Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Terhes voltam vagy nem?

Terhes voltam vagy nem?

Figyelt kérdés
Történetem a következő: a párommal babát szeretnénk, mindent meg is tettünk az ügy érdekében, hőmérőztem, vitamint szedtem, elvileg jókor voltunk együtt. Tegnap 5 nap késés után pozitívat teszteltem, s annyira megörültem neki, hogy hirtelen erős fájdalmat éreztem a hasamban.10 perc múlva megjött, kórházba mentem, doki nem lát semmit, terhességet sem, cisztát sem, elvileg minden jó. A vérzés sötét vörös, inkább barnás volt, több fórumon olvastam, hogy ez előfordul, ezért még reménykedtem, de ma hajnalban szörnyen görcsölni kezdtem, és darabosan véreztem (nagyon). Éreztem, hogy most lett vége. A doki miért nem látott semmit? Vagy ha nem terhesség, akkor mi volt ez? Mert a tüneteim is egy pocaklakóra utaltak és előtte sosem volt ilyen a menzeszem! Jövő héten kell visszamennem hozzá, akkor többet tudok majd, de addig kérlek Titeket, írjatok valamit. Veletek előfordult már ilyen? Nem esek kétségbe, ha most nincs baba, csak kíváncsi vagyok.
2012. márc. 20. 11:00
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Szerintem elvetéltél, nagyon sajnálom! :(
2012. márc. 20. 11:11
 2/15 anonim ***** válasza:
38%

Igen, nagy eséllyel terhes voltál. Sajnálom.:(

Nevetséges, hogy a magyar orvosok nem vesznek észre semmit.

2012. márc. 20. 11:17
 3/15 anonim ***** válasza:

Igen, valószínű terhes voltál, és elment. Lehet rossz helyen tapadt meg, vagy nem volt egészséges, vagy ki tudja, valami nem volt jó. És azért nem látta, mert ilyen korai terhességnél ált, nem látnak semmit még.

Ha elmúlik a mensid, akkor ha utána tesztelsz már biztos nega lesz.

fel a fejjel, nekem is így volt, és a köv. hóban megint terhes lettem. Az eredmény már ovis.:)

2012. márc. 20. 11:20
 4/15 anonim ***** válasza:

Ezt hívják biokémiai terhességnek. Annyira korai terhesség, hogy még konkrétan a doki nem lát semmit (ritka, ha megtudja állapítani), max, hogy a méhfal megvastagodott azt egyértelműen látnia kell.

így jártam én is novemberbe csak nekem mensi elmaradása után 7 nappal ment el erős görcsöléssel és vérzés 6 napig, a dokim nem látott semmit, pedig négy különböző típusú pozi terhességi tesztem volt.

2012. márc. 20. 11:23
 5/15 A kérdező kommentje:

Igen, sajnos én is ezt sejtettem...:(

Még csak 1. hónapja próbálkozunk, csak nem szerettem volna egyből "így járni". Remélem műszeres beavatkozásra azért nem kerül sor és ha már így alakult, a természet megoldja rendesen, és lehet újra tervezgetni.

Köszönöm az együttérző szavakat!

2012. márc. 20. 11:24
 6/15 anonim ***** válasza:
Mivel még nagyon fiatal lehetett a terhesség, teljesen rendben van, ha akkor nem látott semmit a doki. Én már elmúltam 5 hetes, mikor dokihoz mentem, akkor volt egy üres petezsák. Te azt írtad, hogy tenap volt 5 napja, hogy késik, tehát a terhességed 4. hét körül lehet, amikor még sokmindent nem lehet látni. Ilyenkor max. annyi van, hogy meg van vasagodva a méhfal és esetleg terhesség esetén felritkulás látható. Szerintem is elindult valami, de sajna elvetéltél. Emiatt nem látott a doki semmit. Nagyon sokan nem tudják, hogy terhesek voltak, csak hogy késett a menzi, de gyakran előfordul, hogy a terhesség a menzivel el is megy. Kívánom, hogy mihamarabb babás legyél!!!
2012. márc. 20. 11:25
 7/15 A kérdező kommentje:

Orvosilag 4 hét - ami igazából 2-3 hetesnek felel meg, ami reális, mert március 2-a körül volt pé - nyilván ezért nem láttam, az endometrium 9 mm-es volt, ez nem tudom mennyire jó vagy rossz. Terveztük a babát, ezért minden apró jelet figyeltem magamon, talán túlságosan is. Igyekszem a jövőben nem ennyire rágörcsölni és remélem meghozza a gyümölcsét :)

Az orvosról meg annyit, hogy meg sem várta, hogy elpakoljak, már ment is, lejárt a rendelési idő...még kérdezni sem tudtam.

2012. márc. 20. 11:31
 8/15 A kérdező kommentje:

Kedves 3. és 4. válaszoló

Sajnálom, hogy ez Veletek is megtörtént, de a lényeg a pozitív gondolkodás.

4. Neked pedig gratulálok az ovisodhoz :) és sok egészséget kívánok.

2012. márc. 20. 11:35
 9/15 anonim ***** válasza:

A 9 mm-es endometrium valóban utalhat arra, hogy valami készülődött, de ez minden bizonnyal csak biokémiai terhesség volt. (Egy német, egy angol, és egy francia orvos sem lát 4 hetes terhességet, főleg ha vér is van a méhüregben, tehát ezt a magyar orvosok nem látják hozzászólást nem értem.)

Fel a fejjel, minél hamarabbi pozitív tesztet, és gyönyörű babát kívánok Nektek! :) Sok sikert!!! :)

2012. márc. 20. 12:10
 10/15 anonim ***** válasza:

Ilyen esetben nagyon fontos a teljes kivizsgálás. Nézess hormonokat, uh-ot, pajzsmirigyet, és terheléses cukrot, inzulint. Az egészséges terhesség nem szakad meg. Teszt is mutatta, ott volt az a pici! (Nekem anno a teszt sem mutatta, enyhe eltérést mutatott csak a laborvizsgálat). Keresd az okot és ne hagyd magad, ha azt mondják, hogy "megesik az ilyesmi"! Mert nem! Nem esik meg ok nélkül!

(Egy hasonló időszakot átélt jóakaród)

2012. márc. 20. 12:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!