ennek az eredményét még várom. 3 hét múlva megyünk újabb konzira, de addig is szeretném tudni, hogy vajon miért kérte ezt a látszólag irreleváns viszgálatot a doki, és mi lehet a hatása az első inszemre?

2012. márc. 26. 14:49
 1/10 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Én is Kaális vagyok, az én dokim sosem kért ilyet. Mondjuk én tudom magamról, hogy nekem is van, így elkerülöm a tejet.

Talán az lehet az oka, hogy akinek ez van (nem mondom betegségnek, mert nem az) annak sokáig magas marad tejfogyasztás után a vércukra, és ez gondot okozhat a peteérésnél és a beágyazódásnál. De ez csak tipp, nem vagyok orvos, lehet hogy nagyon rosszul gondolom. És nagyon sok gyógyszer tartalmaz laktózt, én pl az elevitet emiatt nem tudom szedni. :-) Majd kérdezd meg a dokidat, hogy miért fontos ez, én is nagyon kíváncsi vagyok.

2012. márc. 26. 16:56
 2/10 A kérdező kommentje:
Ok, Manka köszi a gyors választ :) Nekem is ez a tippem, hogy sok gyógyszer talán, amit a stimuhoz adnak, laktózos, és inkább letesztelik. Mert ugye annak nincs értelme, ha átszalad az ember lányán, mert akkor nem tudja kifejteni a hatását, és a stimu sem éri el a célját. De azért ha valakinek van tuti infója, várom :)
2012. márc. 26. 17:00
 3/10 Manka68 ***** válasza:
A stimu gyógyszerek pont nem tartalmaznak laktózt, azok szurik, tiszta hormonok. Bár a clostiban talán van valamennyi, de én arra is jól reagáltam, nem volt vele gond. A legtöbb orvos csak legyint erre, egyszer egy kismama kérdezte hogy szedheti-e az elevitet, mire a doki úgy válaszolt, hogy miért ne? Hát én tudom, miért ne. :-) Mikor bevettem, nem tudtam elhagyni a fürdőszoba két méteres körzetét egy darabig. :-) Szerintem nem a stimut, inkább a megtapadást befolyásolja dolog. Tényleg írd majd meg, mit mond a dokid, miért kell, nagyon érdekel.
2012. márc. 27. 04:34
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszi, mindenképpen leírom :)
2012. márc. 28. 13:35
 5/10 anonim ***** válasza:
A laktózérzékenyek tejfogyasztása késleltetheti/akadályozhatja a teherbeesést. Hogy miért, nem tudom, de így van. A következő lépés az, hogy nem iszol tejet.
2012. ápr. 4. 20:12
 6/10 Manka68 ***** válasza:

Köszi!

Én nem iszom tejet, de mi a helyzet a laktóztartalmú gyógyszerekkel?

2012. ápr. 5. 04:27
 7/10 A kérdező kommentje:
Megkérdezhetem,honnan tudod? Esetleg Nálad is meddőség kapcsán derült fény rá? A laktózmentes diéta szerinted segíteni fog, és ha igen, milyen gyorsan? Tudnál esetleg ajánlani internetes oldalakat, ahonnan infót gyűjthetnék? Én nagyon ritkán iszom tejet, mondjuk napi 0,5-1 dl-t fogyasztottam eddig (mióta kiderült, hogy érzékeny vagyok rá, már semmit). Viszont az egyéb, laktóztartalmú dolgokat napi rendszerességgel fogyasztottam, pl túró, sajt, kvtejszín, margarin, stb. Lisztérzékenység egyébként negatív lett.
2012. ápr. 5. 22:43
 8/10 A kérdező kommentje:
Bocs, természetesen nem a laktózmentes diétáról szeretnénk infót gyűjteni, hanem a hatásáról a termékenységre :) köszi
2012. ápr. 6. 10:20
 9/10 Manka68 ***** válasza:

Azt hiszem, az előttem válaszolónak szól a mostani kérdésed.

Viszont amiket felsoroltál, azokban nincs annyi laktóz (sajt, túró, ezekben már átalakul a laktóz, a margarin növényi alapanyagú, semmi laktóztartalma nincs). És szerintem írass fel lactase tablettát, az lebontja a laktózt a szervezetben. Ha terhesvitamint szedsz, nézd meg mit tartalmaz, pl az elevitnek akkora a laktóztartalma, hogy nekem komoly hasmenést okoz. :D

Én is kíváncsian várom a szakértők válaszát, hogy miért nehezíti meg ez a betegség a teherbeesést. :-)

2012. ápr. 7. 05:09
 10/10 A kérdező kommentje:

szia Manka,

köszi, a tablettát már felírattam, hétvégén be is vetem :) nekem elég gyakran van hasmenésem, azt mondta a gasztro doki, aki felállította a diagnózist, hogy valószínűleg eléggé erős az intoleranciám. Mondta azt is, hogy nagyítóval menjek vásárolni innentől, pl. a kenyereket, pékárukat és meg kell nézni, hogy van-e bennük laktóz (Ami egyébként egy olcsó tömegnövelő). Ami nagyon érdekes, hogy amíg szedtem a merckformint -9 hónapig- (amit egyébként az MM-ben írtak fel), teljesen megszűntek az emésztési panaszaim (ellentétben a többséggel, akiknek épp hogy hasmenést okoz, legalábbis az első időszakban). Viszont Krizsa teljesen leállított róla, azt mondta, hogy még enyhe IR-em sincs. Én meg hiszek neki, mert már elegem van abból, hogy mindenki mást mond.Írtad a margarinról, hogy nincs benne laktóz: én azt olvastam, hogy abba is tesznek külön sajnos, ezért csak a delma ill. a liga az, ami teljesen laktózmentes. De várom a laktózrérzékenyek társaságától az anyagot, amiben részletesen benne van, hogy mi fogyasztható.Jelentkezem, amint megtudok valamit! ill. én is várom a további véleményeket :)

2012. ápr. 7. 09:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!